Tandheelkundige gezondheid > Oral Problemen > Dental Health > Kon Speeksel One Day detecteren mondkanker?

Kon Speeksel One Day detecteren mondkanker?

 
Dit artikel is uit de WebMD News Archive

Deze inhoud is nog niet beoordeeld in het afgelopen jaar en kunnen WebMD meest up-to-date informatie niet vertegenwoordigen.

Voor de meest actuele informatie vinden, kunt u uw onderwerp van belang in te voeren in onze zoekvak
"> WebMD Nieuws Archief

1 oktober 2008 -.. Wat als een speekseltest mondkanker kon ontdekken? Onderzoekers zijn het nemen van de volgende stap in het maken van die mogelijkheid.
Onderzoekers van de Universiteit van Californië in Los Angeles School of Dentistry in vergelijking speeksel van 64 mensen die de mond kanker gehad en 64 anderen die dat niet deden .

Cancer Videos
Video: Kreeft andExercise Video: MakingChemotherapy Safer Video: Voedsel AfterCancer All Kanker-RelatedVideos

Related Slideshows
 • Gevaren van Sun-DamagedSkin
 • Common Adult huidproblemen
  verwant aan lymfoom, leukemie, chemotherapie, bestraling, mammogram, PSA-test, colonoscopie, Herceptin, tamoxifen, borstkanker - Colposcopy, longkanker, huidkanker , prostaatkanker, baarmoederhalskanker, darmkanker
  © 2008 WebMD, LLC. Alle rechten voorbehouden.

  Het type van mondkanker ze getest wordt genoemd orale plaveiselcelcarcinoom.

  Wat ze vonden was dat er verschillen waren in eiwitten ontdekt in het speeksel van mensen met mondkanker en mensen zonder mondkanker. Bepaald eiwit biomarkers gevonden in het speeksel gecorreleerd met de aanwezigheid van mondkanker.

  Met behulp van vijf van de mogelijke biomarkers, de onderzoekers waren in staat om de aanwezigheid van mondkanker bevestigt 90% van de tijd.

  de onderzoekers stellen dat er meer onderzoek nodig is om het gebruik van deze biomarkers als een detectie-test voor mondkanker te valideren.

  Hoewel een speekseltest is nog niet beschikbaar, studie auteur Shen Hu, PhD, assistent-professor van orale biologie en proteomics bij de Universiteit van Californië-Los Angeles School voor Tandheelkunde, zegt in een persbericht dat ze zijn het ontwikkelen van manieren om het opsporen van de markers voor gebruik in klinisch onderzoek.

  De studie auteurs schrijven dat vaak mondkanker wordt niet gevangen totdat het in de late stadia.

  Patiënten met deze vorm van mondkanker hebben een laag van vijf jaar te overleven en een hoge mate van herhaling, schrijven de auteurs, vooral wanneer de kanker is uitgezaaid in lymfeknopen in de hals.

  Vaak in de vroege stadia, mondkanker geen symptomen.

  Volgens een artikel gepresenteerd de studie, mondelinge kanker treft 300.000 mensen over de hele wereld elk jaar.

  de studie is gepubliceerd in de 1 oktober editie van Clinical Cancer Research
  .