Tandheelkundige gezondheid > FAQ > Topic A tot Z > Occlusal Trauma > Mijn twee voortanden zijn kronen. Eén met een post, de andere zonder.

Mijn twee voortanden zijn kronen. Eén met een post, de andere zonder.

 
Opgelost Vraag:
Mijn twee voortanden zijn kronen. Eén met een post, de andere zonder. De ene is zonder kloppende pijn. Tandarts zegt niets over de röntgenbron een abces stellen, maar de andere kroon gaat tekenen van een! Maar absoluut geen pijn daar. De pijn lijkt te komen uit hij tand zelf, in plaats van mijn tandvlees of wortels. Contact met andere tanden is erg pijnlijk. Tandarts zei dat sommige verschuiving van mijn onderste tanden veranderde mijn hap en was irritatie van de kroon. Hij paste het en is het hebben me wacht een dag of twee voordat het plannen van een wortelkanaalbehandeling. Ik wil hieraan toevoegen dat ik op een medicijn dat balde veroorzaakt. Terwijl ik sta open voor deze de oorzaak ik zie niet in hoe dit gewoon een tand van invloed kunnen zijn zo zwaar. Ingezonden: 1 jaar geleden. Categorie: Dental
Expert: Mark Bornfeld, DDS antwoordde 1 jaar geleden. - Ik ben Mark Bornfeld, DDS. Welkom, en dank u uw vertrouwen in me!

Overmatige stress van het gewone kaak balde is volledig in staat van provoceren pijn in slechts één tand, vooral als dat een tand is het ondersteunen van een onevenredig groot deel van de kracht ten gevolge positionele verandering ( "occlusie trauma"). Daarom is de uitleg van uw tandarts is aannemelijk.
Natuurlijk, gewoon omdat een verklaring aannemelijk is betekent niet dat het juist is. Ten eerste moet je weten dat een x-ray opvallende veranderingen niet altijd laten zien wanneer infectie aanwezig is, zodat het ontbreken van radiografische tekenen van infectie is niet voldoende om uit te sluiten zijn aanwezigheid. Ten tweede, hoewel je niet te twijfelen aan de tand, die de symptomen schuld van kan hebben, de mond is zo gevoelig voor het fenomeen van de pijn verwijzing die je verondersteld pijnlijke tand niet kan worden aangenomen verwijtbaar zonder verdere diagnostisch onderzoek te zijn. In
de context van uw verhaal, heb ik het ermee eens dat een aantal extra wachttijd juiste voordat ze verder gaan met een nieuwe wortelkanaalbehandeling kan zijn. Echter, de aanwezigheid van een objectief bewijs van een infectie op de aangrenzende tand doet sterk vermoeden dat er een overleg met een endodontist (wortelkanaal specialist) gunstig zou zijn. Het falen van een eerdere wortelkanaalbehandeling vereist het oordeel van een endodontist, en hij kon zowel tanden in de tijd die het kost om een ​​evaluatie te evalueren.
Daarom, hoewel de strategie van het verlichten van de beet op de pijnlijke tand uw algemene tandarts is geschikte doel van pijnbestrijding, daarbij al dan niet het onderliggende probleem aan te pakken, omdat een beet aanpassing symptomen ongeacht of zij door occlusaal trauma of infectie pulp zou verlichten. Een endodontist zou de opleiding en ervaring om onderscheid te maken tussen deze twee verschillende kwesties.
U vindt contactgegevens endodontist in uw buurt door het raadplegen van de online directory van de American Association of Endodontists.
Hoop dat dit helpt ...