Tandheelkundige gezondheid > FAQ > Topic A tot Z > Phobia Dental > Dr. Katz, Deze vraag is de helft terugkerende tandheelkundige fobie

Dr. Katz, Deze vraag is de helft terugkerende tandheelkundige fobie

 
Opgelost Vraag:
Dr. Katz,
Deze vraag is de helft terugkerende tandheelkundige fobie en de andere te maken met een tand infectie (s) ...
Zolang ik kan me herinneren (zeer vroege jeugd), mijn tanden en tandheelkundige gezondheid is altijd een fobie /issue geweest. Ik ernstig vermeden de tandarts voor het begin van mijn 20's ... Ik raakte drempel toen een van mijn kiezen op mij gebarsten ... Ik kon het niet aan en ik besloot dat ik zou dit probleem aan te pakken ...

mijn doel was om mijn tanden in gezond genoeg vorm die ik beugel (Invisalign in mijn geval) kon krijgen. Dus ik aangepakt dat afspraak afspraak ... het zwaarste deel was de gebarsten mol (ver naar achter moest worden gewonnen, tramautic ervaring voor mij ...). Een groot deel van wortelkanaalbehandelingen en holtes en een kroon ...
Er waren enkele tanden die mogelijk zijn besmet en dat zij moeten worden "bekeken" en hij liet hen ... want mijn tandarts didn 't wil om noten te extraheren mijn tanden ... uiteindelijk was ik "done" en ik had een aantal controles achteraf dat ging zonder hitch (een aantal van de beste momenten van mijn leven).
Dus de tandarts dat ik ben comfortabel met en deed al het werk, hetzij met pensioen of verkocht de praktijk ... de nieuwe tandarts heeft een x-ray, omdat een holte in de buurt van die tand keek grappig en hij zegt: ik heb een geïnfecteerde tand (waarschijnlijk meer dat hij niet 't weet), en dat ik een wortelkanaalbehandeling moeten krijgen en er is een 50/50 kans dat ik de tand verliest de extractie ...
Na het ophalen van de holte gevuld bij het volgende bezoek, mijn fobie kwam terug big time ... ik ben verbeelden al mijn tanden besmet en nu ben ik zeer terughoudend om het plannen van mijn volgende checkup als gevolg van de uitgifte komen weer ... ik voel me alsof ik ben tussen een rots en een harde plaats met dit weer en ik voel me verlamd.
Mijn vraag is, want ik wil niet weer te dalen van de wagen, is er een manier om de voortgang van een infectie (check periodieke röntgenfoto's) voordat je noten met wortelkanaalbehandelingen en extracties?
De andere zorg is dat nu mijn tanden zijn recht en dat het krijgen van mijn tanden getrokken zullen extreem duur om te vervangen zijn en ik weet niet hoe het mijn invisalign resultaten (tanden shifting) zal veranderen ... en niet te vergeten ik ben paranoïde dat ik zal moeten veel meer tanden.
bij de behandeling van mijn fobie, logica neemt een back seat ... ik heb een manier om mezelf te verlichten in de realiteit van de situatie ... deze hele situatie veroorzaakt dagelijkse angst in mijn leven.
Sorry om te wandelen, maar geen inzicht zou geweldig zijn. Ingezonden: 1 jaar geleden. Categorie: Dental
Expert: Dr. Katz antwoordde 1 jaar geleden. Welkom Ik zal mijn best doen om antwoord op uw vraag hebben ben niet een grote typiste, wees geduldig en voel je vrij om te vragen of er iets is unclear.If je eigenlijk een infectie in een tooth..we niet infecties te kijken, we behandelen them.There zijn twee behandelingen voor geïnfecteerde tanden, wortelkanaalbehandeling therapie of extraction.If de tand is herstelbaar, je moet proberen om de tand te besparen en het wortelkanaal done.Root grachten zijn geen rocket science.Al een wortelkanaalbehandeling is, is het schoonmaken van de in holle kanaal van de tand en het vullen het op again.By houden van de tand, zal je een hoop geld besparen en niet zorgen te maken over het verschuiven teeth.If uw tandarts niet weet hoe je een geïnfecteerde tand te diagnosticeren , moet je een andere dentist.There ziet zijn tandartsen het hele land zoals ikzelf die zijn opgeleid in anesthesiologie, zodat als je dat zenuwachtig over welke procedure, kan het worden gedaan terwijl je sedated.You zijn voorbij het verval onderhevig jaar, zodat op dit punt in je leven dat je niet hoeft te denken kommer en gloom.From nu af aan, je kan gewoon een tand of twee die handelt en er is geen reden om te denken dat je gaat naar de rest van uw tanden te verliezen. een wortelkanaalbehandeling kan worden gedaan door de meeste beoefenaars moeiteloos in minder dan een hour.There is geen reden om deze dagen zorgen te maken over deze eenvoudige procedures.Find een goede ervaren tandarts dat je je comfortabel voelt met die dingen uitlegt, zodat u ze kunt begrijpen en dan stok met him.Please vragen als u meer informatie nodig.