Tandheelkundige gezondheid > FAQ > Topic A tot Z > Phobia Dental > Dokter, ik wilde follow-up met u over onze laatste

Dokter, ik wilde follow-up met u over onze laatste

 
Opgelost Vraag:

I wanna follow-up over een zwelling onder mijn tong. Het verscheen voor het eerst op 5 maart en gingen binnen een paar uur.

Ik heb dit gebied van mijn mond te controleren dagelijks om te zien of ik zwelling opgemerkt. Voor het grootste deel, is het normaal is. Echter, gisteren werd ik wakker en merkte dat het was significant opgezwollen. De zwelling ging echter weg binnen een uur of twee. Vandaag (zaterdag) als ik was het nemen van een duik van tabak (ja, ik ben op zoek naar al stoppen!) Het werd opnieuw gezwollen en het is 6 uur en de zwelling is slechts lichtjes gedaald.

Is dit een speeksel- klier probleem? Mondkanker? Eventuele suggesties zou nuttig zijn. (Ik ben het aanbrengen van enkele foto's)
Ingezonden: 1 jaar geleden. Categorie: Dental
Expert: Root Canal Doctor antwoordde 1 jaar geleden. Ik wil graag een positieve rating van u, dus als je niet helemaal tevreden met mijn antwoorden laat het me weten. Bedankt!
Hallo, bedankt voor de foto en de aanvullende informatie.
Het is zeker geen kanker.
Het is een speekselklier probleem. Uw beschrijving van de zwelling toeneemt en vervolgens afneemt in grootte en weer toe is zeker een ingeboren probleem. Je beschreef het perfect!
Je krijgt wat irritatie die uw speekselvloed verhoogt en vervolgens afneemt wanneer u de stimulus te verwijderen. Ik weet zeker dat je het warm zout water spoelen, zuurtjes, enz. Dat is echt geprobeerd hebben alles wat je kunt doen op uw eigen.
Dus eerst knip de 'dipping' en laat de zwelling wijken volledig en probeer niet dip gedurende 2 weken na de zwelling verdwenen. Als je dan dip en de zwelling rendementen je moet stoppen PERMANENT dompelen !!
De dompelen vervolgens de oorzaak van de ontsteking en verhoogde speekselproductie zou zijn.
Als de zwelling niet normaliseren u mogelijk de hulp van nodig een kaakchirurg met een aantal medicijnen om je mond te herstellen naar normaal.
Maar je moet de irritatie te stoppen.
OK ???
Klant: antwoordde 1 jaar geleden.

Thanks.

Is dit een potentiële speekselklier tumor, misschien? Of is dit een kanaal kwestie

Expert:? Wortelkanaalbehandeling Doctor antwoordde 1 jaar geleden. Op dit moment denk ik dat het gewoon een kanaal probleem vooral omdat je nooit hebben gezegd geen externe zwelling onder je kaak. Als het een speekselklier je zou moeten vermeldde ook pijn onder je kaak ook. Sop het zeker lijkt een kanaal probleem op dit punt. Speekselkliertumoren groeien zonder behandeling en je zoiets onder je kaak heb beschreven.
Klant: antwoordde 1 jaar geleden.

Correct, er geen kaakpijn, ongemak of zwelling geweest.

I vond dat een tumor onwaarschijnlijk omdat de zwelling is gekomen en verdwenen tweemaal eerder. Ik zou gaan uit van een tumor zou zwelling die niet zou verdwijnen, juist veroorzaken? Ook, van wat ik hoor speekselklier kanker zijn vrij zeldzaam geloof ik?

ik vandaag heb opgemerkt dat de zwelling had kleine rode lijnen (bijna als kleine sneetjes) in bepaalde plekken. Significant?

Tot slot heeft de zwelling lopende voor ongeveer 7 uur vandaag. In het verleden, het duurde slechts 1-2. Hoe lang moet ik wachten voordat ik in gaan met iemand over dit te zien

Expert:? Wortelkanaalbehandeling Doctor antwoordde 1 jaar geleden. Corrigeer een tumor zal niet beslissen over zijn eigen !!
Tiny rode lijnen zijn een essentieel onderdeel van speeksel duct zwellingen en lijken de hele tijd in verschillende mate van roodheid.
Als u nog steeds maandag zijn gezwollen wil ik volgen met een kaakchirurg.
Klant: antwoordde 1 jaar geleden.

