Tandheelkundige gezondheid > Oral Problemen > Gespleten lip Palate > De voordelen van Gespleten gehemelte Speech Therapy

De voordelen van Gespleten gehemelte Speech Therapy

 

Hoe Gespleten gehemelte beïnvloedt Speech

Een gespleten gehemelte is een opening in de orale structuren zoals de lippen en het dak van de mond. Te spreken, verklaart de Gespleten gehemelte Foundation, uw opbouw luchtdruk in je mond, en om er zeker van te maken geluiden die je je tong te raken aan verschillende orale structuren - met inbegrip van het dak van de mond (of gehemelte). Bij kinderen met deze aandoening, lucht ontsnapt in de neus, waardoor het moeilijk om drukopbouw. Er is ook niet voldoende weefsel in de mond van de tong aan te raken. Helaas, kunnen kinderen de taal vertragingen en andere spraak problemen al dan niet aan de voorwaarde wordt gecorrigeerd met een operatie te lijden; baby's met een gespleten gehemelte zijn vaak te laat bij de ontwikkeling van coherente toespraak patronen, en de vertraging kan gedurende een aantal jaren na de behandeling. Kinderen waarvan de voortanden niet line-up goed kan moeite hebben om bepaalde geluiden, zoals "s" en articuleren "sh."

Logopedie

Logopedisten controleren kinderen met een gespleten gehemelte voor spraak problemen, fouten als ze lijken en andere moeilijkheden die het corrigeren nodig. Gespleten gehemelte kan ook opleveren toespraak patronen die voor anderen moeilijk te begrijpen zijn, waardoor hun interacties met de mensen om hen heen, volgens SMILES Craniofacial Support Group. Chirurgische behandeling wordt vaak uitgevoerd op jonge leeftijd, maar problemen met spraak nog ontwikkelen na chirurgie. De Amerikaanse Speech-Language-Hearing Association (ASHA) suggereert niet alle kinderen met een gespleten gehemelte moet vol logopedie, maar ze moeten consequent aandacht worden besteed.

therapiesessies

Logopedie voor gespleten gehemelte kunnen bestaan ​​uit het gebruik van apparaten, leuke spelletjes, oefeningen en oefeningen. ASHA vermeldt dat sommige teams gebruik maken van een tijdelijke toespraak toestel naar spraak van een kind te begeleiden. Een andere behandelingswerkwijze kan het kind hoe lucht die onderscheiden door de neus van lucht die door de mond leren. Aan de Universiteit van Iowa Children's Hospital, kunnen kinderen een leuke, computer-based systeem, genaamd een Nasometer, die een set van motiverende games die visuele feedback over de nasaliteit van zijn of haar speech te bieden heeft te gebruiken. Logopedisten ook leren kinderen articulatie boren om te oefenen het maken van geluiden correct.

Het ondersteunen van uw kind

Baby's en kinderen leren door middel van het nabootsen van de mensen om hen te spreken, en er is genoeg op een persoon beschikking om kinderen met een gespleten gehemelte te ondersteunen. Het is vooral belangrijk voor nieuwe ouders om regelmatig om hun baby te praten en hem aan te moedigen om hen te spreken. Dit omvat vocale combinatie door liedjes, versjes, woordspelletjes zoals I-Spy en verhalen die het kind nodig heeft om zinnen te herhalen. Tussen logopedie sessies, kunnen ouders hun kinderen helpen te voltooien elke praktijk instructies van de therapeut geeft, praat vaak met hun kinderen en fungeren als rolmodel van duidelijke spraak. In het proces, kunnen ouders hun kinderen aanmoedigen om door te gaan het verzorgen van hun monden door het verstrekken van mondhygiëne verzorging speciaal voor kinderen, zoals Colgate & reg; Spongebob ™ Anticavity fluoride tandpasta.

In samenwerking met de ouders, vrienden en familieleden, logopedisten helpen kinderen met een gespleten gehemelte zich te uiten op dezelfde manier als hun leeftijdgenoten, waardoor ze om samen te werken en vorm vriendschappen als iedereen. Gespleten gehemelte logopedie biedt een lichte, zelfverzekerde toekomst voor kinderen met deze aandoening.