Tandheelkundige gezondheid > Oral Problemen > aften > Aften op Tongue

Aften op Tongue

 
Canker zweren op de tong zijn die vervelende kleine dingen die je leven kan heel pijnlijk te maken. Hoewel de exacte oorzaak onbekend is, kunnen verschillende factoren worden toegeschreven aan de uitbarsting. Laten we meer te weten over hoe ze te behandelen in dit artikel Buzzle.
Wist u dat ...
20% van de bevolking ter wereld heeft last van aften op een bepaald punt van de tijd! Aften, ook wel afteuze stomatitis of aften in medische termen, is een aandoening waarbij zweren ontwikkelen op de tong, binnenwanden van de wangen, binnenste lippen of zelfs onder het tandvlees. Deze zweren in tegenstelling tot koortsblaasjes zijn niet besmettelijk, maar zijn uiterst pijnlijk. Zij mogen niet van de ene persoon naar de andere, maar kan zich verspreiden in de mond zelf. Mensen worden gezien om te worden getroffen door meerdere zweren tegelijk, sommige ontwikkelingslanden net op het moment lijkt te genezen zijn.
Cankers zweren meestal beginnen als rode vlekken, die later uitgroeien tot zweren met een rood-roze rand en een geel-wit centrum. Kan hun diameter ergens tussen 1 mm nog variëren 10 mm, of soms. Deze zweren zijn vaker voor bij vrouwen en tieners, hoewel ze zich voordoen bij mannen en mensen van alle leeftijdsgroepen. Minor zweren genezen 1-2 weken, maar de ernstige bijwerkingen kan een maand of twee om te genezen, en kunnen ook littekens achterlaten.
Wat zijn de oorzaken Aften
Er zijn geen specifieke bekende oorzaken van aften. Echter, aften ontstaan ​​als gevolg van een van de volgende voorwaarden:
✦ Virale infecties
✦ Erfelijkheid
✦ Stress
✦ roken ✦ kruidige, zoute voedingsmiddelen
. ✦ verwondingen als gevolg van braces /kunstgebit.
✦ Allergieën voor bepaalde medicijnen.
✦ Verwondingen aan de tong als gevolg van voorwerpen zoals tandenstokers, tandenborstels, of bijten.
✦ Drinken hoge zuur sappen zoals sinaasappelsap, citroen sap, enz
✦ Gebrek aan essentiële vitaminen (B12) en mineralen (ijzer).
✦ Hormonale veranderingen tijdens de menstruatie /zwangerschap bij vrouwen.
hoe ze te behandelen
Aften genezen op zichzelf en vereisen gewoonlijk geen specifieke behandeling. Echter, de pijn geassocieerd met hen zeer ongemakkelijk, waardoor het erg moeilijk om te eten. Dit is de reden waarom diverse pijnverlichting maatregelen worden genomen. Behandeling voor Aften op de tong gaat om het gebruik van bepaalde over-the-counter medicijnen, alsmede huismiddeltjes. Hier zijn een aantal afte opluchting maatregelen die u kunt uitproberen!
Over-the-counter Relief maatregelen
Waterstofperoxide
Waterstofperoxide is een effectieve antiseptische die werkt tegen alle vormen van infecties. De toepassing ervan op de wond doodt de bacteriën, waardoor helpt de behandeling van aften ook. Het is gemakkelijk verkrijgbaar bij de drogisterij echter worden verdund met 50% voor gebruik. Breng het 3-4 keer per dag op de pijnlijke plekken, totdat ze volledig genezen. Een mengsel van melk van magnesia en waterstofperoxide is ook een effectieve afte verhelpen.
Benzocaine
benzocaïne is het belangrijkste ingrediënt in de meeste verdoving mond gels. Het heeft geen antiseptische eigenschappen hebben, maar verdooft de pijn voor bepaalde tijd. Het topisch op de aften op de tong worden toegepast. Hoewel de gevolgen beginnen te slijten na een half uur, is het niet raadzaam om te passen elk half uur.
Zout en bicarbonaat
zout en zuiveringszout zijn natuurlijk antiseptische stoffen. Neem een ​​gelijke hoeveelheid zout en bakpoeder en verdun het in het water. Breng dit mengsel op de aften op de tong minstens 3-4 keer per dag. U kunt ook de oplossing gebruiken om te zwiepen, totdat de zweren volledig genezen.
Quick Home Remedies
✦ Neem drie pillen van acidophilus in een dag.
✦ Plet een tablet van aspirine en toe te passen op de zere of laten smelten op de zere.
✦ Schar een beetje honing op de zweren.
✦ Gebruik tandpasta zonder het ingrediënt genaamd natriumlaurylsulfaat (SLS).
✦ het toepassen van een mengsel van kalk en steenzout helpt ook om aften genezen.
✦ Dental amalgaamvullingen zijn een van de redenen voor het aanhoudende aften op de tong. Vandaar, raadpleeg dan uw tandarts met betrekking tot de vervanging ervan met een ander materiaal.
✦ Gorgelen met waterstofperoxide helpt ook om aften.
✦ warm zout water gorgelen verminderen.
Prescription Remedies
Als de ernst van de kanker zweren op de tong is zo veel dat de pijn ondraaglijk is, dan is het beter om medicijnen te nemen om het probleem te genezen. Deze omvatten voornamelijk steroïde mondwater of sterker doses benzocaïne. Raadpleeg uw arts voor deze geneesmiddelen op recept.
Aften op de tong zijn zeer pijnlijk en kan het eten van een traumatische taak. Weg te houden van plakkerig en knapperige voedingsmiddelen (chips), dat de zweren kan verergeren. Vasthouden aan een eenvoudige dieet bestaat uit zacht en smakeloos eten. Als de zweren vertonen geen tekenen van genezing of terugkerende lijken te zijn, is het belangrijk zo snel mogelijk een arts.