Tandheelkundige gezondheid > FAQ > Topic A tot Z > Phobia Dental > Ik heb 2 tanden (één aan de voorzijde, één ernaast) houdt tintelen but

Ik heb 2 tanden (één aan de voorzijde, één ernaast) houdt tintelen but

 
Customer vraag
Ik heb 2 tanden (één aan de voorzijde, één ernaast) houdt tintelen, maar geen pijn voor 1 week al. Ik kan zenuw het gevoel terug te trekken op deze 2 tanden toen ik gaan liggen. Ik ging naar de tandarts voor controle, geen tandvleesontsteking /wijken, behalve moeten gebitsreiniging om tandsteen te verwijderen en vul 4 holte.
Mag ik weten wat de oorzaak van het tintelen? En hoe het te verlichten? Ik probeer het nemen van pijnstiller voor kiespijn, maar niet effectief helemaal. Ingezonden: 3 jaar geleden. Categorie: Dental
Expert: Dr. Peel antwoordde 3 jaar geleden. Hallo en bedankt voor het vragen. Ik zal mijn best doen om uw vraag te beantwoorden.
De tintelingen kan een vroeg teken van een abces, maar in het licht van uw recente check-up niet bloot te stellen dat het een mysterie. Als je een heleboel calculus dat moet verwijderen, kan het een holte onder de tandarts nog niet gespot hebben verborgen. Ik zou adviseren het krijgen van die gedaan en te kijken of dat het geval is.
De tintelingen kan ook worden veroorzaakt door een slechte occlusie. Als uw tand is het raken van de andere boog te vroeg of als u malen 's nachts (je zal niet per se op de hoogte van die) kunt u raken dat tand over en over en dat zal enige ontsteking rond het parodontale ligament die de neiging zou hebben om te voelen veroorzaken zoals tintelingen.
ik zou adviseren dat wanneer u terug voor het reinigen van de tandarts vragen om uw occlusie te controleren. Vraag ook of hij een nachtwaker te dragen zou kunnen maken als hij denkt dat u slijpen. Als de tand hoog is, kan hij een klein beetje afscheren om het contact gelijkmatig.
Op dit moment kunt u het gemak door het eten van een zachte voeding en contact met die tand te vermijden. Het drinken van warm (niet heet) thee zal helpen. Spoelen met een warm zout water oplossing tweemaal per dag zal helpen verzachten en bacteriën te verminderen. Tot slot nemen Advil of Motrin (zoals aangegeven) om mogelijke ontsteking te verminderen totdat u de tandarts te zien.
Hoop dat dit helpt.
Dr. Schil