Tandheelkundige gezondheid > FAQ > Topic A tot Z > Enamel Hypoplasie > Hallo. Ik heb een 10 maanden oude zoon whos top twee voorste teeth

Hallo. Ik heb een 10 maanden oude zoon whos top twee voorste teeth

 
Opgelost Vraag:
Hallo. Ik heb een 10 maanden oude zoon, die is top twee voortanden uitbrak ongeveer 2
weken geleden en lijkt een gele of witachtige vlek op beide van hen hebben (afhankelijk van het
licht dat ik na de tanden) . De plekken waren er wanneer de tanden uitbrak en
verscheen oorspronkelijk zeer geel van kleur. Nu lijken ze bijna geel in het
centrum van de plek met wit rond te zijn. De plek op zijn linker tand is iets groter
dan degene die rechts van hem en kan zelfs een lichte depressie in. Hij is een
uitsluitend de borst gevoede baby. We hebben geen fluoride in ons water dus hij is op
fluoride daalt sinds hij ongeveer 7 maanden oud was toen zijn eerste 2 onderste tanden
uitbrak. Hij krijgt een druppel ongeveer 3-5 keer per week. Ik heb geen fluoride
supplementen tijdens de zwangerschap, heb ik geen medicijnen nemen met uitzondering van een prenatale vitamine, dat doe ik
niet gebotteld water drinken, ik heb een soort van ziekte niet hebben tijdens de zwangerschap, en hebben niet
gehouden met elke vorm van antibiotica in de afgelopen 25 jaar. Mijn zoon werd geboren op tijd, niet heeft gehad
belangrijke ziekte, is nog nooit op antibiotica of enige andere vorm van medicatie geweest, heeft
nooit enige vorm van letsel moest zijn mond, heeft nog nooit een fles gehad van welke aard dan ook, en
drinkt alleen water met een rietje beker. Hij heeft thuis babyvoeding gemaakt. Ik poets zijn tanden tweemaal
per dag en is anders een volkomen normaal en mooie kleine jongen. Hij heeft een oudere zus
dat is 3 jaar oud en haar tanden zijn mooi en ik heb voor zijn precies
hetzelfde verzorgd als ik de hare. Zowel ikzelf en mijn man hebben gezonde tanden en zijn niet
aanleg voor elke vorm van glazuurdefecten of overmatige holtes. Sinds het ontdekken van de
vlekken op mijn zoons tanden Ik bracht uren zoeken op het internet naar mogelijke oorzaken. Ik
vaakst zie opmerkingen verwijzen naar ofwel een soort van glazuur hypoplasie of
fluoridosis ... hij lijkt niet te vallen in een van deze categorieën.
--wat Denk je dat deze vlekken zijn en wat kan en /of moet worden gedaan over hen?
--Is het mogelijk om cosmetisch verbeteren van deze plekken en op welke leeftijd kan dit worden gedaan?
--ik een handvol berichten uit hebt gelezen ouders met kinderen die soortgelijke vlekken op
hun kinderen tanden die uiteindelijk volledig over een periode van 4-6 maanden op te lossen had ... waarom is
dat? Ingezonden: 4 jaar geleden. Categorie: Dental
Expert: Mark Bornfeld, DDS antwoordde 4 jaar geleden. Welkom bij JustAnswer, en dank u voor uw vertrouwen in mij!

