Tandheelkundige gezondheid > Oral Problemen > Gespleten lip Palate > Juli is de Nationale gespleten en craniofaciale Awareness and Prevention Month

Juli is de Nationale gespleten en craniofaciale Awareness and Prevention Month

 
Juli is de Nationale gespleten en craniofaciale Awareness and Prevention Month

juli is de Nationale gespleten en craniofaciale Awareness and Prevention Month, een poging om de bewustwording en een beter begrip van aangeboren afwijkingen van het hoofd en het gezicht, op basis van de centers for Disease control and Prevention.

Common craniofaciale aangeboren afwijkingen omvatten orofaciale schisis (hazenlip, gespleten gehemelte, of beide).

Volgens Mouthhealthy.org de ADA consumentenwebsite een gespleten lip is een aangeboren afwijking waarbij de delen van het gezicht dat de bovenlip vormen blijven splitsen plaats van elkaar afdichten voor de geboorte. Vergelijkbare splits kunnen optreden in het dak van de mond of tong.

Beide kunnen presenteren een aantal problemen, waaronder moeite met eten, spraakproblemen, oorontstekingen en verkeerd tanden.

Het defect kan zijn genetische of het resultaat van de milieu-risico's moeder tijdens de zwangerschap. Dit jaar heeft de CDC markeert onderzoek naar het verband tussen roken tijdens de vroege zwangerschap en orofaciale spleten.

De CDC zei dat hoewel de oorzaken van de meest lip en gehemelte spleten onbekend zijn, het rapport van de 2014 Surgeon General bevestigde dat de moeder roken tijdens de vroege zwangerschap kan orofaciale spleten veroorzaken bij baby's. In de Verenigde Staten, zijn ongeveer 7.000 baby's geboren met orofaciale schisis per jaar. Vrouwen worden aangemoedigd die denken over zwanger te stoppen met roken voor de zwangerschap of zodra ze erachter komen dat ze zwanger zijn.

Daarnaast is het mogelijk om zowel schisis door middel van chirurgie, dat is te corrigeren meestal uitgevoerd in de leeftijd van 3 tot 6 maanden. Afhankelijk van de ernst van het defect, kan meer dan een operatie noodzakelijk zijn.

Voor meer informatie over schisis, bezoek Mouthhealthy.org en zoek naar 'een gespleten lip en gespleten gehemelte ". Voor meer informatie over de Nationale Cleft en craniofaciale Awareness and Prevention Month, bezoek nccapm.org.
© American Dental Association. Alle rechten voorbehouden. Reproductie of heruitgave is strikt verboden zonder de voorafgaande schriftelijke toestemming van de American Dental Association.