Tandheelkundige gezondheid > Oral Problemen > Gespleten lip Palate > Hoe gespleten lip van invloed op de harde en zachte Palate

Hoe gespleten lip van invloed op de harde en zachte Palate

 

Een gespleten lip of gespleten gehemelte diagnose in een pasgeborene kan verwarrend zijn voor ouders, maar deze geboorte voorwaarden zijn zeer vertrouwd aan artsen. Een spleet is een kleine opening die al dan niet zichtbaar op het gezicht van het kind te zijn. De meeste kloven, echter een deel van de bovenlip en kan zelfs invloed op het uiterlijk van de neus. Het kan slechts voor de binnenzijde van de mond, het verdelen van het dak of mond in twee delen die in utero had moeten voegen. Gelukkig, een baby met een gespleten is op geen enkele pijn.

Harde gehemelte en het zachte gehemelte

De smaak is een belangrijke orale structuur, die zich uitstrekt van achter de voorste tanden aan de achterkant van de mond. De harde en zachte gehemelte beide vormen het gehemelte, scheidt van de neusholte en de oropharynx, die de holte aan de achterzijde van de mond. Volgens professor Ronan O'Rahilly, MD en anderen van de Dartmouth Medical School, de eerste twee derde van dit dak bestaat uit het harde gehemelte, een stevige, vaste structuur dichter bij de bovenlip. Het resterende derde deel is het zachte gehemelte, dat is zacht, gespierd, mobiele en verder terug naar de keel.

Een gespleten lip en gespleten gehemelte

Een gespleten lip en gespleten gehemelte kunnen samen of afzonderlijk optreden. Ofwel opening verschijnt wanneer de lippen of gehemelte niet goed sluiten als de foetus zich ontwikkelt. De Universiteit van Michigan Medical Center (UMMC) legt uit dat de lippen komen samen in de zesde week van de zwangerschap, terwijl het gehemelte sluit aan het einde van het eerste trimester.

Elk kind kan worden geboren met een gespleten lip of gehemelte, maar de aard en het risico van het gebrek afhankelijk is van verschillende factoren. De American Academy of Otolaryngology-Head and Neck Surgery stelt 50 procent van de baby's geboren met een gespleten toestand dragen in zowel hun lip en gehemelte, terwijl 30 procent heeft alleen een gespleten gehemelte en 20 procent heeft een gespleten lip. Mannelijke baby's hebben meer kans om schisis hebben, en vrouwelijke baby's hebben meer kans om gewoon een gespleten gehemelte te hebben. Zowel de harde en zachte gehemelte kunnen worden beïnvloed in geval van een gespleten volgens de UMMC, maar kunnen ook worden geïsoleerd op een of de andere.

wat doen ontwikkeling

De gehemelte speelt een belangrijke rol in de spraak, gehoor, gelaatsgroei, eten en tand uitlijning. Zoals beschreven door de Universiteit van Missouri Children's Hospital, gespleten gehemelte beïnvloedt een aantal van deze functies meer dan anderen. De spierfunctie van het zachte gehemelte is essentieel voor spraak ontwikkeling en drainage van het middenoor, en als de gespleten gehemelte niet wordt hersteld door de leeftijd van 18 maanden, kunnen normale spraak niet ontwikkelen. Baby's zonder een intact, goed functionerende smaakpapillen zijn ook meer kans op vochtophoping in het middenoor en oor infecties, die gehoor aantasten lijden. Zuigelingen met gespleten gehemelte zijn vaak voorzien oorbuisjes om afvoer van de oren en zonder chirurgische correctie, kan de bovenkaak niet goed groeien.

De American Dental Association draagt ​​die gespleten gehemelte kunnen veroorzaken eetproblemen, zoals evenals tand uitlijning tussen de boven- en onderkaak.

Ouders zijn soms bezorgd over hoe je goede mondelinge zorg voor baby's met een gespleten lip of gehemelte. De Gespleten gehemelte Foundation legt uit dat regelmatig poetsen met een zachte haren zuigeling tandenborstel, zoals Colgate ® My First ® tandenborstel, tandpasta en een kind helpt om de tanden te reinigen van de zelfde als een opgroeiend kind te houden. Tandartsen kunnen adviseren over andere preventieve zorg, afhankelijk van de ernst van de conditie van uw baby.