Tandheelkundige gezondheid > Oral Problemen > Dental Health > Pijnloos Root Canal Alternatieven

Pijnloos Root Canal Alternatieven

 
Dit artikel is uit de WebMD News Archive

Deze inhoud is niet in het afgelopen jaar werden beoordeeld en kunnen WebMD meest up-to-date informatie niet vertegenwoordigen.
Kunt de meest recente vinden informatie kunt u uw onderwerp van belang in te voeren in onze zoekvak
"> WebMD Nieuws Archief

18 juli 2003 -. Nashville, Tenn. - Pijnloos wortelkanaalbehandeling klinkt misschien als een contradictio in terminis, maar nieuwe technieken maken het een realiteit voor veel tandheelkundige patiënten. een dergelijke techniek omvat het vermijden van het wortelkanaal geheel door het afdichten van de blootgestelde zenuw met nieuw ontwikkelde lijmen.
de procedure duurt slechts een bezoek aan de tandarts en is veel minder duur dan een traditionele wortelkanaalbehandeling, maar het is ook controversieel en niet gebruikt zo veel als het zou moeten zijn, zegt New York tandarts Michael Teitelbaum.
Teitelbaum vertelt WebMD dat hij gelooft 80% van de mensen die wortelkanaalbehandelingen nodig zijn kandidaten voor de alternatieve procedure maar vrijwel niemand krijgen het, mede omdat weinig tandartsen weten en deels omdat de uitval van een eerdere generatie kit was zeer hoog.
Teitelbaum sprak vrijdag op de jaarlijkse bijeenkomst van de Academie voor Algemeen Tandheelkunde hier gehouden.
Root grachten worden uitgevoerd wanneer bacteriën, geïntroduceerd door middel van een holte of barsten, in gevaar brengen van de zenuwen gelegen binnen de tand. De bacteriën veroorzaken een infectie, die uiteindelijk doodt de zenuwen. Maar wortelkanalen kan worden vermeden, Teitelbaum zegt, wanneer de zenuwen nog niet besmet.
plaats van het uithollen van de tand en het verwijderen van de pulp die de zenuwen zoals in een wortelkanaal, het blootgestelde gebied zenuw wordt grondig gereinigd en verzegeld.
"We hebben nu bonding technologie die ons in staat stelt om af te dichten over de zenuw met behulp van dezelfde vloeibare plastic dat contactlenzen zijn gemaakt van," vertelt hij WebMD. "Het verhardt om een ​​hermetische afdichting die bedekt de zenuw en de tand te vormen."
Hoewel de procedure, die bekend staat als directe pulp capping, heeft al vele tientallen jaren, het gebruik van traditionele lijmen geresulteerd in langdurige uitval zo hoog als 80%. Teitelbaum zegt dat hij ongeveer 200 directe pulp doppen met behulp van de nieuwe kit gedaan, met een slagingspercentage van 92%.
"Als dit niet lukt patiënten meestal eindigen met een wortelkanaalbehandeling, die zij hoe dan ook zou hebben gehad", zegt Teitelbaum. "De meeste van mijn patiënten niet zien dat als een heel groot nadeel."
Orale pijn specialist Keith Yount, DDS, zegt dat de procedure is slechts een van de vele nieuwe strategieën nu wordt geprobeerd om de behandeling van zieke tanden te vereenvoudigen.