Tandheelkundige gezondheid > Oral Problemen > Gespleten lip Palate > Putting Gespleten gehemelte Oorzaken in het juiste perspectief

Putting Gespleten gehemelte Oorzaken in het juiste perspectief

 
Putting Gespleten gehemelte Oorzaken in het juiste perspectief
door Diana Tosuni-O'Neill RDH, BS

Niemand verwacht een baby met een aangeboren afwijking. Wanneer de opwinding van een pasgeborene is een ontmoeting met de stress van een gespleten gehemelte, kan het een emotionele ontdekking. Volgens de American Dental Association (ADA), gespleten gehemelte is een aandoening waarbij de delen van het gezicht dat de bovenlip vormen blijven splitsen, en het gebeurt vroege foetale ontwikkeling. De toestand van een gespleten gehemelte veroorzaakt een opening in het dak van de mond, waarin de twee kanten van het gehemelte deed niet mee, terwijl de baby in de baarmoeder.

Een gespleten gehemelte kan de fysieke verschijning van het gezicht te veroorzaken om te verschijnen onvolledige op de lippen, en zorgt voor problemen bij zowel spraak en eten. Het kind kan ook ervaring oorontstekingen, samen met een verkeerd bite -. Die gebruikelijk is bij kinderen, ongeacht de toestand van hun gehemelte

Genetic Risk

In de meeste gevallen is de oorzaak van de kloof smaak is niet bekend, zodat de voorwaarde kan niet rechtstreeks worden voorkomen. Toch wordt aangenomen dat palato- gebeuren door een combinatie van genetische en omgevingsfactoren. Er blijkt een grotere kans clefting in een pasgeborene als een broer of zus, bloed- of aanverwant probleem heeft uitgeoefend. De aandoening kan ook afkomstig zijn van blootstelling van de moeder iets infectieuze of onhygiënische terwijl haar foetus nog in de baarmoeder.

gewoonten en Medicijnen

Een andere mogelijke oorzaak kan worden gerelateerd aan een medicijn moeder tijdens haar zwangerschap kan hebben genomen. Of het nu een anti-inbeslagneming of anti-epilepticum, acne oplossing die Accutane of methotrexaat - een geneesmiddel tegen kanker, artritis en psoriasis - of een andere drug geheel, recepten hebben oplossingen voor die u kunt spreken met uw huisarts als je verwacht. De meeste bekende risico's zijn echter specifiek voor uw lichamelijke toestand: Het roken van sigaretten of het ervaren van een tekort aan foliumzuur, volgens de Britse National Health Service (NHS), beide hebben geweten verbindingen met de geboorteafwijking

die lijdt. ?

Volgens de gespleten gehemelte Foundation, een gespleten gehemelte is de meest voorkomende aangeboren afwijking in de Verenigde Staten. Ongeveer één op de 594 pasgeborenen per jaar in de Verenigde Staten wordt beïnvloed. En volgens de World Health Organization (WHO), ongeveer één op 500 tot 700 kinderen geboren met een gespleten gehemelte ergens in de wereld. Vanwege de gevolgen ervan, het behandelen van een gespleten gehemelte kunnen verschillende soorten specialisten, met inbegrip van een plastisch chirurg, een spraak /taal patholoog, een orthodontist, een KNO-arts (een arts opgeleid in het oor, neus en keel problemen) een kaakchirurg, een tandarts en vereisen /of een audioloog.

Closing the Gap

gespleten gehemelte wordt gewoonlijk gediagnosticeerd bij de geboorte en kan worden gecorrigeerd door middel van chirurgie, meestal uitgevoerd in de leeftijd van negen tot 18 maanden. Afhankelijk van de ernst van het defect, kan meer dan één procedure noodzakelijk. Tijdens een operatie aan een gespleten gehemelte, zal artsen het gat dicht tussen het dak van de mond en de neus.

Als uw kind lijdt aan deze aandoening, neem hem of haar om een ​​pediatrische tandarts, die kan controleren tand ontwikkeling zien en mondgezondheid van jongs af aan. Meer dan enige andere tijd, is het noodzakelijk dat de mondholte van je baby zo schoon mogelijk te houden. Mondhygiëne moet hard worden aangepakt om te voorkomen dat andere factoren van start, in het bijzonder verval. Met behulp van My First Colgate ™ tandpasta kan helpen met de dagelijkse verwijdering van plaque tot begin orale gezondheidsproblemen te voorkomen. Met alle middelen ter beschikking van vandaag, kunnen de kinderen die lijden aan deze gespleten gehemelte oorzaken absoluut het overwinnen van de conditie en groeien tot gelukkige, gezonde volwassenen.