Tandheelkundige gezondheid > Dental Procedure > gevoelige tanden > Wat u moet weten over Dental Crowns

Wat u moet weten over Dental Crowns

 
A kroon bestrijkt het hele zichtbare deel van uw tand om zijn uiterlijk, de grootte, vorm en kracht te verbeteren. Het is als een kap die is geplaatst over uw tand. Ook verkrijgbaar zijn kroon rassen zoals onlays en 3/4 kronen die de tand in mindere mate bestrijken.
Een kroon is populair voor de behandeling van problemen zoals een gebroken tand zwak of rotte tanden en verkleurde tanden langs met het houden van een tandheelkundige brug. Wanneer een kroon vastgezet is bestrijkt het volledige zichtbare gedeelte van de tand, verbeteren het uiterlijk en het herstel van de vorm, grootte en sterkte. Onlays en 3/4 kronen worden ook gebruikt bij kleinere poetsbereik gewenst.
kronen kunnen worden vervaardigd uit materialen zoals roestvrij staal, metaal (legering van goud, palladium, nikkel of chroom), hars, keramiek en porselein. Elk heeft zijn eigen voor- en nadelen. Bijvoorbeeld, roestvrij staal kronen de voorkeur voor de tanden van kinderen als ze niet meerdere bezoeken aan de tandarts nodig. Keramische of porseleinen kronen pak mensen die allergisch zijn voor metalen zijn.
Metalen kronen zijn beter bestand tegen breken of chippen, maar hun kleur is het belangrijkste nadeel. Porselein anderzijds kan eenvoudig worden gekoppeld aan uw tandkleur maar het is gevoelig voor chippen en breuk. Resin kronen kost minder, maar slijten na verloop van tijd. Vaak wordt een tijdelijke kroon wordt gemaakt van acryl- of roestvrij staal in het kantoor van tandarts tot een geschikte kroon is geconstrueerd in een laboratorium.
U moet bepaalde voorzorgsmaatregelen nemen wanneer u het dragen van een tijdelijke kroon. U moet plakkerig en taai voedingsmiddelen die de tijdelijke kroon kan trekken uit te voorkomen. Voor de tussenliggende periode bent u goed geadviseerd om op te kauwen van de kant die niet de kroon heeft. Het kauwen kan de tijdelijke kroon af te komen. Je moet ook voorkomen dat harde voedingsmiddelen zoals rauwe groenten en wees voorzichtig terwijl je tanden flossen.
Zodra u uw permanente kroon krijgen deze factoren zullen niet langer toe, maar het zou een vergissing om te veronderstellen dat zodra een kroon op zijn plaats is kun je mondhygiëne verwaarlozen zijn. Kronen niet voorkomen dat de onderliggende tand van verval. Ook tandvleesaandoeningen kunnen nog steeds optreden ondanks de bekroning. Zodat uw tweemaal per dag routine van tandenpoetsen gewoon, flossen en gebruiken van een mondspoeling, moet zoals voorheen.
Tandkronen kan duren 5-15 jaar. Je moet echter wel plannen regelmatige bezoeken met uw tandarts om een ​​controle over de manier waarop zij zijn bedrijf te houden. Er kunnen problemen u geconfronteerd met uw kronen die deskundige aandacht nodig kunnen zijn. Er zijn een aantal problemen die je moet bereid zijn voor alvorens te beslissen om te gaan voor een kroon.
u wat ongemak en gevoeligheid direct na de kroon plaatsing procedure zal worden geconfronteerd wordt uitgevoerd. U kunt uw tanden vinden meer warmte en koude gevoelig. Je kan het zelfs nodig om te beginnen met tandpasta voor gevoelige tanden. Uw tandarts zal naar alle waarschijnlijkheid in staat zijn om dit probleem op te lossen. Verder kronen gemaakt van porselein soms chip en moet mogelijk worden gerepareerd of vervangen
Een kroon kan los voelen of zelfs vallen.; Dit vereist ook onmiddellijke aandacht van uw tandarts. Alle cosmetische tandheelkunde procedures vereisen een bepaalde expertise die alleen een gereputeerde en ervaren tandarts kan bieden. Kwaliteit zaken in de tandheelkundige zorg, dus kies uw tandheelkundige expert zorgvuldig.