Dit kan dom om te vragen lijken, maar wat wordt een kaakchirurg doen (of op zoek zijn naar?) Zal hij eigenlijk doen "operatie"? Ik weet het, domme vraag, maar ik heb nooit tegen 1. Ook al zijn ze door referrel alleen

Expert:? Wortelkanaalbehandeling Doctor antwoordde 1 jaar geleden. Nee, ze zullen niet elke vorm van chirurgie eerst doen !!
Ze rond de zwelling zal palperen (voelen) het gebied en ga vanaf daar over wat ze zullen doen.
Je volledige geschiedenis zal ook rekening worden gehouden en geëvalueerd samen met Xrays om te bepalen of er iets in de weefsels die we niet kunnen zien.
Klant: antwoordde 1 jaar geleden.

Moet ik gaan als de zwelling bijna verdwenen is of ga ongeacht de zwelling? Als er zoiets als een fobie voor tandartsen, ik heb lol !!! Ik wilde vooral om uit te sluiten mondeling of speekselklier kanker.

Als dit onbehandeld blijft, is dat slecht of heeft het nodig promo behandeling? Zoals ik al zei, het gebeurde op 5 maart en niet opnieuw tot 13 maart & amp; 14

Expert:. Wortelkanaalbehandeling Doctor antwoordde 1 jaar geleden. Als de zwelling is verdwenen of zelfs bijna verdwenen zou ik niet gaan en de $$$ te brengen of om de angst die u noemde.
Ik zou een follow-up onderzoek te overwegen door een OS alleen als dit houdt reocurring. Maar als je stopt met het dompelen en de zwelling niet terugkeert dan zul je weten wat de oorzaak was en kan het voorkomen dat dit opnieuw gebeurt.
Zinvol om mij omdat ik niet graag naar tandarts ofwel !!! LOL
Klant: antwoordde 1 jaar geleden.

Klinkt goed, Doc

Dus gewoon om ervoor te zorgen dat ik ben duidelijk: het meest waarschijnlijke scenario is een verstopte buis? De worst case scenario en het onwaarschijnlijke: een soort van tumor? Corrigeer me als ik verkeerd ben aub. Uw gissing is dat het een kanaal probleem

Expert:? Wortelkanaalbehandeling Doctor antwoordde 1 jaar geleden. Mijn gok is een verstopte ontstoken duct kwestie. Geen tumor !!!
Deze problemen zijn problemen buis zonder Röntgenstralen en palpatie is het voor iedereen online om 100% zeker. Maar 99% is nog steeds vrij goed !!! LOL
Klant: antwoordde 1 jaar geleden.

Is de gezwollen gebied van de werkelijke speekselklier of is het een kanaal? Ik kan niet schijnen om de naam van "de buis" nergens vinden

Expert:. Wortelkanaalbehandeling Doctor antwoordde 1 jaar geleden. Ze zijn kanalen !!
ze Rivinus Kanalen (uit leiding Bartholin) die zich aan weerszijden van de linguale frenulum (middellijn).
Dit zijn speekselklier kokers van de ondertongspeekselklier (onder de tong), die kan soms verstoppen met puin en slijm, etc.
Dat is waar je zwelling is.
Klant: antwoordde 1 jaar geleden.

Hallo Doc, Gelukkig dinsdag.

Ik heb u niet uw 5-star rating nog gegeven b /c Ik wilde het gesprek te houden voor een paar extra dagen geopend om te zien of er iets veranderd. U weet, zal ik prijs uw diensten uitstekend. Je bent geweldig.

De laatst spraken op zaterdagavond, wanneer de zwelling ENIGSZINS had ging naar beneden, maar het was nog steeds aanzienlijk. Zondag zag er veel beter maar het was nog steeds opgezwollen. Maandag zag er ongeveer 95% normaal met zeer lichte zwelling merkbaar. Vandaag (dinsdag) had ik een domme moment en dook een duik in (ik helemaal niet dip op zondag of maandag) en BOOM! Binnen 10 minuten was het weer enorm. Dus, is de dip uiteraard deze triggering. Eten, drinken, enz. Hebben weinig tot geen effect heeft op het formaat of zwelling.

