Tandheelkundige gezondheid > Oral Problemen > Gespleten lip Palate > Hoe de zorg voor gespleten lip Before and After Surgery

Hoe de zorg voor gespleten lip Before and After Surgery

 

Goede mondzorg met een gespleten gehemelte of gespleten lip voor en na de operatie helpt om het best mogelijke resultaat voor kinderen. Gespleten omstandigheden creëren een gat in de lippen, de mond of beide, die kan leiden tot gebitsproblemen. Het kan ook invloed hebben op spraak, het gehoor en het gezicht ontwikkeling, volgens de Universiteit van Missouri Children's Hospital. Een craniofaciale medisch team levert professionele medische zorg voor gespleten omstandigheden, maar ouders kunnen ook helpen. Ouders kunnen beginnen met het schoonmaken onlangs uitgebarsten tanden en vervolgens de zorg voor hun kind na de operatie.

Gespleten omstandigheden kan leiden tot slecht uitgelijnde of ontbrekende tanden. In de eerste plaats, het beïnvloedt de laterale snijtanden, ook wel bekend als de voortanden die zitten naast de hoektanden, meldt de Gespleten gehemelte Foundation. Het kan een slecht gevormde snijtand, een snijtand in de verkeerde richting of zelfs een tand die vreemde of ontbreekt geheel veroorzaken. Deze problemen kunnen optreden in zowel de baby en definitieve tanden, ook.

Dental Care

De ouders hun kinderen moeten helpen met een gespleten gehemelte en lip borstel hun tanden regelmatig voor en na de operatie en terwijl de wond geneest te helpen houden tanden schoon en gezond. De Gespleten gehemelte Foundation adviseert per dag poetsen twee keer zo snel als de kloof verschijnt, met behulp van een zachte tandenborstel, zoals Colgate® Mijn First® tandenborstel. Zuigelingen met spleten moet een tandarts met ervaring de behandeling van patiënten met deze aandoeningen van het kind de eerste verjaardag, of eerder als ze last heeft van ernstige gebitsproblemen te bezoeken.

De voorbereiding voor chirurgie

Behandelingen, zoals lip tapen en lip adhesie, helpen bij de voorbereiding voor zuigelingen gespleten lip operatie door voorzichtig rekken en het begeleiden van de lippen en de mond in een meer natuurlijke positie, waardoor de spanning vermindert wanneer de lip wordt gerepareerd. Volgens de Universiteit van Michigan Hospital's C.S. Mott Children's, moet lip taping dagelijks plaatsvinden. Ouders krijgen de opdracht om niet-irriterend plakband die zich uitstrekken over de gespleten gebied toe te passen, tekenen samen de zijkanten. De tape moet op zijn plaats blijven voor het grootste deel van de dag en nacht.

Lip hechting vereist samen hechten de zijkanten van de spleet, beschrijft C.S. Mott Children's Hospital. Deze behandeling wordt vaak gebruikt bij kinderen die niet goed reageren op lip tape, kinderen met de aandoening aan beide zijden van de mond en oudere kinderen die ouder zijn dan de typische leeftijd voor chirurgie. Lip hechting begint meestal ten minste acht weken voor de operatie.

Een andere ingreep bereidingswijze wordt nasoalveolar molding (NAM), een meer invasieve optie om alignment vragen met betrekking tot de plaatsing van een intraorale plaat of houder en een bijkomende structuur die aansluit de neusgaten, volgens de Universiteit van Missouri Children's Hospital. De pediatrische chirurg ouders en patiënten begeleiden naar de meest geschikte bereidingsmethode basis van specifieke behoeften van het kind.

Chirurgie

Kinderen met gespleten voorwaarden wordt ten minste één operatie. De universiteit van Missouri Children's Hospital, zegt lip reparatie ingreep vindt meestal plaats binnen de eerste zes maanden na de geboorte, en chirurgie te repareren het gehemelte wordt uitgevoerd door 12 tot 18 maanden. Follow-up operaties optreden wanneer het kind is zeven tot negen jaar, meestal om het tandvlees te herstellen.

Na de operatie

De CS Mott Children's Hospital benadrukt de grote rol ouders spelen in de zorg voor een zuigeling die gespleten lip of gespleten gehemelte operatie heeft ontvangen. Bij ontslag uit het ziekenhuis, wordt paracetamol met codeïne vaak voorgeschreven. Maar codeïne vaak maagklachten en moet worden toegediend met voedsel. Ouders, echter, worden aangemoedigd om over-the-counter paracetamol een eerst proberen, evenals tal van fysieke comfort te geven als rockend en knuffelen. Ouders moeten ook zetten arm hoofdsteunen op kinderen om te voorkomen dat het aanraken van de wond.

Lip reparatie patiënten mogen niet zuigen of gebruik een fopspeen. Moeder, vader of een andere zorgverlener moet schoonmaken rond de verbandmiddelen die de wond met een wattenstaafje voorzichtig gedoopt in een oplossing die door de chirurg, volgens MedlinePlus. De hechtingen worden meestal verwijderd na vijf tot zeven dagen.

Gespleten reparatie patiënten alleen drank van een kop zonder top en bij het eten, moet de lepel niet diep in de mond naar de C.S. Mott Children's Hospital. Voor ten minste de eerste drie weken na de operatie, moeten hun dieet zacht zijn, zodat ouders up moeten voorraad op favoriete sap van een kind en zacht voedsel, zoals roerei of appelmoes.

liefdevolle zorg voor kinderen met een gespleten gehemelte of gespleten lip voor en na de operatie helpt hen door een moeilijke periode met de minste stress en meest comfortabele passeren. Goede zorg helpt ook chirurgische wonden goed genezen en maakt gespleten operaties compleet successen.