Tandheelkundige gezondheid > Oral Problemen > aften > Wat is het verschil tussen koortsblaasjes en Aften?

Wat is het verschil tussen koortsblaasjes en Aften?

 

G.W. Schamback loopt Perfect Smile Dental in Stuart, Florida. Hier legt hij het verschil tussen die vervelende koortsblaasjes en Aften, en hoe te behandelen elk type zere.

Mensen soms verwarren koortsblaasjes en Aften, maar ze zijn volledig los van elkaar. Beide kunnen pijnlijk zijn, maar het kennen van de verschillen kan u helpen om hen onder controle te houden.

Een afte, meestal het gevolg van een immunologische defect, doet zich normaal op de gevoelige weefsels in je mond. Het wordt meestal lichtgekleurde aan de basis en kan een rode buitenkant grens te hebben.

In de meeste gevallen, geduld is het beste medicijn voor de behandeling van aften. Een gezond dieet en een goede mondhygiëne (poetsen en regelmatig flossen) zijn meestal de beste remedie, maar een aantal speciale spoelingen kunnen ook helpen. Aften kan ook worden behandeld met steroïden. Maar het allerbelangrijkste is: Laat je niet gestrest, goed eten, en genoeg slaap krijgt. Als u werkt (of feest) te veel, dan kunt u de stress en je immuunsysteem verzwakt, waardoor je meer vatbaar voor terugkerende infecties maakt.

Een koortslip, of koorts blister, aan de andere kant, kan optreden aan de buitenkant of binnenkant van de mond, gewoonlijk op of nabij de neus of mond. Koortslip besmettelijk zijn omdat ze worden veroorzaakt door het herpes simplex virus en zijn meestal pijnlijk en gevuld met vloeistof.

koortslip kan effectief worden behandeld met over-the-counter crèmes. Soms zal uw arts een anti-virale medicijn voor hen te schrijven. Als ik vroeg zie het virale laesies, kan ik hen behandelen met de high-tech, precies Biolase Diode laser en vrijwel stoppen met hen.