Tandheelkundige gezondheid > Oral Problemen > Gespleten lip Palate > Wanneer uw kind Needs Gespleten gehemelte Surgery

Wanneer uw kind Needs Gespleten gehemelte Surgery

 
Wanneer uw kind Needs Gespleten gehemelte Surgery
door Donna M. Rounsaville, RDH, BS

Een gespleten gehemelte is een orofaciaal aangeboren afwijking waarbij het gehemelte (of het dak van de mond) splitst als vormt. Deze aandoening kan afzonderlijk of samen optreden met een gespleten lip, en remt het vermogen van een baby direct na de geboorte te zuigen. Er zijn verschillende graden van gespleten gehemelte, en afhankelijk van andere voorwaarden of aangeboren afwijkingen, moet een gespleten gehemelte operatie worden uitgevoerd binnen 18 maanden na de geboorte - of zoveel eerder als mogelijk is. Volgens de American Dental Association (ADA), een gespleten gehemelte meestal van invloed op het vermogen van uw kind om te eten en goed te spreken. Het kan ook bijdragen tot foutieve uitlijning tand en een toename van oorinfecties.

Een babygezicht vormen vroeg in de zwangerschap, het gehemelte uiterlijk de negende week vormt. Gespecialiseerde weefsels en cellen van het hoofd samensmelten om de mond te vormen. Wanneer dit het been niet geheel te vormen, kan het niet om samen te voegen, waardoor een gespleten die geheel of gedeeltelijk open kunnen verschijnen. Deze voorwaarde kan worden ontdekt met een routine echografie tijdens de zwangerschap of na de geboorte.

Voorkomen en Oorzaken

De Centers for Disease Control and Prevention (CDC) schat dat 2.650 baby's per jaar worden geboren in de VS met een bepaalde vorm van een gespleten gehemelte. Orofacial gebreken die gebeuren zonder dat andere belangrijke aangeboren afwijkingen zijn de meest voorkomende geboorte staat in de Verenigde Staten. Sommige mensen zijn geboren met een gedeeltelijk gespleten gehemelte, terwijl andere een volledige opening die de huig aan de achterkant van de keel omvatten.

Hoewel de oorzaken van gespleten gehemelte meestal onbekend is, wordt de verbinding verstaan hetzij genetische of van wat de moeder wordt blootgesteld aan tijdens de zwangerschap. Deze milieu-factoren kunnen onder meer voedsel, drank of medicijnen. Onlangs heeft de CDC gerapporteerde gegevens die andere invloeden die kunnen bijdragen tot het defect ook erkend. Zij omvatten:

 • Roken tijdens de zwangerschap
 • Vrouwen die diabetes vóór de zwangerschap
 • Anti-epilepsie medicijnen genomen in het eerste trimester

  behandeling en Operation Smile

  hazenlip chirurgie is de beste en enige behandeling voor deze defect, en moet worden gedaan voordat het kind is 18 maanden oud - eerder als er geen andere gezondheidsproblemen aan te pakken . Behandeling vereist meestal enkele operaties als een kind groeit en moet worden uitgevoerd door een gekwalificeerd chirurgisch team erkend door de American Gespleten gehemelte-Craniofacial Association. Het gebruik van deze "speciale" teams zal zorgen voor een soepele overgang van kindertijd naar volwassenheid gericht op alle aspecten van de behandeling, van een operatie aan de behandeling gewijd aan spraak, beroep en cognitie.

  Buiten de VS, leden van deze gespecialiseerde teams vrijwillig hun tijd en middelen voor Operation Smile, een not-for-profit die lage verleent aan midden-inkomenslanden gespleten chirurgie en andere gratis ondersteunende diensten, met inbegrip van belangenbehartiging, onderwijs en onderzoek. Helaas zijn deze kinderen blijven vaak ziek en verborgen uit hun gemeenschappen tot corrigerende behandeling beschikbaar komt. Operation Smile consequent biedt diensten die het mogelijk maken deze kinderen om te leven met een gezonde glimlach.

  Een gespleten gehemelte chirurgie verbetert het uiterlijk en de functie van de mond, maar het is slechts het begin. De reis zal ook logopedie, orthodontie of beugels en andere tandheelkundige behandeling door vergelijkbare specialisten. Daarnaast kunnen kinderen die worden behandeld voor een gespleten gehemelte zelfbewust over hun uiterlijk. Kredietverlening uw eigen leiding en bemoediging kan betekenen zoveel voor een kind dat een laag zelfbeeld ervaart.

  Alle ouders willen een gezond kind, vrij van een aangeboren afwijking die de kwaliteit van leven kunnen belemmeren. Maar het hebben van een baby geboren met een gespleten gehemelte betekent niet dat uw kind kan geen normaal leven te leiden. Na afronding van deze corrigerende behandeling, zal uw kind in staat zijn om het meeste uit van een normale mondhygiëne regime te krijgen met zijn of haar My First Colgate zijn ™ tandenborstel, waarvan het gebruik niet afhankelijk is van de aanwezigheid of afwezigheid van een gespleten gehemelte. De aandoening zal waarschijnlijk vroeg met een echo worden gediagnosticeerd, en u en uw arts zal de tijd te regelen voor de beste behandeling na de geboorte hebben. Gespleten gehemelte chirurgie kan beangstigend zijn, maar het is nodig om uw kind om goed te eten, te spreken en glimlach

  Over de auteur:. Donna Rounsaville, RDH, BS, heeft een mondhygiënist in de particuliere praktijk voor 31 geweest jaar. Ze heeft haar ervaring met de preventie van tandheelkundige problemen en het belang van gezond eten voor kinderen in lokale scholen onderwijzen in haar woonplaats van Flemington, New Jersey gebruikt. Donna gaat ook over infectie controle en veiligheid office voor tandheelkundige werknemers gepassioneerd, het verstrekken van jaarlijkse training naar haar kantoor collega's. Actief met de Girl Scouts als een leider en liturgie van kinderen in haar kerk, Donna gebruikt haar communicatie en leiderschap vaardigheden om jongeren te motiveren in haar gemeenschap. Ze is het schrijven voor Colgate sinds 2013.