Tandheelkundige gezondheid > Oral Problemen > Oral Medicine > Orthodontie > Novel Ultrasound-systeem kan teruggroeien tandweefsel

Novel Ultrasound-systeem kan teruggroeien tandweefsel

 

Een team van onderzoekers van de Universiteit van Alberta, Edmonton, Canada, melden dat ze in staat zijn om opnieuw vorm tandweefsel zijn geweest.

Met behulp van lage intensiteit gepulseerd ultrageluid (LIPUS), de UA team creëerde geminiaturiseerde "system-on-a-chip" dat een niet-invasieve en nieuwe manier om groei kaak en tandweefsel genezing bevorderen biedt.

Het draadloze ontwerp van de ultrasone transducer betekent het kleine apparaat in staat zijn om comfortabel te passen in de mond van een patiënt, terwijl verpakt in biocompatibele materialen zullen zijn. Het apparaat zal gemakkelijk op een orthodontische beugel of een plastic afneembare kroon worden gemonteerd. Het team ontwierp ook een energie-sensor die ervoor zal zorgen dat de LIPUS macht is het bereiken van het doelgebied van de tandwortels in het bot.

"Als de wortel is gebroken, kan nu worden vastgesteld," zei Dr. Tarak El-Bialy van de UA faculteit geneeskunde en tandheelkunde. 'En omdat we de tanden root kan teruggroeien, een patiënt kan zijn eigen tand in plaats van vreemde objecten in zijn mond. "

Het apparaat is bedoeld voor mensen die in tandheelkundige wortelresorptie, een gemeenschappelijk effect van de schade aan tandheelkundige weefsel veroorzaakt door ziekten en endocriene stoornissen die kunnen leiden tot een verdeling van de wortel structuur van een tand. Letsel van het dragen orthodontische beugels veroorzaakt ook progressief wortelresorptie, beperkt de tijd die bretels gedragen kan worden.

Dit nieuwe apparaat zal zich inspannen om de destructieve resorptive proces tegen te gaan terwijl de patiënt te blijven dragen van de beugels. Met ongeveer 5.000.000 mensen in Noord-Amerika het dragen van orthodontische beugels, zou de omvang van de markt voor het apparaat ongeveer 1,4 miljoen mensen.

De onderzoekers zijn bezig met het draaien van hun prototype tot een marktrijp model en verwachten dat het apparaat klaar zijn voor het publiek in de komende twee jaar.

Neem contact op met de ADA als u vragen hebt over dit artikel.
© American Dental Association. Alle rechten voorbehouden. Reproductie of heruitgave is strikt verboden zonder de voorafgaande schriftelijke toestemming van de American Dental Association.