Tandheelkundige gezondheid > FAQ > Topic A tot Z > Phobia Dental > Ik heb tandheelkundige fobie en mijn tandarts van vele jaren schrijft

Ik heb tandheelkundige fobie en mijn tandarts van vele jaren schrijft

 
Opgelost Vraag:
Ik heb tandheelkundige fobie en mijn tandarts van vele jaren schrijft 0,25 mg van Halcion 1 1/2 uur voor een procedure die verdovende of boren. Dit is altijd goed gewerkt voor mij. Maar ik ben nu 67 jaar en bezorgd over de Halcion dosering ik vroeger over te nemen. In de literatuur wordt gesteld dat "triazolam moet met voorzichtigheid worden gebruikt met de ouderen". Alleen de laagst mogelijke dosis moet worden gebruikt met senior patiënten. Veel professionals beschouwen Halcion onveilig en zal niet gebruiken met elke patiënt, ongeacht hun leeftijd. Ik heb mijn bezorgdheid uitgelegd aan mijn tandarts, maar hij ziet geen reden om de dosering te verlagen. Soort doen geen fix indien het niet gebroken is.
Ik wil mijn dosering te verlagen naar 0.125mg van 0,25 mg. Halcion heeft het voor mij mogelijk om te gaan met tandheelkundige werk voor een lange tijd gedaan, maar ik wil niet een medische noodsituatie worden geconfronteerd door het nemen van een dosering die gevaarlijk kunnen zijn voor een persoon van mijn leeftijd. Je gedachten te behagen. Ingezonden: 3 jaar geleden. Categorie: Dental
Expert: Mark Bornfeld, DDS antwoordde 3 jaar geleden. Welkom, en dank u voor uw vertrouwen in mij!

Triazolam en andere benzodiazepine drugs zijn voornamelijk gemetaboliseerd in de lever, zodat patiënten met een verminderde leverfunctie of degenen die andere medicijnen die kan de ontgiftende enzymen in de lever te onderdrukken moeten hun dosering van triazolam dienovereenkomstig te verlagen. Niet alle patiënten ervaren een significante daling van de leverfunctie met de leeftijd, zodat de vermaning & quot; gebruiken voorzichtigheid bij ouderen & quot; is een algemene richtlijn, en voldoen niet noodzakelijkerwijs op u van toepassing.
Toch is de algemene regel is om de minimale effectieve dosering van een bepaald medicijn te gebruiken. Gezien het feit dat de hele bedoeling van triazolam is om angst te verminderen, en gezien uw wens om risico's te verminderen, is het logische gevolg dat uw tandarts de dosis van de medicatie dient te verminderen, volgens uw wensen. Niet alleen zal dit risico te verminderen, maar ook een van de meest voorkomende bijwerkingen zoals sedatie en duizeligheid residuele verminderen. Als blijkt dat u de 0,25 mg dosis voor een adequate controle van angst nodig heeft, kan uw tandarts altijd later te herstellen de gebruikelijke dosering, ervan uitgaande dat er geen andere contra-indicaties voordoen. Voor uw comfort en veiligheid, kunt u om uw arts uw leverfunctie te beoordelen, en bekijk de eventuele medicijnen die u kan nemen dat onderdrukken van de lever enzym CYP3A4, waarin u uw triazolam dosering relevant zou zijn.

hoop dat dit helpt ...