Tandheelkundige gezondheid > FAQ > Topic A tot Z > Enamel Hypoplasie > Mijn vrouw heeft tanden problemen gehad sinds ik haar heb gekend. She

Mijn vrouw heeft tanden problemen gehad sinds ik haar heb gekend. She

 
Opgelost Vraag:
Mijn vrouw tanden problemen heeft gehad sinds ik haar heb gekend. Ze heeft minstens 6-8 wortelkanaalbehandelingen gehad en haar tanden zijn letterlijk uit elkaar te breken en vallen. Haar laatste 2 tanden te breken hebben na viting gummi beer lollies die zacht en taai zijn geweest.
Dit is gewoon niet normaal, ze is altijd het verzorgen van haar tanden, flosses 3 keer per dag, borstels twee keer per dag, mondwater etc etc en toch zijn ze gewoon uit elkaar te vallen. Het kan niet van slechte tandheelkundige hygiëne, moet er een andere reden waarom ??
Ze gaat naar de tandarts nu bijna een keer per maand en hebben de behandeling telkens een tand breekt en meer wortelkanalen. < br />
de enige oplossing van deze tandartsen bieden is wortelkanaalbehandeling en kronen, maar dit is slechts de vaststelling van de gebroken tand, is dit niet het stoppen van de volgende uit elkaar te vallen.
Google search gewoon geeft veel te veel possibiilites en geen medische Exprts. Wat zou het zijn, zou uw hulp veel gewaardeerd worden, worden deze behandelingen sturen brak. thanks Ingezonden: 6 jaar geleden. Categorie: Dental
Expert: Dr. Behere antwoordde 6 jaar geleden. Hallo,
Bedankt voor het ophangen van uw vraag over Just Answer.
In 90% van deze gevallen, het probleem is de slechte mondhygiëne in combinatie met de overmatige inname van suikerhoudend voedsel in de adolescent-preteen-tiener jaren van het leven. . De prijs hiervoor wordt betaald ongeveer 5-15 jaar langs de lijn
In de resterende 10%, kan de oorzaak zijn:
1. Defecte tandglazuur: Dit wordt genoemd als hypoplastic glazuur. Dit glazuur is zwakker en meer vatbaar voor het ontwikkelen van verval en snel breken. Dit soort glazuur niet normaal van kleur. Het kan variëren van wordt slechts licht verkleurd tot ernstig gekleurd.
Enamel hypoplasie kan zowel het milieu (veroorzaakt door externe factoren) of genetische. De meest voorkomende oorzaken voor het milieu glazuur hypoplasie zijn:
- overtollige fluoride in water
- voedingstekorten in de tijd van de ontwikkeling van de tand
- langdurige ziekte van de moeder of de baby tijdens de periode van ontwikkeling van de tand
- toediening van bepaalde antibiotica zoals tetracycline ten tijde van de ontwikkeling van de tand
(Als ik zeg ten tijde van de ontwikkeling van de tand, I betekenen voor ongeveer 14 jaar oud)
Genetische glazuur hypoplasie kan gemakkelijk worden onderscheiden, als broers en zussen van je vrouw en een van haar ouders zou ook soortgelijke tanden.
2. Redcued speeksel:
Dit is de tweede meest voorkomende oorzaak voor ongebreidelde tandbederf en afbraak van de tanden. Onder vele belangrijke functies speeksel dient, heeft een krachtige anti-caries werking. Vermindering van speeksel, hetzij als onderdeel van systemische ziekte, zoals het syndroom van Sjögren of als een neveneffect van langdurige geneesmiddelen tegen andere oorzaken.
Zonder een volledige anamnese en lichamelijk, dit is de beste verklaring die ik heb voor uw probleem vrouw. Geen twijfel, de tanden die breken moeten worden behandeld, maar proberen om de oorzaak van het probleem diagnose te krijgen. Als je verblijf in de buurt van een tandheelkundige school, zou het een goed idee om de Oral afdeling Medicine daar te bezoeken zijn.
Hoop dat dit antwoord op uw vraag. Voel je vrij om opnieuw contact met mij op voor meer informatie.
Ik wens je vrouw een spoedig herstel !!!
Regards,
Dr. Behere.
Als mijn antwoord u geholpen heeft, klik dan op de * ACCEPT * knop en geef me * positieve feedback *.
A * BONUS * zal zeer worden gewaardeerd. Dit vertelt me ​​dat mijn advies was inderdaad gunstig.