Tandheelkundige gezondheid > Oral Problemen > Gespleten lip Palate > Wat is een submukeuze Gespleten gehemelte?

Wat is een submukeuze Gespleten gehemelte?

 

Normaal gesproken is de lip en harde en zachte gehemelte te groeien naar het midden van de mond en doe mee voor de geboorte, volgens de Centers for Disease Control and Prevention (CDC). Een gespleten treedt op wanneer een deel van de harde of zachte gehemelte of lip niet goed samen te smelten. En hoewel de meeste orofaciale schisis worden geïdentificeerd wanneer de baby geboren is, een submukeuze gespleten gehemelte mag niet worden gediagnosticeerd tot later in zijn of haar leven.

Het identificeren van een submukeuze Gespleten

In tegenstelling tot een gespleten gehemelte, die optreedt op het dak van de mond waar de harde of zachte gehemelte niet bij elkaar is gekomen, het gehemelte van een baby met een gespleten submukeuze verschijnt intact. Integendeel, de schisis Association beschrijft een submukeuze gespleten als benige en gespierd afwijkingen onder het oppervlak van het gehemelte. Omdat het onder een slijmvlies, kan de spleet lijken een inkeping of holte in het midden volgens de Gespleten gehemelte Foundation. In sommige kinderen, kan dit defect worden gevoeld wanneer onderzocht met een vingertop. Voor anderen, is lichamelijk onderzoek niet de kloof te onthullen. Gewoonlijk wordt een geïsoleerde defect, een submukeuze gespleten komt soms met een gespleten lip of gespleten huig, die een splitsing in de vingervormige uitsteeksel dat zich uitstrekt van het zachte gehemelte.

De effecten op de ontwikkeling
< p> Het is niet goed zichtbaar, maar het begin van het voeden en slikproblemen kan een indicatie zijn van een submukeuze gespleten gehemelte zijn. Door de opening gehemelte, vloeistoffen of voedsel kan de neus voeren en kinderen met submukeuze kloven zodat het lastiger te voeden als gevolg. De meest voorkomende reden om een ​​submucosale gespleten vermoedt dat abnormale nasale spraak te wijten aan de lucht ontsnapt door de neus. De abnormale spier bijlagen in de mond kan ook disfunctie te creëren in de buis van Eustachius van de oren, wat leidt tot middenoor problemen.

De behandeling van een submukeuze Gespleten

In het algemeen zijn er geen nadelige gevolgen met een submuceuze gespleten en geen chirurgische behandeling nodig. Voor het beheren van het voeden problemen, echter, de ouders moeten werken met hun arts en een gespleten gehemelte team om te leren welke speciale voeding technieken werken voor hen. Oorproblemen worden meestal behandeld door de huisarts als goed - of een oor, neus en keel specialist die antibiotica kan bieden of steek ventileren buizen in het trommelvlies. Kinderen met spraakproblemen worden regelmatig geëvalueerd en behandeld door logopedisten, en in sommige gevallen, een apparaat aan de mond van het kind passen kan zijn toespraak ontwikkeling te verbeteren. Toch kan chirurgische behandeling ideaal als complicaties aanhouden zijn.

Hoe Oral Care

Early tandzorg aanpak is belangrijk voor alle kinderen. Hoewel de meeste tandartsen adviseren een bezoek aan de tandarts in de buurt van de eerste verjaardag van een kind, moet een gespleten worden gecontroleerd door een tandheelkundige en gespleten gehemelte team zelfs eerder. Orthodontisten spelen een even belangrijke rol, het evalueren van gelaatsgroei en kaak ontwikkeling van het kind voordat ze hebben zelfs geen tanden in hun mond, en blijven hun tandheelkundige behoeften te evalueren als primaire tanden uitbarsten. Houd in gedachten een orthodontische behandeling kan nog nodig zijn op een gegeven moment aan de volwassen tanden later op af te stemmen.

Goed thuiszorg voor elke baby begint met het schoonmaken van het tandvlees met een vochtig gaasje of washandje na voedingen. Als tanden lijken, kunnen ze net hetzelfde met een zachte borstel als Colgate ® My First ® tandenborstel worden gereinigd. Als borstelen is moeilijk vanwege de vorm van zijn mond, overweeg-tandenpoetsen aids genoemd toothettes, die kleiner zijn items die een onderontwikkeld mond voorafgaand aan het reinigen of het voeden kan ongevoelig zijn. Voor kinderen in de leeftijd van twee, poetsen met fluoride tandpasta moet twee keer per dag worden gedaan, en toen twee tanden uitbarsten naast elkaar, flossen moeten worden uitgevoerd als normaal.

De ouders van iemand die worstelt met het eten, slikken, hyper-nasale spraak of frequente middenoor problemen misschien wilt u een arts te vragen om hun kind voor een submukeuze gespleten evalueren. Vroege diagnose en interventie door een gespleten gehemelte team kan zorgen voor een positief resultaat en mooie glimlach.