Tandheelkundige gezondheid > Oral Problemen > Gespleten lip Palate > Is gespleten lip Genetische?

Is gespleten lip Genetische?

 

Een gespleten lippen zijn een van de meest voorkomende aangeboren afwijkingen in de Verenigde Staten, met de Centers for Disease Control and Prevention (CDC) het schatten van ongeveer 4440 baby's worden geboren met een gespleten lip dit jaar. Ouders-to-be vaak zorgen maken over deze voorwaarden en natuurlijk afvragen: Is gespleten lip genetische? Vele factoren, zoals familiegeschiedenis, kan de kans op een baby het ontwikkelen van een gespleten lip te verhogen. Hier is hoe u het risico van uw kind te beoordelen.
Wat is een gespleten lip?

Een gespleten lip splitsing of scheiding die plaatsvindt tussen de vierde en zevende week van de zwangerschap, waarbij de ontwikkelende weefsels van de lip van de baby niet volledig sluiten. Een spleet kan op een zijde van de lip, en soms zowel in het midden. In ernstige gevallen kan de opening van de lip breiden in de neus. Sommige baby's met een gespleten lip ook openingen in de smaakpapillen, maar een gespleten lip kan optreden zonder deze extra defect.

Hoewel lip- altijd zichtbaar bij de geboorte, is te zien in een echo terwijl in de baarmoeder ook. Wanneer een gespleten wordt gediagnosticeerd, echter, artsen onmiddellijk coördineren van de baby zorg met een team van medische en tandheelkundige professionals die gespecialiseerd zijn in het behandelen van dit soort aangeboren afwijking. Een of twee operaties nodig zijn om gespleten lip van een kind te herstellen, en deze worden meestal gedaan voor de eerste verjaardag van het kind.
Voorkomende oorzaken

De oorzaak is vaak onbekend, aldus de KidsHealth, maar een familiegeschiedenis van gespleten lip of gehemelte verhoogt een kind risico op een. Wanneer een baby erft een gespleten-gen veroorzaken van zowel hun moeder of vader, deze genetische component - samen met een milieu-trekker -. Kunnen interfereren met de juiste vorming van de lip van de baby

Vrouwen die roken of alcohol drinken, bijvoorbeeld, kan een grotere kans te bevallen van een baby met een gespleten dan degenen die dat niet doen, hetzij wanneer verwacht worden. Het nemen van anti-epileptische geneesmiddelen voor de behandeling van epilepsie tijdens de eerste drie maanden van een zwangerschap kan op dezelfde manier verhogen van de baby risico van clefting. Medicijnen gebruikt voor de behandeling van acne, kanker, artritis en psoriasis zijn ook geassocieerd met dit defect wanneer genomen in de eerste maanden van de zwangerschap

Sex en ras kan ook een rol spelen. De Mayo Clinic stelt mannelijke kinderen zijn twee keer zoveel kans op een gespleten lip als vrouwelijke kinderen te ontwikkelen. En de conditie is statistisch gezien vaker in Aziatische en Native American baby's, terwijl de kloven zijn minst waarschijnlijk worden gezien in baby's met Afro-Amerikanen ouders. Ouderlijke obesitas en diabetes worden verondersteld het risico op schisis verder te verhogen, zoals blootstelling aan chemicaliën of virussen tijdens de ontwikkeling van de baby in de baarmoeder.
Opgroeien met een gespleten

Baby's geboren met gespleten lippen naar een verschillende uitdagingen. Afhankelijk van de ernst van de spleet, kunnen zij vooral problemen hebben eten. Gelukkig, baby flessen met speciale tepels zijn beschikbaar die het voederen proces gemakkelijker te maken. Een kind met een gespleten lip kunnen moeite hebben met spreken als goed, maar de meeste spraak problemen worden opgelost door middel van een operatie of basische logopedie.

Het is gebruikelijk dat kinderen met spleten om extra hebben, ontbrekende of misvormde tanden, en ze vaak hebben meer gaatjes dan andere kinderen. Vanwege dit potentieel, alsmede de noodzaak om beugels volwassen tanden uitlijnen dient kind nauwlettend toezicht van de tandarts en een orthodontist. Ouders moeten ervoor zorgen dat hun kind wordt tweemaal per dag poetsen met fluoride tandpasta, zoals Colgate ® Cavity Protection. En zoals gebruikelijk, flossen dagelijks worden gedaan om te voorkomen van gaatjes instelling tussen twee aangrenzende tanden.

Aan het eind van de dag, is gespleten lip genetische? Ja, het risico van gespleten lip kan worden doorgegeven door middel van u of de genen van uw echtgenoot en presdispose uw kind. Maar als u denkt over het hebben van een baby, moet u uw zorgen en eventuele milieurisico's die hem of haar invloed kunnen bespreken met uw arts. Het starten van een zwangerschap met de juiste informatie en voorzorgsmaatregelen vermijdt zetten van uw baby in gevaar, en zorgt ervoor dat je baby een goede ontwikkeling en gezondheid voor een mensenleven.