Ik belde een lokale Kaakchirurg en hij had een afspraak te annuleren 10 minuten voordat ik belde dus ik ga morgen om 9:30 uur AM om hem te zien. Dus, ik weet zeker dat ik zal morgen iets weten.

Maar ik had 2 vragen voor u voordat we een deel manieren. 1) Ik ben al bezig met een veel te lezen over speekselklier aandoeningen online. Tumoren van de speekselklier zijn zeldzaam en zij komen het meest in de parotis en ze komen minder vaak in de sublinguale klier. Dus, dat is goed om te weten. Als dit een tumor, zou het een tumor in de ondertongspeekselklier of het kanaal van de ondertongspeekselklier? Het lijkt erop dat tumoren van het kanaal zijn zo zeldzaam dat ik heb problemen met het vinden van alle info op hen. Hebben ze bestaan ​​en zijn ze potentieel kwaadaardig? 2) Wat is het verschil tussen een tumor en een steen? Zoals ik al eerder heb gezegd zwelling is soms onbestaande zeer kleine voordat er iets triggers de zwelling en het wordt groot.

En ik heb gelezen over mucoceles (sp?) Is dat een mogelijkheid hier? Hoewel ik zie ze niet vaak verschijnen waar mijn probleem ook is, het lijkt

Expert:. Wortelkanaalbehandeling Doctor antwoordde 1 jaar geleden. Tumoren van de ondertongspeekselklier zijn inderdaad zeldzaam. Een tumor een weefselgroei (goedaardig of kwaadaardig) die optreedt in of rond een orgaan of deel van het lichaam. Biopsie is de volgende loop van het onderzoek om te bepalen welke het is en welke behandeling zou worden aanbevolen.
Stones zijn verkalkt (verhard) lichamen die worden gevormd uit puin en slijm dat verharden uitdrogen en kan vast in een kanaal en de oorzaak te worden terugstroming speeksel waardoor zwelling. Vergelijkbaar met nierstenen. Zelfs opgedroogde bloed kan een steen na te bootsen wanneer het in een kanaal.
Mucoceles zijn ook een mogelijkheid en de jouwe kan in feite een enorme mucocele maar ze zijn meestal niet zo groot als die van jou zijn geweest. Maar alles in het lichaam is mogelijk.
Ik ben blij dat je gaat naar de OS die u kunt bekijken en betasten het gebied en diagnoses precies wat er gaande is en vervolgens behandelen voor u.
Laat het me weten hoe het gaat en wat er wordt beslist.
Thanks.
Klant: antwoordde 1 jaar geleden.

Dus denk je dat de arts een biopsie te nemen in de ochtend of kan hij waarschijnlijk achterhalen van het probleem door middel van controle?

Doe mijn klachten na te bootsen een tumor in een of andere manier?


Expert: Root Canal Doctor antwoordde 1 jaar geleden. Uw symptomen niet na te bootsen een tumor, maar als hij niet zeker weet wat je hebt mag hij een biopsie voorstellen om uit te vinden.
Welke zou zijn wat ook zou doen vermoeden. Het is een pijnloze procedure en niets aan de hand.
Meer dan waarschijnlijk zal je niet een biopsie nodig hebben en hij was in staat om u te helpen, zonder toevlucht te nemen tot iets chirurgische zal zijn. Maar als hij niet zeker dat hij zal een biopsie aanraden en ik denk dat je moet hem in staat stellen om het te doen. Het is immers voor uw voordeel.
Klant: antwoordde 1 jaar geleden.

Ok, bedankt. Ik ben gewoon erg nerveus. Ik heb zo'n een ongezonde angst voor kanker, omdat ik 2 sterfgevallen door kanker in mijn familie heb gehad

Expert:. Wortelkanaalbehandeling Doctor antwoordde 1 jaar geleden. Ik begrijp het volkomen, maar je gaat veel maak je geen zorgen te zijn.
Klant: antwoordde 1 jaar geleden.

Bedankt. Zodra ik zie de OS morgen, zal ik u in te vullen.

Heeft een andere klieren verbinden met dit gebied? Ik denk dat de juiste manier om te vragen ... Als dit is een klier kwestie, zou het uit de ondertongspeekselklier of zou het een parotis of sub (sp?) Klier in plaats daarvan?

