Tandheelkundige gezondheid > Oral Problemen > Gespleten lip Palate > Gespleten gehemelte en uw Childs Teeth

Gespleten gehemelte en uw Childs Teeth

 
gespleten gehemelte en uw kind Tanden
door Brenna Stone

Hoe werkt een gespleten gehemelte invloed op de mondgezondheid van uw kind? Wat kunt u doen om te zorgen voor hun glimlach te nemen? Deze gemeenschappelijke aangeboren afwijking kan een bron van zorg voor de ouders, maar met de hulp van een team van specialisten, waaronder een groot tandarts kan uw kind een gezonde, mooie glimlach hebben.

Wat is een gespleten?

Clefts komen vaak aangeboren afwijkingen. Volgens de Centers for Disease Control and Prevention, zijn naar schatting 2.651 baby's geboren elk jaar in de Verenigde Staten met een spleet in het dak van de mond, ook wel bekend als het gehemelte. Sommige kinderen worden geboren met een opening in de lip, dat is niet zo ernstig als een gespleten gehemelte, en anderen hebben een opening in zowel de lip en gehemelte.

Tijdens de eerste paar weken van de zwangerschap, dit defect kan ontwikkelen als het weefsel dat het dak van de mond vormt of lip niet goed sluiten. De baby wordt dan geboren met een opening tussen het gehemelte en de vloer van de neus of een spleet in de lip.

Hoewel de oorzaak nog onduidelijk, de CDC heeft gemeld dat bepaalde factoren verhogen de risico. Vrouwen die roken tijdens de zwangerschap en vrouwen die zijn gediagnosticeerd met diabetes voordat je zwanger hebben een hoger risico van de geboorte van een kind met een gespleten. Men gelooft dat maternale dieet en medicatie gebruik als omgevingsblootstelling een rol kunnen spelen. Dit defect heeft de neiging om te draaien in gezinnen.

Hoe Zijn tanden kan optreden?

Volgens de Gespleten gehemelte Foundation, kan een defect leiden tot tandheelkundige problemen die zowel baby en volwassen tanden. De positionering, grootte, vorm en aantal tanden kan een probleem zijn. Met een goede tandheelkundige zorg, echter, een kind geboren met deze aangeboren afwijking kan nog steeds een gezonde glimlach.

Een van de eerste dingen die ouders kunnen doen is plannen een vroege eerste afspraak bij de tandarts. Praat met de tandarts van uw kind over wanneer die eerste afspraak te maken. Met een gespleten u kan worden verteld om uw kind in voor een check-up ruim voor de eerste verjaardag te brengen. Een vroege bezoek is van essentieel belang voor het herkennen van mogelijke problemen en voor het toezicht op de mondgezondheid van uw kind.

Goede tandheelkundige zorg gewoonten kan ook helpen om een ​​toekomst van gezonde tanden te garanderen. Start borstelen vroeg en zorg ervoor dat de voeding van uw kind is gevuld met voedzame voedingsmiddelen. tandarts kan uw kind om u te praten over de beste manieren om de zorg voor het begin van de tanden, met inbegrip van het borstelen techniek, fluoride gebruik, en goede voeding.

Een gespleten gehemelte is een veel voorkomende aangeboren afwijking die behandeld kunnen worden. Een combinatie van chirurgie en correctiemiddelen kunnen worden gebruikt voor cosmetische en gezondheid verband met spleten pakken. Als ouder is er veel dat je voor de glimlach van uw kind kunt doen, zoals het hebben van een tandarts en andere specialisten monitoren van uw kind vanaf jonge leeftijd, het beoefenen van goede mondverzorging gewoonten, en ervoor zorgen dat je kind eet een voedzaam dieet.