Tandheelkundige gezondheid > Oral Problemen > Gespleten lip Palate > Onderzoek zegt dat familieleden van kinderen met schisis hebben een hoger risico op het ontwikkelen van tandheelkundige onregelmatigheden geen

Onderzoek zegt dat familieleden van kinderen met schisis hebben een hoger risico op het ontwikkelen van tandheelkundige onregelmatigheden geen

 

Een studie gepubliceerd in het juli nummer van het Journal of Dental Research meldt dat de meeste familieleden van kinderen met schisis hebben geen significant hoger risico op het ontwikkelen gebitsafwijkingen dan de algemene bevolking.

Een gespleten lip en gespleten gehemelte zijn gezicht en mondelinge misvormingen dat zeer vroeg in de zwangerschap optreden, terwijl de baby zich ontwikkelt binnen de moeder. Clefting ontstaat wanneer er niet genoeg weefsel in de mond of lippen, en het weefsel dat beschikbaar is op elkaar niet goed te sluiten is. Een gespleten lip is een fysieke splitsing van de twee kanten van de bovenste lip en een gespleten gehemelte is een split in het dak van de mond.

Onderzoekers van de Universiteit van Iowa en de Universiteit van Pittsburgh de studie uitgevoerd.

het onderzoeksteam, geleid door Dr. Brian J. Howe, adjunct assistent-professor in het College van Tandheelkunde van de Universiteit van Iowa, bestudeerde 3.811 deelnemers: 660 getroffen kinderen; 1922 onaangetast familieleden; en 1229 kinderen zonder schisis en hun directe familieleden.

De auteurs geëvalueerd of deelnemers tandheelkundige onregelmatigheden zoals tand verplaatsing door middel van medische onderzoeken of intra-orale fotografie gehad. Ze leerden dat getroffen kinderen een hoger voorkomen van tandheelkundige onregelmatigheden in de bovenkaak maar niet de onderkaak dan heeft controledeelnemers. Volgens de resultaten, abnormaliteiten komen vaker bij deelnemers met gespleten lip en gespleten gehemelte en meer is opgetreden aan dezelfde kant als de gespleten. De hogere prevalentie van afwijkingen in de getroffen kinderen was over het algemeen als gevolg van de kloof en chirurgische ingrepen.

De onderzoekers meldden dat onaangetast broers en zussen en ouders hadden hogere niveaus van afwijkingen dan controle deelnemers, maar concludeerde dat deze verschillen waren significant.

Subsidies van het National Institute of Dental en Craniofacial voor Onderzoek van de National Institutes of Health en de Centers for Disease control and Prevention financierde de studie.

het onderzoek is te zien in zijn geheel bij JDR. sagepub.com/content/94/7/905.
© American Dental Association. Alle rechten voorbehouden. Reproductie of heruitgave is strikt verboden zonder de voorafgaande schriftelijke toestemming van de American Dental Association.