Tandheelkundige gezondheid > Oral Problemen > Gespleten lip Palate > Gespleten Lip Ultrasound

Gespleten Lip Ultrasound

 

Een echografie geeft u de eerste prachtige glimp van je groeiende baby. Het kan ook zien of uw kind een aangeboren afwijkingen zoals een gespleten lip. Hoewel er geen speciale lip- ultrageluid deze specifieke eigenschap detecteren, kan een routine echo meeste (maar niet alle) gevallen reeds vanaf 13 weken zwangerschap in sporen volgens de Mayo Clinic. Erachter komen als uw kind een gespleten lip tijdens de zwangerschap kan stressvol zijn. Maar het maakt het ook mogelijk om te beginnen met het maken van belangrijke beslissingen die de algehele mondgezondheid van je baby en kostbare kleine glimlach zal beïnvloeden. Hier is wat je moet weten.
Wat is een gespleten lip?

Een lip- beschrijft een lip met een opening van de bovenste lip aan één of beide neusgaten. Het gebeurt in ongeveer een op de 700 levendgeborenen met ongeveer 80 procent voorkomt bij mannen, volgens het Children's Hospital van Wisconsin. Afhankelijk van hoe ernstig de gespleten is, kan het voeden moeilijkheden rijzen die wat extra hulp van een lactatiekundige of speciale flesvoeding positionering nodig om ervoor te zorgen dat uw baby is goed gevoed.
Het krijgen van een Diagnose

Als uw arts vindt een gespleten lip in echografie van uw baby, kan vruchtwaterpunctie uw volgende stap voor de diagnose. Zoals de Mayo Clinic beschrijft, een arts neemt een monster van het vruchtwater en het is vervolgens getest om te ontdekken of je baby een genetische syndroom dat een gespleten lip veroorzaakt heeft geërfd. Echter, soms de oorzaak is onbekend, dus wees niet ongerust. Andere factoren, zoals diabetes, bepaalde medicijnen en roken kunnen het verhogen van uw ongeboren baby's gespleten lip kansen, volgens de Centers for Disease Control and Prevention (CDC). Uw arts kan u ook verwijzen naar een andere specialist voor verdere echo's en diagnose.
Gespleten lip chirurgie

Een gespleten lip wordt vaak gerepareerd tijdens het eerste jaar van het kind, en acccording naar Boston Children's Hospital, zal uw kind algemene anesthesie ontvang verlichten pijn tijdens de artsen werken om de gespleten lip te sluiten. Terwijl chirurgie voor zo'n klein kind in eerste instantie eng mag klinken, de voordelen van uw kind zal ervaren - het vermogen om te eten, ademen en te spreken, een verbeterd uiterlijk en de algehele kwaliteit van het leven - ver eventuele angsten opwegen tegen. Een echografie diagnose helpt u om een ​​vliegende start te praten met specialisten steeds comfortabeler met chirurgen en artsen en scheduling procedures. Het zal gemakkelijker zijn om de andere familieleden en zorgverleners om te praten over wat er aan de eerder je het probleem weet verwachten. U kunt ook beginnen met de voorbereiding voor en leren over een aantal van de pre-operatieve taken zoals lip tapen zoals beschreven door de Universiteit van Missouri Children's Hospital. Zodra een kind is genezen, het bijhouden van mondhygiëne en het voorkomen van gaatjes met producten als Colgate® Mijn First® Fluoride-Free Tandpasta is van vitaal belang voor een duurzame gezondheidszorg.

Dankzij de moderne technologie, kunt u vinden als uw kind een gespleten lip tijdens je zwangerschap. Een specifiek lip- ultrageluid is niet noodzakelijk, aangezien het meestal tijdens routine echo kan worden gezien na 13 weken. Het is altijd handig om dit te leren vroeg op, zodat u kunt voorbereiden op alle mogelijke manieren voordat u uw bundel van vreugde te houden.