Tandheelkundige gezondheid > Oral Problemen > Gespleten lip Palate > Wat is gespleten lip /Gespleten gehemelte?

Wat is gespleten lip /Gespleten gehemelte?

 

Een gespleten lip is een bovenlip dat is opgesplitst, iets dat een op de 700 baby's in de Verenigde Staten als een gespleten gehemelte beïnvloedt, wordt het veroorzaakt door het falen van de twee kanten van het gezicht goed te verenigen terwijl de baby is in de baarmoeder. Hoewel niemand weet precies waarom spleten gebeuren, ze hebben de neiging om te draaien in gezinnen. Hormonale onevenwichtigheden, voedingstekorten, en bepaalde drugs bij gebruik tijdens de zwangerschap zijn mogelijke oorzaken.

Een gespleten gehemelte treedt op wanneer er een directe opening tussen het gehemelte, of het dak van de mond, en de vloer van de neus. Tijdens de zwangerschap, de bovenkaak van de baby niet sluit zoals het hoort, met een afstand. Een gespleten gehemelte is een meer ernstige aandoening dan een gespleten lip, hoewel beide een operatie noodzakelijk zijn om te worden gecorrigeerd.

eten, ademhaling, spraak en psychische problemen zijn enkele van de problemen geconfronteerd met het kind met een gespleten lip of gehemelte. Om de conditie te verbeteren, zult u waarschijnlijk werken met een team met een plastisch chirurg, kaakchirurg, KNO-arts (oor, neus en keel specialist), algemene tandarts, orthodontist en kaakchirurg.

Hoe kan ik weten of mijn baby een hazenlip of een gespleten gehemelte?
De dokter die levert uw baby zal waarschijnlijk in staat zijn om meteen te vertellen als hij of zij heeft een gespleten lip of gehemelte. Een gespleten lip is makkelijk genoeg te zien. Een gespleten gehemelte kan variëren van een kleine scheur een groot gat in het dak van de mond, en kort na de geboorte duidelijk worden, zo niet onmiddellijk. Wanneer een baby met een gespleten gehemelte probeert te voeden, vloeistoffen of voedsel kan komen van zijn neus. - Iets dat met een speciale flessen en extra zorg kunnen worden aangepakt, totdat het kind oud genoeg is om een ​​operatie te ondergaan

Hoe worden gespleten Lippen en verhemelte behandeld?
chirurgisch sluiten van een gespleten lip is eenvoudiger dan het repareren van een gespleten gehemelte. De procedure wordt meestal uitgevoerd binnen drie tot vier maanden na de geboorte, en het litteken verdwijnt meestal naarmate het kind ouder wordt.

Met een gespleten gehemelte, wordt de operatie uitgesteld totdat het kind is 1-2 jaar oud, toen de bovenkaak heeft een normale groei bereikt. Indien de schade is uitgebreid, kan een operatie worden uitgesteld totdat het kind tussen de vijf en zeven tot structurele problemen te voorkomen. In sommige gevallen, een operatie niet mogelijk of niet geheel sluit de opening. In dit geval wordt een prothese-achtige apparaat genaamd een obturator, wordt verwezen naar de opening af en laat normaal eten.

Afhankelijk van de ernst van de gespleten gehemelte, kunnen meerdere operaties over een langere periode nodig tijd. Een plastic en /of kaakchirurg voert correctieve chirurgie op het gezicht, terwijl een algemene tandarts, kaakchirurg, KNO-arts en /of orthodontist apparaten om eventuele gebreken te corrigeren.

Uw medisch team zal begeleiding en aanmoediging te bieden tijdens de moeilijke tijd vanaf de geboorte tot de behandeling. Met de vooruitgang in chirurgische technieken en corrigerende apparaten, de vooruitzichten voor de kinderen geboren met een gespleten lippen en gehemelte is uitstekend. Naarmate het kind ouder wordt, moet weinig tekenen van de kloof blijft

  • Terug naar de Medische condities & amp.; Oral Health Index Page

    11/15/2010