Tandheelkundige gezondheid > FAQ > Topic A tot Z > Occlusal Trauma > Ik moest een tand, die een kroon op het had hebben gewonnen omdat

Ik moest een tand, die een kroon op het had hebben gewonnen omdat

 
Opgelost Vraag:
Ik moest een tand, die een kroon op het, uitgepakt omdat de wortel had gesplitst gehad te hebben. Als ik het niet over een implantaat of brug zetten, ben ik meer kans om de tanden te verliezen aan beide zijden van deze ruimte? Of moet er geen effect op die uit het ontbreken van die tand?
Dank je wel. Ingezonden: 2 jaar geleden. Categorie: Dental
Expert: Mark Bornfeld, DDS antwoordde 2 jaar geleden. Hello-- Ik ben Mark Bornfeld DDS. Welkom, en dank u voor uw vertrouwen in mij!

Tanden afhangen van de aanwezigheid van aangrenzende en tegengestelde tanden naar de juiste positie te behouden. Met het verlies van een tand, de aangrenzende en tegenoverliggende tanden neigen te drijven in de ruimte die door de tand te verwijderen. Die kunnen enkele schadelijke effecten: --opening contacten tussen de tanden, die kan leiden tot voedsel impactie, parodontitis en tandbederf
--disruption van de continuïteit van de boog, die storingen kunnen veroorzaken in de gladde route ontstaat tussen bovenste en onderste tanden.
--tipping van de tanden zorgt ervoor dat ze houden kauwen krachten die niet evenwijdig aan hun wortel as, waardoor overmatige blootstelling kracht en occlusale trauma.

Daarom is het mogelijke schade aan beet eigenlijk aanzienlijk groter dan de eenvoudige verlies van de kauwfunctie één tooth-- het vele van de aangrenzende en tegenoverliggende tanden, evenals de manier waarop de boven- en onderkaak functie tegen kunnen beïnvloeden elkaar.
Er is één uitzondering rule-- het verlies van de tand naar achteren meest doorgaans niet enig schadelijk effect als er geen tegengestelde vleugeltje naar het. Maar behalve deze beperkte omstandigheden, tanden moet redelijk kort nadat ze zijn verwijderd om verschuiven van de beet, die veel moeilijker te corrigeren dan om te voorkomen voorkomen vervangen. Elke vorm van tandheelkundige prothetische device-- of het een vaste brug, een implantaat ondersteunde kroon, of een uitneembare partiële denture-- zal volstaan ​​om deze complicatie te voorkomen.
Hoop dat dit helpt ...