Tandheelkundige gezondheid > Oral Problemen > Gespleten lip Palate > Unilaterale gespleten lip: Best Oral Care Practices

Unilaterale gespleten lip: Best Oral Care Practices

 

Volgens de Centers for Disease Control (CDC), een gespleten lip komt voor bij ongeveer 4.400 US geboorten per jaar, dat unilaterale gespleten lippen omvat - wanneer de lip niet volledig vorm op één kant van de mond. En de American Dental Association waarschuwt dat kinderen met een unilaterale gespleten lip lopen het risico voor hoor-, spraak-, oren en tanden problemen gedurende hun ontwikkeling. Tandartsen vaak adviseren een operatie om de voorwaarde voor de behandeling van kinderen tussen de 12 tot 18 maanden, en de extra ingrepen nodig zijn om te helpen verbeteren van zowel een kind gezondheid en uiterlijk. Hier zijn een aantal best practices om ouders te helpen handhaven van een goede mondgezondheid voor hun kind met een gespleten lip.
Tandbederf te voorkomen

Helaas, het is meer waarschijnlijk voor kinderen met een gespleten lip om tandbederf te ervaren, per de Gespleten gehemelte Foundation. Zoals uiteengezet, de tanden die het dichtst bij de kloof - meestal de bovenfront - kan defecte emaille, die cariës versnelt hebben. Dit maakt het des te belangrijker om geraffineerde suiker voor kinderen met een unilaterale gespleten lip te beperken om te voorkomen dat het verhoogde risico van verval. In het eerste jaar van een kind, is het belangrijk om melktanden vegen na fles voedingen om te bezuinigen op suiker en de vorming van tandplak en het naar bed gaan flessen te vullen met water in plaats van melk of sap. Voor oudere kinderen is het belangrijk dat ouders ervoor zorgen dat hun kinderen te poetsen en correct en consequent floss de omgeving. Heb je een Qualified Pediatric Tandarts

Ouders moeten een afspraak maken met een pediatrische tandarts te maken voorafgaand aan een kind de eerste tand uitbarsting. Kinderen met een gespleten lip kunnen extra orthodontische problemen, zoals een overbeet of verdringing en ontbrekende of zijwaarts tanden. Het is typisch voor een tandarts om een ​​kind te verwijzen met een unilaterale gespleten lip om een ​​orthodontist om kaak en botgroei te beoordelen en de beste cursus van behandeling te bepalen rechtzetten en te behandelen tanden.
Werken met veel Tandartsen

Het kan worden een uitdaging om een ​​kind te ontdekken heeft een aantal procedures cosmetische en tandheelkundige problemen te behandelen. Maar het is gebruikelijk voor een pediatrische tandarts aan het werk samen met een team van specialisten aan de tanden en de getroffen gebieden te behandelen. Een team kan een pediatrische tandarts, orthodontist, tandprotheticus en kaakchirurg bevatten. Terwijl een orthodontist en de omvang van het werk pediatrische tandarts klinkt bekend, zijn specialiteiten een tandprotheticus en kaakchirurg de minder bekende. Volgens de Pacific Coast Society of Prosthodontists, een tandprotheticus is een tandarts die gespecialiseerd is in het vervangen of herstellen van tanden, terwijl kaakchirurgen tanden kan halen, uit te voeren correctieve chirurgie, plaats tandheelkundige implantaten en helpen om verwante orale ziekten, zoals kanker op te sporen.

Ouders moeten conferentie met een pediatrische tandarts om duidelijk vast te stellen een behandelplan. Logeren op het plan in het behandelplan voorgesteld blijft van vitaal belang voor een goede mondgezondheid van een kind volgens de CDC. Dus, van tevoren te weten dat meerdere operaties, procedures en bezoeken aan verschillende specialisten kunnen zijn in de winkel kunnen ouders een betere begroting en de voorbereiding van het kind, maar ook helpen bij het verbeteren van spraak, het gevoel van eigenwaarde en gehoorproblemen.
Keep Up met Constant onderhoud

Een grondige mondverzorging is altijd belangrijk. Maar na operaties en eventuele intensieve procedures, zorg ervoor om te volgen de pediatrische tandarts en specialist zorg is van plan om infecties te voorkomen. En om te helpen handhaven aanhoudende mondgezondheid, moeten kinderen met behulp van een mondspoeling gemaakt voor kinderen, zoals de Minions ™ Bello ™ Bubble Fruit® Mondwater, die een anti-holte fluoride spoelen om glazuur te bouwen en holtes te voorkomen biedt. Borstelen na de maaltijd, flossen, gebruik van fluoride-gebaseerde producten en het vermijden van suikerhoudende voedingsmiddelen zijn altijd de beste vuistregels voor iedereen 'een gezond gebit.

Het is nooit gemakkelijk om een ​​diagnose te ontvangen zoals een gespleten lip. Maar de vooruitgang in de mondzorg, evenals een verbintenis tot verblijf op de top van beide behandelplan van een kind en de dagelijkse zorg creëren van een goede basis voor een gezond, gelukkig en vol tandheelkundige leven.

Meer informatie over
gespleten lippen en gehemelte in de Colgate middelen Oral Care.