Tandheelkundige gezondheid > Oral Problemen > aften > Bloed Blister in Mond

Bloed Blister in Mond

 
Een mondeling ulcus is de meest voorkomende oorzaak van een bloedblaar in de mond. Orale herpes, onbewust bijten de wang, voedingstekorten en voedselallergieën ook kan leiden tot mond blaren.
Axe roken!
Wat de oorzaak van het bloed blaren in de mond kan worden, kan de gewoonte van het roken verergeren conditie en verlengen genezing.
scheuren van de bloedvaten die onder de buitenste laag van de huid resultaten liggen in de vorming van bloed blaren. Bloeduitstorting zijn zeer pijnlijk en kan interfereren met een persoon eetgewoonten. Mensen met een bloeduitstorting in de mond vinden het vaak moeilijk om voedsel goed te kauwen. Inname van hot voedingsmiddelen kan ook aanzienlijk verhogen de pijn.
Bloed blaren kan overal in de mond ontstaan ​​en zijn niet alleen beperkt tot de wangen. Deze blaasjes die lijken puistjes, te zien op de tong en tanden het tandvlees. Wanneer het tandvlees worden beïnvloed, kan dat leiden tot immense pijn tijdens het tandenpoetsen.
Oorzaken
aften
Een ulcus is een open wond die in de mond verschijnt, als gevolg van de invasie van micro-organismen . Deze huidinfectie kan ook optreden als bijwerking van bepaalde medicijnen. Er zijn over het algemeen 2 soorten aften: koortslip en aften. Echter, degene die mond blaren zijn Aften als ze zich voordoen in de mond. Een persoon getroffen met cankers toont kleine, ovale, witte vlekken in de weefsels van de mond. Deze Aften kunnen pus, vloeistof of bloed bevatten.
Angina Bullosa haemorrhagica
Vorming van bloed bevattende blaren in de mondholte kan angina bullosa haemorrhagica (ABH), die meestal optreedt bij ouderen aan te geven. In de meeste gevallen, een geïsoleerde middelgrote bloed gevulde blaasjes zichtbaar op de binnenkant van de wang of onderzijde van de tong. In zeldzame gevallen kan een grote bloeduitstorting ontwikkelen zich in de orale activiteit. Bloeduitstorting in verband met ABH, meestal open te breken een paar minuten na hun oprichting, waardoor een open wond te ontwikkelen in het getroffen gebied. De zweer geneest gewoonlijk gevormd zonder medische behandeling. Een aantal van de risicofactoren voor ABH omvatten trauma aan de weefsels van de mond, chronisch gebruik van inhalatiecorticosteroïden en diabetes.
Food Allergy
Mensen die allergisch zijn voor bepaalde voedingsmiddelen kan bloeduitstorting ergens ontwikkelen in de orale activiteit na het eten. Citrus voedingsmiddelen zijn berucht voor het veroorzaken van deze mond problemen. In dat geval modificatie dieet is de enige oplossing voor dit probleem te overwinnen.
Lage bloedplaatjes
Bloedplaatjes zijn kleine kleine cellen circuleren in ons bloed die helpen bij de bloedstolling. Echter, wanneer de bloedplaatjes zijn aanzienlijk lager dan het normale bereik (laag aantal bloedplaatjes), bloed blaren kan in de mond te vormen. Deze aandoening wordt vaak aangeduid als idiopathische trombocytopenische purpura (ITP), waarbij het aantal bloedplaatjes keldert om onbekende redenen.
Injury
eten van hard of leidingen warm eten items zoals toast kan de binnenste wangen beschadigen en lood om bloed blaren in de orale activiteit.
voedingstekorten
Een dieet met een tekort aan vitaminen kan ook deze mond probleem veroorzaken. Minder inname van vitamine B12 en vitamine C kan met name leiden tot de vorming van bloed blaren in de mond.
Prescription Drugs
Het gebruik van bepaalde medicijnen voor de behandeling van een bepaalde ziekte kan een allergische reactie, die kan zich manifesteren in de vorm veroorzaken van mond blister.
Cheek bijten
de gewoonte van haastig van het levensmiddel tijdens de maaltijd verhoogt het risico van onbewust bijten de wang of de tong. Chatten of televisie kijken onder het genot van eten is een van de belangrijkste redenen achter de toename van het aantal wang bijten gevallen.
Oral Herpes
Orale herpes veroorzaakt door het herpes simplex virus type 1, wordt gekenmerkt door de vorming van bloed blaren in het tandvlees, binnenste wangen, tong en zelfs het gehemelte. Na het oplopen van de infectie, aanvankelijk persoon ervaart pijn en brandend gevoel in het getroffen gebied en wordt gevolgd door de vorming van blaren. Afgezien van blaren, andere symptomen van orale herpes zijn koorts, spierpijn en vermoeidheid. Recidiverende uitbraak van orale herpes is een veel voorkomend verschijnsel en de symptomen kunnen verergeren en verdwijnen op regelmatige tijdstippen. In de meeste gevallen, terugkerende symptomen niet ernstig vergeleken met de aanvankelijke uitbarstingen.
Alcoholmisbruik
Teveel alcoholconsumptie is ook verantwoordelijk voor zweren, wat kan leiden tot bloeduitstorting weergegeven in de mond.

