Tandheelkundige gezondheid > Oral Problemen > Gespleten lip Palate > Gespleten lip, Palate Onder Meest voorkomende Geboorte Defects

Gespleten lip, Palate Onder Meest voorkomende Geboorte Defects

 

De CDC meldde op herziene ramingen van geboorteafwijking tarieven in de 6 januari editie van de morbiditeit en mortaliteit Weekly Report. De informatie wordt gebruikt om de nationale schattingen te actualiseren werd geruimd uit 1999-2001 gegevens van de Nationale aangeboren afwijkingen Prevention Network voor 11 staten die het personeel te sturen naar ziekenhuizen om baby's te identificeren met een van 18 grote aangeboren afwijkingen.

Een gespleten lip is een aandoening die een opening in de bovenlip tussen de mond en neus maakt, waardoor het uiterlijk van een splitsing in de lip. Een gespleten gehemelte ontstaat wanneer het gehemelte niet volledig verbonden en kan variëren van een opening aan de achterkant van het zachte gehemelte een nagenoeg volledige scheiding van het gehemelte.

Na deze soorten spleten , het syndroom van down had de tweede hoogste prevalentie volgens de gegevens, die ongeveer 5.500 baby's per jaar. Onder de 18 ernstige aangeboren afwijkingen bijgehouden, elk van de tien verschillende soorten gebreken beïnvloed meer dan 1.000 baby's per jaar, de CDC zei.