Tandheelkundige gezondheid > Oral Problemen > aften > Het minimaliseren van Aften

Het minimaliseren van Aften

 

Niemand weet precies waarom mensen krijgen Aften. Maar het is een feit dat bepaalde dingen lijken te verergeren bij sommige mensen, en maken ze vaker verschijnen. Dr. Jimmy Wu van Sutra Dental Spa in La Mesa, Californië, bespreekt hier hoe je deze overlast te minimaliseren.

Laten we eerlijk zijn, we allemaal een hekel krijgen van aften. Deze vervelende kleine zweertjes in de mond, die verder gaan met de wetenschappelijke naam van de aphthous stomatitis
, meestal een tijdje duren om weg te gaan, en kan variëren van mild onaangenaam tot zeer pijnlijk. Sommige mensen zijn gevoelig voor hen meer dan anderen, en sommige mensen last van hen meer dan anderen

Maar ongeacht hoeveel of hoe weinig Aften je kan storen, kunt u stappen ondernemen om hen met inbegrip van een minimum te beperken.:

  • Stoppen kauwen van de binnenkant van je mond. Veel mensen krijgen Aften van deze bewuste of onbewuste kauwen. Stoppen nu.
  • Krijg gebroken tanden of vullingen verzorgd zo spoedig mogelijk. Ze kunnen de zachte weefsels irriteren in je mond en maak een afte verschijnen.
  • Zorg voor een gezond dieet. Vitaminetekorten kan Aften achter hun lelijke kop te maken.
  • Vermijd irriterende voedingsmiddelen. Zodra u een zere, helpen verdwijnen zo snel mogelijk door het niet eten van gekruid of overdreven zure voedingsmiddelen, het drinken van te veel alcohol, of harde eten, knapperig voedsel dat het gebied kan irriteren.
  • Beperk uw stress. Bij sommige mensen lijken Aften als ze al te gespannen of gestrest. Als u in deze categorie vallen, stappen ondernemen om uw stress te verminderen, zoals regelmatig te oefenen en het houden van een gezond dieet.
  • Schakel tandpasta. Een Noorse studie bleek dat mensen van wie de tandpasta's bevatten een ingrediënt genaamd SLS, of natriumlaurylsulfaat, waren meer geneigd om het verkrijgen van aften dan mensen die die gebruikt worden zonder dat ingrediënt.
  • Probeer acidophilus. Eet yoghurt of supplementen die de bacteriën acidophilus bevatten om de zweren weg te houden.

    Als u een afte, het aanbrengen van een pijnstillende gel naar de plek en het drinken van kruidenthee kan helpen bij het verminderen van de pijn. Spoelen met zout en /of een antibacterieel mondwater kan ook helpen. Als de pijn krijgt slecht, probeer dan een Acemannan Hydrogel patch, die is bewezen om pijn te verminderen en de snelheid genezing tijd, volgens de American Dental Association.