behandeling
In de meeste gevallen, de mond blaren, geen specifieke medische behandeling nodig hebben, omdat ze weg te gaan op hun eigen binnen een paar dagen. Bloeduitstorting die zijn gevormd als gevolg van brandwonden en beten zijn meestal geen reden tot bezorgdheid, omdat deze kleine uitbarstingen verdwijnen binnen een week zonder enige medische interventie. Echter, de behandeling te verlichten de pijn, branderig gevoel geassocieerd bloeduitstorting kan nuttig zijn. Het wordt hieronder besproken:
Pijnstillers Ondernemingen De pijn geassocieerd met bloed blaren kan soms ondraaglijk en in dergelijke gevallen, rekening pijnstillers zoals paracetamol (Tylenol) of ibuprofen (Motrin) kan helpen om het ongemak te verminderen.
koud kompres
Het aanbrengen van een koud kompres kan ook helpen om de pijn te minimaliseren. Het gebruik van koude therapie dat de toepassing van ijspak houdt helpt om het gebied te verdoven en zorgen voor een paar snelle verlichting van de pijn en de zwelling.
Vermijd zout voedsel
Zorg ervoor dat uw dieet is vrij van zout en kruidige voedingsmiddelen als ze kunnen verergeren pijn en verlengt de genezing. Het eten van gezouten chips, crackers en zelfs augurken irriteren de blaren en veroorzaken aanzienlijke hoeveelheid van ongemak. Citrusvruchten zoals sinaasappels, citroen, limoen, grapefruit en groenten zoals tomaten, winterpompoen en linzen moet worden vermeden vanwege hun hoge zuurgehalte. Vermijd het eten van rauwe groenten, maar omvatten zacht, gepureerd voedsel in uw dieet, omdat ze makkelijker te kauwen. Voedingsmiddelen die te warm zijn, kunnen ook veel ongemak veroorzaken. Dus hebben voedsel nadat zij kamertemperatuur bereikt.
Knoflook
Knoflook werkt als een natuurlijk antiviraal middel, dus kan men altijd gebruiken voor de behandeling van orale herpes, die wordt veroorzaakt door verschillende stammen van humaan papillomavirus . Bovendien knoflook vernietigt ook bacteriën, schimmels en andere ziektekiemen. Gewoon een manier om dit kruid in uw dieet op te nemen is om een ​​royale hoeveelheid geperste knoflook mengen om uw soep.
Gezonde voeding
Naar aanleiding van een gezonde voeding is een van de beste manieren om te gaan met deze aandoening. Mond blaren ontstaan ​​door vitaminegebrek kan binnenkort weg te gaan met een goede voeding. Bovendien kan de arts ook vitaminesupplementen voorschrijven te maken voor voedingstekorten, indien aanwezig.
No Knijpen
Een populaire geloof is dat blaren kan worden geëlimineerd door ze te knijpen, iets dat volstrekt onjuist. Dit ook daadwerkelijk leiden tot een secundaire bacteriële infectie en verlengt de genezing tijd. Piercing of popping de blaren kan een ondraaglijke hoeveelheid pijn te brengen en het probleem verder verergeren. Laat de blaren op natuurlijke wijze genezen om zich te ontdoen van hen op zijn vroegst.
Ginger
Gember is bekend om zijn anti-inflammatoire eigenschappen, en dus het gebruik ervan kan zeker ten goede komen aan aften genezen. Het consumeren van een nieuw stukje gember elke dag kan helpen om het probleem op te lossen. Drinken kamille thee kan ook bijdragen om de pijn en de ontsteking te verlichten.
Medicijnen
orale herpes infectie die gewoonlijk duurt voor een periode van 14 dagen kunnen ook worden behandeld met antivirale middelen. Deze receptplichtige geneesmiddelen kan zeker helpen om de symptomen te verlichten en de genezing tijd te verlagen. Rekening houdend met deze antivirale middelen als de blaren nog niet verschenen of net begonnen vormen kan aanzienlijk verminderen het verblijf van de infectie. Voor zover de behandeling van ITP betreft, kan orale medicijnen zoals prednison worden aanbevolen om het aantal bloedplaatjes te verbeteren. Om afte pijn te verminderen, kan men direct actueel geneesmiddelen toe te passen, zoals Anbesol op het getroffen gebied.
Mondhygiëne
Met behulp van een tandenborstel om je tanden schoon te maken heeft geen zin wanneer blaren in hebben gevormd de mond. Zelfs een vleugje van haren op het getroffen gebied kan leiden tot stekende pijn. Dus, om mondhygiëne, kan wrijf de vingers over de tanden tijdelijk stoppen met de borstel.