Tandheelkundige gezondheid > Oral Problemen > Gespleten lip Palate > Moeders alcoholgebruik tijdens de zwangerschap kan verhogen Babys Risico voor Oral Clef

Moeders alcoholgebruik tijdens de zwangerschap kan verhogen Babys Risico voor Oral Clef

 
Mother's alcoholgebruik tijdens de zwangerschap kan verhogen van de baby's Risico voor Oral Clef

Zwangere vrouwen die binge drinken in het begin van hun zwangerschap de kans te vergroten dat hun baby's worden geboren met schisis, volgens onderzoekers van het National Institute of Environmental Health Sciences.

Veel voorkomende types van orale gespleten zijn gespleten lip en gespleten gehemelte. Een gespleten lip is een aandoening die een opening in de bovenlip tussen de mond en neus maakt, waardoor het uiterlijk van een splitsing in de lip. Een gespleten gehemelte ontstaat wanneer het gehemelte niet volledig verbonden en kan variëren van een opening aan de achterkant van het zachte gehemelte een nagenoeg volledige scheiding van het gehemelte.

onderzoekers een populatie- gebaseerde studie in Noorwegen, dat een van de hoogste percentages van orale kloven in Europa heeft. Zij contact opgenomen met de families van alle kinderen met schisis geboren tijdens de periode van 1996 tot 2001. Onder hen waren 573 moeders in de studie die baby's waren geboren met een gespleten lip met of zonder gespleten gehemelte (377) of gespleten verhemelte alleen (196), alsook als 763 moeders ze willekeurig geselecteerd uit al die in Noorwegen.

de moeders voltooide een self-toegediend mailde vragenlijst die tijdens haar eerste drie maanden van de zwangerschap zwaar op de levensstijl en milieu-risico's van de moeder gericht, wanneer het gezicht ontwikkeling van een baby plaatsvindt.

Onderzoekers ontdekten dat baby's van wie de moeder meldde een gemiddelde van vijf of meer drankjes per gelegenheid (binge drinken) te hebben gedronken tijdens het eerste trimester waren op een verhoogd risico van het hebben van orale kloven in vergelijking met baby's van wie de moeder waren niet-drinkers. Risk werd verder toegenomen onder baby's van vrouwen die op dit niveau het meest gedronken had.

"Hoe groter het alcoholgehalte in het bloed, hoe langer de foetus wordt blootgesteld," zei Lisa A. DeRoo, PhD, eerste auteur van de studie. "Eén binge tijdens een kritische periode van ontwikkeling van een zuigeling kan schadelijk zijn."
© American Dental Association. Alle rechten voorbehouden. Reproductie of heruitgave is strikt verboden zonder de voorafgaande schriftelijke toestemming van de American Dental Association.