Tandheelkundige gezondheid > FAQ > Topic A tot Z > Occlusal Trauma > Ik heb 2 kwesties ik te maken met maar eerst Id graag Opgelost Vraag go

Ik heb 2 kwesties ik te maken met maar eerst Id graag Opgelost Vraag go

 
:
Ik heb 2 kwesties ik te maken heb, maar eerst wil ik om te gaan door de geschiedenis van mijn situatie omdat ik denk dat het nuttig zou zijn.
ik ben een 48-jarige man die onlangs is gediagnosticeerd met bruxisme. Mijn taak is erg zwaar, daarom kan mijn problemen stressgerelateerde door balde mijn tanden 's nachts.
Terug in april, begon ik met een aantal kloppende, constante pijn in mijn onderkaak. Het voelde alsof de pijn kwam van onder # 18. Ik keek zo goed als ik kon en het leek mij dat de tand horizontaal was gebarsten. Ik ging naar Aspen en ze niet eens met mijn diagnose - geen crack, maar het glazuur versleten. Ik keerde een week of wat later en had verschillende vulling in die kwadrant en een paar op het bovendeel ook. Echter, mijn pijn niet weg.
Ik ging naar een andere tandarts, die dacht dat mijn probleem kan zijn gerelateerd aan de tand uitlijning, dus ik ging door deze procedure, maar betreuren dat nu als ik niet veel glazuur links. Ik was ook uitgerust met een nachtwaker. Een paar weken later, de pijn leek om rond te springen van tand om tand, het meest voor in # 20. Ik kreeg een verwijzing, ging naar een endo waar ik werd gediagnosticeerd met nodig een wortelkanaalbehandeling op die tand. Wanneer de endo geboord in, vertelde hij me dat ik had een aantal infecties en bloed uit te komen, dus we voelden ons vrij goed dat we het probleem hadden gevonden.
Dingen waren prima voor een paar weken, dan de pijn kwam terug, nogmaals, het gevoel alsof het kwam van onder de tanden. Ik ging terug naar de endo waar ik een 3-d x-ray genomen en werd vastgesteld dat # 20 zag er goed uit. Nog steeds niet hebben van de resolutie, werd ik verwezen naar een kaakchirurg. Omdat de endo diagnose was goed op dat kwadrant, de kaakchirurg zette me op steroïden en antibiotica, maar dat hielp niet.
Behoorlijk gefrustreerd op dat moment, dus ging ik naar helmknop tandarts voor een second opinion . We deden compressie testen op alle tanden, en ik voelde me als nummer 20 was het meest ongemakkelijk. Ik maakte vervolgens de beslissing op mijn eigen, te hebben # 20 gehaald.
Na # 20 kwam, voelde ik me behoorlijk goed voor bijna 3 maanden. Dan als Night & Day, mijn pijn terug samen met een nieuw symptoom, gevoeligheid in # 21! # 21 is gevoelig voor lucht, zoet, warm & koud, maar dit tand heeft geen vulling en lijkt niet te zijn besmet .. De pijn blijft in mijn onderkaak en is moeilijk te bepalen of het de spieren of het skelet.

ik ging terug naar de endo, die een aantal tests gedaan en verwees me naar een andere kaakchirurg groep. Van daar werd ik doorverwezen naar een andere endo. Bij de 2e Endos kantoor, hebben we de koude testen en alle tanden in die kwadrant reageerde goed, hoewel # 18 is traag. . De endo niet het gevoel dat ik een kandidaat voor een wortelkanaalbehandeling
Dus nu ben ik weer terug bij af 1.
Dat gezegd zijnde, mijn 2 klachten zijn: # 18 is erg gevoelig en ik heb nog steeds pijn in mijn onderrug kaak. # 20 heeft HUGE vullingen in het dus ik heb het vermoeden dat een van deze vullingen kan drukken tegen de zenuwen.
Ik besef dat ik heb u veel informatie gegeven, dus ik u helpen kan me helpen . Ik heb meer dan $ 5000 tot nu toe. Ik heb wel de 3-D beelden van die kwadrant als je het gevoel dat ze nuttig zou zijn.
Dus naar uw mening, heb je het gevoel dat ik heb 2 problemen of 1 en wat zou het antwoord zijn? Ik lijd al sinds April! Ingezonden: 2 jaar geleden. Categorie: Dental
Expert: Mark Bornfeld, DDS antwoordde 2 jaar geleden. Hello-- Ik ben Mark Bornfeld, DDS. Welkom, en dank u voor uw vertrouwen in mij!

