Tandheelkundige gezondheid > FAQ > Topic A tot Z > Occlusal Trauma > Ik hoop dat je wat advies bieden. Ik heb een tand ache

Ik hoop dat je wat advies bieden. Ik heb een tand ache

 
Opgelost Vraag gehad:
Ik hoop dat je wat advies bieden. Ik heb een kiespijn die beter en slechter voor bijna een jaar krijgt nu gehad. De tand is op de bovenste linkerkant en staat alleen. Mijn tandarts kan niets mis mee vinden. Ik ben 51 jaar oud. Ongeveer dertig jaar geleden had ik zowel van mijn kaak gewrichten vervangen als gevolg van degeneratieve kaak botten. Ze gebruikten metalen gewrichten en silicone kussens. In het afgelopen jaar heb ik een geval van retro bulbaire oogzenuwontsteking had, een MRI met letsels die MS suggereert, ik heb moeite met slikken, en een paar keer heb ik een sensatie gehad aan de rechterkant van mijn nek, dat voelt als een elastiekje popping. Ik kan het niet helpen, maar het gevoel dat dat als ik dit tand probleem opgelost alles anders kon beter zou zijn. Ik zou bereid zijn om het te hebben getrokken, maar dan zou ik geen back tanden op die linkerkant. Nog ideeën? Ingezonden: 2 jaar geleden. Categorie: Dental
Expert: Mark Bornfeld, DDS antwoordde 2 jaar geleden.

Hello-- Ik ben Mark Bornfeld DDS. Welkom, en dank u voor uw vertrouwen in mij!

Normaal, het falen van een tandarts om een ​​oorzaak te vinden voor kiespijn zou aantonen dat de bron van de pijn is niet tandheelkundige. Inderdaad, je hebt een voldoende complexe medische geschiedenis die er is volop gelegenheid voor kiespijn-achtige pijn om een ​​resultaat van niet-tandheelkundige ziekte.
Dat gezegd hebbende, en parafraseren Freud, soms een echt kiespijn is gewoon een kiespijn, en het is niet mogelijk om afleiden uit uw korte verhaal hoe agressief uw tandarts op zoek naar antwoorden, of dat hij is een bijzonder ervaren diagnosticus.
Daarom geloof ik dat een tweede advies tandarts is geboden voordat u op een zoektocht naar verdachten in de niet-tandheelkundige rijk. In dienst van dit doel te bereiken, moet u overwegen het regelen van een overleg met een endodontist (wortelkanaal specialist), waarvan het bijzonder opleiding en ervaring is het meest geschikt voor dit gebied van onderzoek. Endodontists, op grond van de focus van hun praktijk, zijn bijzonder bedreven in het beoordelen van de meer subtiele diagnostische aanwijzingen dat de aankondiging van de typische algemene tandarts zou kunnen ontwijken. U kunt de contactgegevens van een endodontist buurt te vinden door het raadplegen van de online directory van de American Association of Endodontists. Bijzondere aandacht moet worden besteed aan de veranderingen in uw "occlusie" (dwz, uw bite-- de manier waarop uw bovenste en onderste tanden elkaar ontmoeten), die het gevolg kan zijn van uw voorafgaande kaakgewricht vervangingen, omdat dit kan leiden tot "occlusaal trauma '( blootstelling van de tanden aan overmatige kauwkracht). Dit kan mechanische irritatie aan de parodontale weefsels rondom de tand wortels, en zelfs tand breuk --- twee kwesties die vaak moeilijk op te sporen zijn ontstaan.
Als uw endodontist in staat is om rekening te houden met uw symptomen, is het zou dan geschikt om de diagnostische zoeken naar andere, niet-tandheelkundige oorzaken te verbreden zijn. Een van de meest voorkomende oorzaken van kiespijn-achtige pijn in de bovenste kiezen is een chronische sinus ziekte. Dit verschijnsel komt omdat de bovenste kiezen en de sinussen een gemeenschappelijke sensorische zenuwen, en pijn van de ene wordt vaak verward met pijn van de andere. Een overleg met een KNO-arts zou dus nuttig zijn.
In het licht van uw medische geschiedenis, een andere voor de hand liggende gebied voor onderzoek is neuropathische pijn. MS, als dat is inderdaad wat je hebt, beïnvloedt niet alleen de oogzenuw, maar kan ook leiden tot perifere neuropathie die zowel motorische en sensorische zenuwen. Daarom moet u overleggen met uw neuroloog om te informeren of uw mondelinge pijn een manifestatie van je neurologische problemen zou kunnen zijn. Als dat zo is, kan het beheer van uw kiespijn worden uitgevoerd als onderdeel van uw totale neurologische behandeling.
Hoop dat dit helpt ...