Tandheelkundige gezondheid > Oral Problemen > Gespleten lip Palate > Microfilm gespleten lip

Microfilm gespleten lip

 

verschijnend als een inkeping, groef of litteken via lip, microvorm gespleten vaak het minst goed waarneembaar cleft lip staat en, als gevolg daarvan, de minst ernstige. Een spleet kan op een of beide zijden van de lip, en soms uitstrekt tot de neus. Wanneer de gespleten is Microfilm, is het niet tot een kloof, maar het heeft invloed op het weefsel

Soorten Clefts

Een gespleten lip valt onder één van de drie afzonderlijke voorwaarden:. Eenzijdige, bilaterale of microform. En in alle drie, er meestal weefsel ontbreekt dan misplaatst. Eenzijdige gespleten lip geeft een kloof aan de ene kant van de bovenlip, terwijl bilaterale gespleten lip aanwezig aan beide zijden is. Microfilm gespleten lip kan unilateraal of bilateraal zijn, waardoor het huidoppervlak aan één of beide zijden van de lip, maar Dr. Cynthia Koudela bevestigt de aandoening kan ook het weefsel dat eronder ligt beïnvloeden. Andere effecten zijn onder meer gewijzigd lip hoogte en de vervorming van de neus, volgens Facial Plastic Surgery.

Wat zijn de oorzaken Het

Als artsen de diagnose gespleten lip, een natuurlijke eerste reactie voor de ouders is af te vragen wat de oorzaak het. Maar zelfs met een grondige examen, de oorzaak is vaak onbekend. Drie structuren fuseren aan de neus, mond, gehemelte en andere gelaatstrekken tijdens de vroege zwangerschap te creëren. Als deze fusie niet volledig is, wordt het kind geboren met een gespleten. Oregon Health and Science University wijst op genetica en omgevingsfactoren zoals roken, anti-epileptica, slechte voeding en retinoïden mogelijk medewerkers, maar gespleten lip is nog steeds een schijnbaar willekeurige gebeurtenis.

Hoe het gebeurt
< p> Microfilm gespleten lip is een veel minder voorkomende aandoening, meestal voorkomend bij jongens aan de linkerkant van de lip. In een microformulier case study, de Malta Medical Journal stelde dat de bekendheid van eenzijdige microformulier gespleten lip is slechts 0,06 van 10.000 levendgeborenen. De bilaterale type is nog zeldzamer. Maar omdat dit weinig voorkomen percentage kan te wijten zijn aan de minimaal effect op de gelaatsuitdrukking, kunnen veel gevallen niet gemeld.
Gerelateerde aandoeningen

Een gespleten lip is soms gekoppeld aan aandoeningen van het hart, het skelet en het centrale zenuwstelsel systeem, waarvan microvorm gespleten draagt ​​ook een bepaald risiconiveau. Niettemin kan er helemaal geen andere effecten. Baby's geboren met de microformulier type gespleten moet grondig worden onderzocht om uit te vinden of er meer ernstige aandoeningen betrokken zijn.

De behandeling

Chirurgie kan helpen vast te stellen het gebrek, maar het kan nodig geen behandeling. Chirurgen regelmatig wegen de voordelen van een operatie tegen het risico van een operatie litteken slechter dan het uiterlijk van de spleet zelf kan zijn. Volgens Modern Plastische Chirurgie, in sommige gevallen, is het mogelijk voor de arts om te werken vanuit de mond van deze littekens tot een minimum beperken.

Gelukkig is de aandoening is zelden een reden tot bezorgdheid, en mondelinge zorg moet worden beoefend hetzelfde als voor andere zuigelingen. Zodra de tanden naar voren komen, borstelen ze twee keer per dag met Colgate ® My First ® Tandenborstel - of een andere kleine, zachte borstel met een kindvriendelijk tandpasta - zal helpen om ze schoon en gezond