Tandheelkundige gezondheid > Oral Problemen > Gespleten lip Palate > Moms Roken Kan Verhoog Babys Risk for Smoking Gespleten Lip

Moms Roken Kan Verhoog Babys Risk for Smoking Gespleten Lip

 
Mom's Kan Verhoog de baby Risico voor gespleten lip

Kan het roken van sigaretten verhogen hazenlip risico?

Dat is wat onderzoekers van de Universiteit van Iowa gesloten na het uitvoeren van een internationale studie om te bepalen of sommige baby's zijn vatbaar voor gespleten lip en /of gehemelte als gevolg van een genetische onvermogen om sigarettenrook te ontgiften.

het onderzoek concludeerde dat foetussen ontbreekt beide kopieën van een gen gebruikt om het tegen te gaan rook en van wie de moeder rookt tijdens de zwangerschap hebben een verhoogd risico op het ontwikkelen van de aandoening.

Ongeveer één op elke 600 Amerikaanse baby's wordt geboren met een gespleten lip en /of gehemelte, volgens de studie.

de resultaten van de studie bleek dat tot 60 procent van de baby's met Aziatische afkomst en 25 procent van de baby's van Europese afkomst ontbreken beide kopieën van het gen, dat GSTT1 wordt genoemd.

hoofdauteur van de studie, Jeff Murray, MD , zet de bevindingen in perspectief: "Als een zwangere vrouw rookt 15 sigaretten of meer per dag en haar foetus niet werkende kopieën van de GSTT1, de kansen van de foetus ontwikkelen van een gespleten stijging van bijna 20-voudige hebben."
< p> als het gen ontbreekt, aldus de studie, een baby in staat is om de giftige stoffen die via de placenta kan worden overgedragen als de moeder rookt verwijderen.

de Iowa onderzoekers en een team van onderzoekers uit Denemarken stelde een lijst van 16 genen die rechtstreeks betrokken zijn bij sigarettenrook toxiciteit en getest of variaties negatief zou kunnen beïnvloeden iemands vermogen van de toxische producten af ​​te breken.

De teams gebruikt een bestaande database van 1.244 kinderen met een schisis, evenals hun ouders en broers en zussen tot 5.000 DNA-monsters samen te stellen. De gegevens die zij ontdekt bleek dat zwangere vrouwen die foetussen waarvan gerookt en miste de GSTT1 enzym waren veel meer kans om te bevallen van een baby met een gespleten.

"Als de chemische stoffen in sigarettenrook uitdaging voor de normale ontwikkeling van deze structuren, "Dr. Murray zei:" foetussen dat het gen missen zijn op een duidelijk nadeel. "

Neem contact op met de ADA als u vragen hebt over dit artikel.
© American Dental Association. Alle rechten voorbehouden. Reproductie of heruitgave is strikt verboden zonder de voorafgaande schriftelijke toestemming van de American Dental Association.