Tandheelkundige gezondheid > Dental Procedure > gevoelige tanden > Neuromusculaire tandheelkunde en Tmd

Neuromusculaire tandheelkunde en Tmd

 
Dr. Natalia tsaar, een West Palm Beach tandarts, is één van de weinige tandartsen aan de oostkust van Florida aan neuromusculaire tandheelkunde, die de werkelijke positie en functie van de kaak beschouwt bieden. Als een neuromusculaire tandarts, Dr. tsaar streeft naar een harmonieuze relatie tussen de tanden, spieren en gewrichten kaak te stellen, helpen om problemen die zich voordoen met uitgelijnd beten zoals hoofdpijn, migraine, pijn in de nek, kaak pijn te verlichten, en gechipt of gebroken tanden.
Wat is TMD?
TMD staat voor temporomandibulaire dysfunctie, die een cyclus van pijn, spierspasmen en kaakgewricht problemen die ontstaat wanneer de tanden, kauwspieren, en kaak gewrichten niet harmonieus samen te werken. Dit verwijst naar de problemen met spieren en gewrichten die de onderkaak met de basis van de schedel sluiten. Er is een overvloed van TMD symptomen die niet in gelijke mate invloed hebben op alle mensen, die nauwkeurige en consistente diagnose van de aandoening erg moeilijk en slecht begrepen door de tandheelkundige gemeenschap, maar ook artsen en andere zorgverleners modaliteiten maakt.
Sommige symptomen van TMD zijn:
* Migraine
* Facial pijn
* Jaw gewrichtspijn
* rug, nek, nekpijn
* houdingsproblemen (forward hoofd houding)
* Pijn in het gezicht
* Moeilijkheid openen van de mond (vergrendeld kaak)
* Hoofdpijn (spanning types)
* Pijn in de spieren rond het kaakgewricht
* Pijn in het achterhoofd (rug), tijdelijke (zijde), frontale (voor), of sub-orbitale (onder de ogen)
* pijn achter de ogen
* Meerdere beten die zich ongemakkelijk voelen, of "off", en voortdurend veranderende
* balde /bruxing
* Tender, gevoelige tanden voor koude
* Afwijking van de kaak aan de ene kant
* de kaak vergrendeling open of gesloten
* Ringing in de oren, oorpijn, en oor congestie
* Sinus achtige symptomen
* Duizeligheid of vertigo
* Gezichtsstoornissen
* Tintelingen in vingers en handen
* Slapeloosheid
een problematische Bite kan leiden tot TMD
Een probleem bijten vaak optreedt wanneer tanden ontbreken, verkeerd of versleten . Deze omstandigheden kunnen voorkomen dat de boventanden correct in aangrijping met de ondertanden. Het dwingt ook de kaak op drift en zorgt ervoor dat de spieren harder dan moeten de tanden bij elkaar te brengen werken. Zelfs wanneer je niet kauwen, kan je kaakspieren niet volledig ontspannen wanneer je tanden samen komen om duizenden keren per dag te slikken.
Als je beet is niet in de lijn, de spieren en de gewrichten pijnlijk , moe en stijf. Met tijd constante spierspanning leidt tot spiervermoeidheid, spasmen en pijn. De constante druk op de spieren kan ook trek de disc dat de gezamenlijke kussens uit positie. Als dit toch gebeurt, zal de botten van de kaak wrijven tegen elkaar en de zenuwen, die pijn en schade toebrengt aan het gewricht veroorzaakt.
Diagnose en behandeling
Omdat de oorzaak van het probleem is afkomstig van de onevenwichtigheid van drie systemen-spieren, tanden en joint-een opgeleide neuromusculaire tandarts die heeft de gespecialiseerde computer-apparatuur (K7) is het best bij de behandeling van TMD. Met de juiste hulpmiddelen, kan uw tandarts de juiste diagnose en behandeling van TMD, terwijl ook in staat om de voortgang en de veranderingen die een patiënt maakt volgen. Met K7, Dr. tsaar kan de objectieve gegevens en maken veel nauwkeuriger behandeling besluiten.
De eerste stap in de behandeling is een maat gemaakt beet spalk wel een orthese om de spieren te ontspannen te dragen. Dit helpt om het saldo aan het gewricht te herstellen en stabiliseren van de beet. Zodra de pijn wordt geëlimineerd en de beet-gestabiliseerd op een geval per geval basis-Dr. Tsaar kan beslissen hoe het probleem definitief te verhelpen. Afhankelijk van de situatie, kan uw opties omvatten orthodontie, vervanging van ontbrekende tanden, het dragen van een lange-termijn orthesen, neuromusculaire prothese of een gedeeltelijke, plaatsing van kronen, facings of overlays, of een volledige reconstructie mond.

Praat met Dr. Natalia Tsar voor meer informatie over TMD en hoe ze kunnen helpen verlichting van de pijn te vinden. Of u last heeft van hoofdpijn of kaakpijn, kan TMD worden behandeld met de hulp van uw tandarts.