Tandheelkundige gezondheid > FAQ > Topic A tot Z > Enamel Hypoplasie > Mijn 7 jaar oude kleindochter is verteld dat ze een problem

Mijn 7 jaar oude kleindochter is verteld dat ze een problem

 
Opgelost Vraag:
mijn 7 jaar oude kleindochter is verteld dat ze een probleem heeft met zeer slechte tandglazuur en haar rug tanden komen in een van beide met of kort na decay.Her tandarts zegt dat dit zou zijn veroorzaakt, terwijl ze nog steeds in de womb.The tandarts heeft geschilderd een coating op een van haar rug tanden was, maar spreekt van vullingen en later aftopping haar teeth.We zijn zeer bezorgd over dit alles, kunt u adviseer ons? Ingezonden: 5 jaar geleden. Categorie: Dental
Expert: Dr. Behere antwoordde 5 jaar geleden. Hallo,
Bedankt voor het ophangen van uw vraag over Just Answer.
Wat uw tandarts naar verwijst is een aandoening genoemd als glazuur hypoplasie. Tanden die uitbarsten met een slechte emaille suggereren sommige overlast tijdens hun ontwikkeling.
Dit resulteert in een defecte email en /of de vorming van dentine, genoemd als hypoplastic glazuur. Dit glazuur is zwakker en meer vatbaar voor het ontwikkelen van verval en snel breken. Dit soort glazuur niet normaal van kleur. Het kan variëren van wordt slechts licht verkleurd tot ernstig gekleurd.
Enamel hypoplasie kan zowel het milieu (veroorzaakt door externe factoren) of genetische. De meest voorkomende oorzaken voor het milieu glazuur hypoplasie zijn:
- overtollige fluoride in water
- voedingstekorten in de tijd van de ontwikkeling van de tand
- langdurige ziekte van de moeder of de baby tijdens de periode van ontwikkeling van de tand
- toediening van bepaalde antibiotica zoals tetracycline ten tijde van de ontwikkeling van de tand
Genetische glazuur hypoplasie gemakkelijk worden onderscheiden, zoals siblings en het kind ofwel van de ouders ook soortgelijke tanden.
Hoe dan ook, de tanden moeten worden behandeld. Wat de tandarts doet geluiden juist voor mij.
Hoop dat dit antwoord op uw vraag. Voel je vrij om opnieuw contact met mij op voor meer informatie.
Regards,
Dr. Behere.
Als mijn antwoord u geholpen heeft, klik dan op de * ACCEPT * knop en geef me * positieve feedback *.
A * BONUS * zal zeer worden gewaardeerd. Dit vertelt me ​​dat mijn advies was inderdaad gunstig.