Tandheelkundige gezondheid > FAQ > Topic A tot Z > Enamel Hypoplasie > Ik heb wit rond het tandvlees line.

Ik heb wit rond het tandvlees line.

 
Opgelost Vraag:
Ik heb wit rond het tandvlees. Ik heb gelezen dat dit een teken van verval. Echter, mijn mondhygiëne is geweldig. Ik poets 3 keer per dag en flos twee keer per dag en ik heb nog nooit een holte gehad. Ik bezoek ook de tandarts om de 6 maanden. Moet ik me zorgen maken? Ik heb wel terugtrekkend tandvlees in dat gebied. Ingezonden: 2 jaar geleden. Categorie: Dental
Expert: Mark Bornfeld, DDS antwoordde 2 jaar geleden. Welkom, en dank u voor uw vertrouwen in mij

Geef meer informatie:
--ik aannemen dat de witte lijn waarnaar u verwijst is op de tand in plaats van op het tandvlees (corrigeer me als ik het mis heb). Hoe lang is de witte lijn aanwezig geweest?
--has uw tandarts had een kans om de witte lijn te zien? Heeft hij bieden geen aanwijzing over zijn identiteit?
Ook zou je in staat om een ​​foto van het betrokken gebied te bieden? paperclip & quot; U kunt de & quot te gebruiken; pictogram op de tekst inschrijfformulier toolbar om een ​​digitale foto te uploaden. Als alternatief kunt u uw foto te sturen naar een foto hosting site, zoals Flickr of Photobucket, en een link naar de foto in een reactie op dit verzoek om informatie. Dit me zal toestaan ​​om een ​​meer accurate en relevant antwoord te geven ...
Klant: antwoordde 2 jaar geleden.

1.) De witte lijnen zijn op het tandvlees. Ik zag net deze week, dus ik ben niet zeker hoe lang ze aanwezig zijn geweest. Ik veronderstel niet lang.

2.) De tandarts heeft niet deze lijnen gezien. Echter, ik zie mijn tandarts ongeveer een maand geleden voor extreme gevoeligheid van een tand. Hij vertelde me dat ik kan een wortelkanaalbehandeling nodig hebben, maar wilde proberen gevoeligheid tandpasta eerste. Dit leek te werken en deze tand beschikt niet over een witte lijn.

3.) Ik wil niet een goed beeld te hebben. Ik hoop dat al deze informatie helpt

Dit beeld is vergelijkbaar, maar niet zo slecht


Expert:.. Mark Bornfeld, antwoordde DDS 2 jaar geleden .

White troebelingen in tandglazuur kan inderdaad de eerste stadia van tandbederf vertegenwoordigen. De duur van de opaciteiten, en eventuele veranderingen waargenomen in de tijd, zijn van belang bij het interpreteren van hun betekenis. Sommige witte troebelingen, in plaats van tandbederf, zijn het resultaat van glazuur "hypoplasie" - een tekort aan glazuur formatie, en aanwezig vanaf het moment dat de tand eerste barst door het tandvlees in de kindertijd zijn. Hypoplastische gebieden geen behandeling nodig, tenzij zij raken vervallen, of als ze een onaanvaardbare cosmetische aansprakelijkheid opleveren.
Ervan uitgaande dat de witte lijn op uw tand is iets dat onlangs naar voren gekomen, zou dit een diagnose van beginnende verval te bevorderen in plaats van glazuur hypoplasie. Soms hebben deze gedemineraliseerd gebieden die niet ontwikkelen tot openlijke tandbederf, maar ze moeten in de gaten worden gehouden, zodat als verval doet ontstaan, kan worden onderschept in een zo vroeg mogelijk stadium.
Op 31 jaar leeftijd zonder een holte, zou men kunnen veronderstellen dat u belangrijke inheemse weerstand tegen tandbederf, en de waarschijnlijkheid van hetzij een hypoplastic of ontkalkt gebied van email over te gaan tot openlijke verval is klein. Echter, moeten deze gebieden die moeten worden gevolgd door uw tandarts om toekomstige risico's te minimaliseren. Omdat je een bezoek aan uw tandarts om de zes maanden, is er geen behoefte aan uw schema van regelmatige check-ups te veranderen; dit specifieke gebied zal worden geëvalueerd als een zaak van algemeen diagnostische routine bij een volgend bezoek. Zelden doet verval, zelfs als het toch gebeurt, de vooruitgang op een snelheid waarmee een 6-maand interval significant verdieping van elke holte die zich kunnen voordoen zou toestaan.
Hoop dat dit helpt ...