Tandheelkundige gezondheid > Oral Problemen > Gespleten lip Palate > Wat gebeurt er in Gespleten gehemelte te repareren?

Wat gebeurt er in Gespleten gehemelte te repareren?

 

Een gespleten gehemelte ontstaat wanneer het gat in de mond niet sluit tijdens de vroege stadia van de zwangerschap, en hoewel de aandoening vergelijkbaar met lip-, kan op zichzelf bestaan. Gespleten gehemelte reparatie gaat om de toetreding tot de zijkanten van de kloof, en indien uitgevoerd wanneer de kinderen zijn erg jong, de operatie verbetert de kans op het ontwikkelen van normale spraak, een goede structuur van het gezicht en tand uitlijning.

Voor Gespleten gehemelte Repair Surgery

Surgery een gespleten gehemelte te herstellen wordt meestal uitgevoerd vóór de leeftijd van 18 maanden, maar kan worden gedaan voor kinderen vanaf zes maanden, volgens de gespleten gehemelte Foundation. Het zachte gehemelte is essentieel spreken en sommige chirurgen liever repareren terwijl het eerste kind is jong, vaak tegelijkertijd ze herstellen een gespleten lip indien nodig. Dan is een tweede operatie wordt uitgevoerd voordat het kind is 18 maanden oud, om het harde gehemelte te repareren. Andere chirurgen voeren een enkele handeling op 11 tot 12 maanden oud wanneer de baby begint om de geluiden b, d en g te maken.

De Nationale Insitutes of Medicine legt uit dat vroege herstel heeft wel zijn voordelen, in de eerste plaats dat het bevordert de spraakontwikkeling. Echter, het nadeel is dat een vroeg herstel normaal gezicht ontwikkeling kunnen belemmeren.

De Universiteit van Michigan Medical Center adviseert dat, in sommige gevallen moet een gespleten gehemelte operatie worden uitgesteld als gevolg van hart-, long- of ademhalingsproblemen kwesties die moeten eerst worden aangepakt, en later operaties zijn soms nodig voor het gehemelte vorm. De orale kaakchirurg zal de beste manier van handelen op basis van de gegevens van de toestand van het kind te beslissen.

Tijdens de operatie

Een gespleten gehemelte reparatie operatie vindt plaats in een operatiekamer met het kind onder narcose . De chirurg maakt insnijdingen aan weerszijden van de spleet, dan roteert de spieren en weefsels en brengt ze samen om de spleet te sluiten. Tenslotte wordt de gespleten gehecht met oplosbare hechtingen. De chirurg kan ook plaats een steek met een lange draad op de tong, die kan worden gebruikt om de tong naar voren als de ademhaling van het kind wordt belemmerd trekken.

Na Gespleten gehemelte operatie

Onmiddellijk na chirurgie, zal het gehemelte gezwollen en het kan vloeistoffen lekken, en het kind kan slaperig zijn en bloederig speeksel, maar al deze symptomen zijn normaal. Meestal zijn de eerste één of twee dagen na de operatie worden besteed in het ziekenhuis onder observatie, dan is het kind kan herstellen thuis.

Eenmaal geïnstalleerd, de ouders kunnen helpen een spoedig herstel door ervoor te zorgen dat hun kind is comfortabel aan te moedigen. Verzorgers moeten ook hun best doen om hun kind te voorkomen dat het aanraken van de chirurgische site of zet objecten in de mond. In bepaalde gevallen kan klittenband arm beperkingen nodig zijn, die verhinderen dat ellebogen buigt naar de mond. .

Kinderen die onlangs hebben gehad gespleten gehemelte reparatie kan geen gebruik maken van een fopspeen of Sippy beker met een tuit, dat uitsteekt in de mond. Een regelmatige cup is het beste, of fles of speen als het kind is nog steeds borstvoeding. Geen hard voedsel kan worden gegeten gedurende zes weken na de operatie. Voor de eerste week, alleen vloeibaar voedsel gegeten worden, zoals yoghurt, pureed food, soep en ijs volgens de University of Rochester Medical Center. Een week na de operatie het kind kan beginnen met het eten van granen geweekt in melk, gekookte groenten en fruit, noedels en andere zacht voedsel.

Na verloop van tijd en met de juiste begeleiding, de chirurgische site moet genezen op zijn eigen, en de chirurg kan adviseren wanneer het veilig is om regelmatig tandenpoetsen hervatten met een zachte tandenborstel zoals Colgate® Mijn First® tandenborstel. Gespleten gehemelte reparatie veroorzaakt wat ongemak en er is een periode van herstel, maar op de lange termijn winsten maken het proces de moeite waard.