Het zou ook erg zijn veilig om te veronderstellen dit is geen mondkanker van soorten, correct? Zoals altijd, ik waardeer uw inzicht

Expert:. Wortelkanaalbehandeling Doctor antwoordde 1 jaar geleden. Niet kanker !!
Andere speekselklieren worden meegenomen in de sublinguale, maar niet de parotis.
De submandibulaire klier ligt onder en achter de ondertongspeekselklier en is de dichtstbijzijnde speekselklier bij de sublinguale.
De ondertongspeekselklier zou de enige klier betrokken bij uw probleem.
Klant: antwoordde 1 jaar geleden.

Net terug van OS. Ze deden een aantal scans van mijn hoofd /mond en hij zei niets opdagen op de scans. Hij zei in het bijzonder dat hij geen steen zag, maar hij gepland me om een ​​$ 900 operatie op dinsdag om de klier verwijden en zuigen het. Hij zei dat het zou duren ongeveer 30 minuten om te doen en ik zou een I.V. nemen kalmerend middel. Klinkt dit normaal?

Hij merkte ook een "verdachte spot" op mijn tong. Ik wist niet wat hij er over te praten en toen ik eindelijk keek, was het een witte vlek met roodheid eromheen. Het zag er vreemd, dus ik zachtjes /voorzichtig geschraapt het en het kwam met gemak en bloedde een beetje. Enig idee

Expert:? Wortelkanaalbehandeling Doctor antwoordde 1 jaar geleden. Bedankt voor het krijgen van terug naar mij.
Verwijden en de zuiging van de speekselklieren is een methode om te proberen om te bepalen wat ontstekingsproces is aan de gang. Hier is een website dat de procedures die gebruikt kunnen worden beschrijft: http://emedicine.medscape.com/article/1520153-overview
In dit artikel gaat het om jou: "De huidige gegevens valideert sialendoscopy voor de behandeling van nonneoplastic aandoeningen van de speekselklieren, waaronder sialolithiase. [8, 9] sialolithiase is een van de meest voorkomende van deze aandoeningen en is een belangrijke oorzaak van sialoadenitis en unilaterale diffuse zwelling van de grote speekselklieren. [1, 6] Andere gebruikelijke indicaties sialendoscopy onder meer diagnostische evaluatie van terugkerende onverklaarbare zwelling van de grote speekselklieren in verband met maaltijden, ductale stenose, en intraductal massa. [6, 10] "
zo ver als je tong betreft als het besturingssysteem bezorgd over zou hij was een biopsie hebben aanbevolen.
Omdat hij deed het niet waarschijnlijk van voorbijgaande aard en verdwijnt op zijn eigen in een korte tijd. Waarschijnlijk veroorzaakt door angst of kruidig ​​voedsel die meestal de oorzaak.
Laat u mij weten hoe voor alles wat blijkt.
Thanks.
Klant: antwoordde 1 jaar geleden.

Dus, is deze procedure niet uit uitweg in linker veld? Het is gebruikelijk? Wat vindt u van de scans niet in staat om een ​​steen op te sporen? Is dat normaal? Ik specifiek gevraagd om een ​​tumor en hij leek niet te zelfs overwegen dat het zijn een optie. . (Ik weet zeker dat een tumor zou op zijn minst hebben laten zien op scans)

Ook re: de tong. De spot is zeer klein. Hij zei dat ze nota van zou maken en zien of het groeit of verdwijnt. im gok dat is waarschijnlijk een goed teken dat hij niet dacht dat het kwaadaardig of iets dergelijks. Maar ik zou niet denken dat het zelfs een overweging zou zijn met slechts ca. 20 maanden van dompelen

Expert:. Wortelkanaalbehandeling Doctor antwoordde 1 jaar geleden. Ja, vele malen de scans niet zal halen stenen die is de reden waarom het verdere testen en procedures worden uitgevoerd.
Hij was niet bezorgd over een tumor, omdat je niet tekenen aanwezig dat zelfs die mogelijkheid zou voorstellen hebben.
u bent ook juist dat 20 maanden van dompelen een maligniteit niet zou veroorzaken, maar kon een gelokaliseerde inflammatoire plek die is van voorbijgaande aard veroorzaken. De enige keer dat om bezorgd te zijn over de tong gebieden is als ze niet verdwijnen na een periode van 2 weken. Het raam van 2 weken is de norm voor de dingen die komen en gaan in de mond. Beyond 2 weken dat ze hoeven te worden onderzocht.