Tandheelkundige gezondheid > Oral Problemen > Gespleten lip Palate > Gespleten Lip Repair and Benefits

Gespleten Lip Repair and Benefits

 

Alle aanstaande ouders hopen en bidden voor een perfect gezond kind, en aanhoudende 'wat als?' zeker wegen op de hoofden van velen. Aangeboren afwijkingen variëren van mild tot ernstig tot levensbedreigend, maar een van de meest voorkomende aangeboren afwijkingen is gespleten lip. Als uw kind wordt geboren met een, zal uw arts u op de hoogte van de betrokkenen in de aanloop naar en na gespleten lip reparatie stappen.

Wat is gespleten lip?

Volgens de Mayo Clinic, een gespleten lip is een split die optreedt in de bovenlip als gevolg van een storing van het gezicht en de mond weefsels volledig smelten voordat het kind geboren is. Dit gebeurt gewoonlijk in het tweede of derde maand van de zwangerschap. Deze kan zichtbaar op een echo, en onmiddellijk herkenbaar voor de levering dokter.

lip- vrij eenvoudig op te lossen door een reeks van operaties die minimale littekens verlaten, en de conditie moet operatief worden gerepareerd verschillende redenen: Een kind tand en spraakontwikkeling kunnen worden beïnvloed als de kloof door de bovenste tandvlees loopt. Daarnaast zal jonge kinderen mogelijk omgaan met gedrags-, emotionele en sociale problemen als gevolg van hun verschillende optredens van hun collega's en de medische zorg die nodig is voor de gespleten

De procedure & amp.; repareren

Voor elke chirurgische procedures voordoen, zal uw arts een overleg te voeren met u en vragen een aantal vragen, waaronder de vraag of er een familiegeschiedenis van kloven en of uw kind worstelt tijdens voedingen vanwege de gespleten. De typische leeftijd voor gespleten lip reparatie is gedurende de eerste 12 maanden van het leven van uw kind. De eerste operatie zal plaatsvinden in een ziekenhuis en uw kind zal een algehele narcose worden gegeven. Tijdens de operatie, de arts creëert weefsel flappen door insnijdingen aan weerszijden van de gespleten. Die flappen aan elkaar geplakt, waardoor een natuurlijker lip qua functie, structuur en uiterlijk.

Na de operatie

leven van een kind verbetert op verschillende manieren na cleft lip hersteloperaties volgens de American Society of Plastic Surgeons. van uw kind het gevoel van eigenwaarde niet zal lijden als ze naar school gaan, en zij zullen niet voelen als een paria voor zijn anders dan andere kinderen. Zij zullen ook in staat zijn om te spreken, ademen en eten beter dan ze konden voor de operatie.

Reiniging en onderhoud

Na de operatie, de National Institutes of Health adviseert om de wond schoon te houden, zodat het goed kan genezen. Drie tot vier weken zou geen druk op de wond geplaatst en moet worden gereinigd met water en zeep. De medische staf kan u ook leveren met een speciaal reinigingsmiddel en een helende zalf aan te brengen. Uw kind zal ook moeten worden op een vloeistoffen-only dieet totdat de wond volledig genezen is. Zodra uw kind begint te ontkiemen tanden, hen te helpen ontwikkelen van goede mondelinge gewoonten door het gebruik van fluoride-vrije tandpasta die tanden schoon en gezond te houden.