Tandheelkundige gezondheid > FAQ > Topic A tot Z > overbeet > Ik heb een ruimte en een grote overbeet en was op zoek into

Ik heb een ruimte en een grote overbeet en was op zoek into

 
Opgelost Vraag:
Hallo. Ik heb een ruimte en een grote overbeet en was op zoek naar een top prothese. Tandarts zei dat ik moet ny kaak geschoren. Is er een manier om de prothese te goed zonder het scheren van mijn kaak eruit? Dat gaat kostte me ongeveer 8000 meer. Ingezonden: 10 maanden geleden. Categorie: Dental
Expert: Mark Bornfeld, DDS antwoordde 10 maanden geleden. Hello-- Ik ben Mark Bornfeld, DDS. Welkom, en dank u voor uw vertrouwen in mij!

Ik neem aan dat door de woorden "het scheren van de kaak", waarnaar u verwijst naar een procedure formeel genaamd ofwel "alveolectomy" of "alveoloplasty ", waarbij de contouren van de delen van de kaken ondersteunen de prothese opnieuw worden contouren. Deze procedure is niet bedoeld om een ​​prothese goed uitzien, maar om de prothese wordt ingebracht en verwijderd zonder mechanische interferentie van ondersnijdingen en andere mechanische obstructie. Natuurlijk, uw kunstgebit zal niet goed uitzien als je kan ook niet zetten of houd het in je mond, zodat een alveolectomy heeft indirect invloed op esthetiek.
De noodzaak alveolectomy afhankelijk van de ernst en de locatie van ondersnijdingen en andere benige obstructies in de kaken. Vaak een prothese kan worden rondom ontworpen ondergraaft zonder het doen van een alveolectomy, maar doen dus ofwel compromissen comfort (bijvoorbeeld kan leiden tot pijn van het tandvlees tijdens het dragen van de prothese), of compromissen zijn stabiliteit en retentie (dat wil zeggen, de prothese beweegt in de mond of eruit valt). Hoe dan ook, zou het nettoresultaat van het weglaten van een alveolectomy zijn om ernstige gevolgen hebben voor de functionaliteit van de prothese.
Ik zou adviseren dat u niet de alveolectomy afnemen, omdat de opname van deze procedure in uw behandelplan wordt meestal gedaan voor een goede reden. Als u twijfels over het vermogen van uw tandarts om u te voorzien met een solide en geloofwaardige redenen voor uw alveolectomy, zou ik u adviseren om te zoeken naar een second opinion, zodat de contouren van uw kaken goed kan worden getoetst op de noodzaak van deze procedure.
hoop dat dit helpt ...