Heb je al gewetensvol dragen van de nachtwaker?
Klant: antwoordde 2 jaar geleden.

ja meneer, niet miste een nacht

Expert: Mark Bornfeld, DDS antwoordde 2 jaar geleden. Dat is goed, omdat het waarschijnlijk meer dan kans dat je de ontwikkeling van alle symptomen op tanden in hetzelfde kwadrant. Dit is bijzonder kenmerkend een patroon & quot; occlusaal trauma & quot; - schade aan de parodontale weefsels als gevolg van blootstelling van de tanden aan overmatige kauwkracht. Dit symptomatische beeld ontwikkelt zich vaak bij patiënten met bruxisme, en ze zijn vaak verward met pulpitis-- toenemende gevoeligheid voor thermische stimuli en druk., En toch geen radiografische tekenen van pulpitis of dentoalveolaire infectie.
De complicerende factor is vaak de manier waarop de nachtwaker dienst wordt uitgevoerd. Als het apparaat niet juist is afgesteld, kan het het paradoxale effect van het daadwerkelijk verhogen van occlusale trauma door zich te concentreren krachten op één of twee tanden, die de dupe van de occlusale belasting te dragen hebben. Dit manifesteert zich vaak in de ochtend, toen het apparaat voor het eerst wordt verwijderd: Significante pijn binnen de eerste paar minuten na het opstijgen van de nachtwaker is het bewijs dat de nachtwaker is ofwel binden aan één of meer van de tanden, of het creëren van een & quot; occlusale prematuriteit & quot; op de tegenstander, contact op te nemen tand. Dit zou het volgende wat je tandarts verkennen diagnostisch zijn.
Benadrukt moet worden dat, hoewel occlusale trauma kan op zichzelf goed zijn voor de symptomen die u beschrijft, patiënten met bruxisme niet zelden ontwikkelen tand breuken die heel moeilijk kan zijn detecteren. Dit komt omdat de breuken typisch optreden langs natuurlijke dan groeven in de tand kauwvlakken of langs de randen van bestaande vullingen. Deze fracturen ook de neiging te vormen in een front-to-back oriëntatie, wanneer zij niet kunnen worden gedetecteerd op röntgenstraal. In sommige gevallen, kunnen de fracturen verticaal voortplanten door de pulp kamer, leidt tot een pulpitis. Helaas, een dergelijke breuk maakt ook elke wortelkanaalbehandeling pogingen zinloos, omdat een gebroken tand niet kan hebben zijn grachten doeltreffend afgedichte; zoals tanden moeten worden gehaald.
Daarom, omdat de gevolgen van escalerende de behandeling naar het volgende niveau zijn niet bijzonder aantrekkelijk, zou ik adviseren dat je tandartsen focussen op de pasvorm van je 's nachts wacht, en maak zeker dat het niet bindend voor de tanden vast te houden, of het veroorzaken van een occlusale prematuriteit tegen de tegengestelde tanden. De gebitsbeschermer wordt gedragen bij ten minste twee weken na deze wijziging, geven de parodontale weefsels gelegenheid om te reageren op de instelling. Als een passende wachttijd niet in slaagt om heilzame voordelen te bieden, zul je geen andere keuze dan om uw tandarts te verkennen de tanden voor fractures-- het verwijderen van de vullingen als het nodig is om volledig te visualiseren van de pulpale verdiepingen van het voorbereide holten hebben. Dit is de enige manier om uit te sluiten of te weerleggen in breuk, alsook aan zijn baan op te sporen als breuk inderdaad bestaat.
Hoop dat dit helpt ...