Omdat de plekken die u beschrijft aanwezig vanaf het moment dat ze uitbrak, ze ongetwijfeld een ontwikkelingsstoornis of aangeboren onvolmaaktheid in vertegenwoordigen waren emaille formatie; in het geval van de primaire tanden, welke vorm in utero zou een oorzakelijke factor in werking na de geboorte van zoon zijn. Terwijl alles heeft uiteindelijk een oorzaak, in de overgrote meerderheid van de ontwikkelingsbiologie aberraties de oorzaak blijft onbekend aantal factor-- een subtiel probleem dat logisch, ofwel in een milieu-of genetische categorie zou vallen. Zoals u ongetwijfeld al in je onderzoek hebben ontdekt, kunnen email onvolkomenheden soms worden gerelateerd aan specifieke voorwaarden of events-- bijvoorbeeld een metabole verstoring tijdens de zwangerschap, zoals kan voorkomen in een acute febriele virale ziekte, of blootstelling aan te hoge niveaus van fluoride, of consumptie van bepaalde medicijnen, of een genetische entiteit, zoals amelogenesis imperfecta. In de meeste gevallen zijn deze sporadische gebeurtenissen een oorzaak die niet kunnen worden onderscheiden.
Als de tanden grove normaal in vorm en positie, het belang van het glazuur onvolmaaktheid vooral verband met het uiterlijk en misschien wel de tweede plaats om een ​​mogelijke verhoogde aanleg voor tandbederf. Deze onvolkomenheden niet op te lossen op hun eigen, dus ik kan geen commentaar geven op het anekdotische opmerkingen die u misschien elders hebben gehoord van het tegendeel
Als de cosmetische effect is een punt van zorg, moet u overleggen met een pediatrische tandarts.; zou het gebruikelijk om van uw kind eerste pediatrische afspraak bij de tandarts door de leeftijd van 1 jaar toch te plannen zijn. De pediatrische tandarts kan wel of niet voor kiezen om de behandeling van deze kwestie uit te stellen tot het moment dat hij de nodige medewerking van uw kind kan verwachten. De behandeling zou normaal gesproken gepaard met het gebruik van gebonden composiet of polycarbonaat kronen, indien nodig geacht.
U kunt contactgegevens van een pediatrische tandarts in uw gemeenschap te vinden door het raadplegen van de online directory van de American Academy of Pediatric Tandheelkunde .

Hoop dat dit helpt.
Klant: antwoordde 4 jaar geleden. Hartelijk dank voor uw deskundig inzicht. Ja, mijn zonen tanden lijken heel normaal en zijn heel mooi, behalve voor deze 2 plekken.
--Als Dit is een ontwikkeling fout zou ik me zorgen maken over andere tanden met dezelfde gebreken? Hij heeft al 3 andere tanden die volkomen normaal lijken.
--will Dit enige invloed op het uiterlijk van zijn middelbare tanden?
--did Ik begrijp dat u juist te zeggen dat de leeftijd waarop ze zouden kunnen zijn cosmetisch gecorrigeerd is alleen afhankelijk van de voorkeur van de tandarts?
--het lijkt alsof het vrij snel en makkelijk om dit te corrigeren moet zijn (niet om pijn vrij te noemen) ... is dat waar?
< br /> Ja, ik ga akkoord, hij zal het zien van een tandarts al snel voor zijn één jaar check-up in ieder geval, maar het is heel geruststellend om meer dan één mening :)
Hartelijk dank voor uw tijd en advies te hebben.
Expert: Mark Bornfeld, DDS antwoordde 4 jaar geleden. De aanwezigheid van deze email onvolkomenheden op melkgebit van uw zoon heeft geen voorspellende waarde voor wat te verwachten van de volwassen gebit. Omdat de ontwikkeling van het volwassen tanden wordt gescheiden door jaar na de vorming van de primaire tanden, dit soort dingen zeer onwaarschijnlijk in de volwassen tanden te herhalen.
No-- de leeftijd waarop cosmetische correctie passend zou een gezamenlijke beslissing tussen u en pediatrische tandarts van uw zoon te zijn.
In termen van methodologie, de correctie van dit defect is snel en gemakkelijk, maar als er kinderen bij betrokken zijn, de belangrijkste bepalende factor is behavioral-- dat wil zeggen, het vermogen van uw zoon samen te werken met de behandeling. Dat is de reden waarom electieve behandeling als deze, die niet dringend is, niet het gebruik van de buitengewone maatregelen verdienen (dat wil zeggen, algemene anesthesie) uit te voeren. Het moet worden uitgevoerd op een leeftijd dat je zoon is volwassen genoeg om een ​​gewillige deelnemer aan de behandeling.
Hoop dat dit helpt. Als mijn antwoord is geweest, vergeet dan niet om op & quot; accepteren & quot ;.
Good luck!