Tandheelkundige gezondheid > Oral Problemen > aften > Bult op het dak van Mouth

Bult op het dak van Mouth

 
A bult op het dak van de mond is een uitstulping die wordt gezien in de mondholte op de harde gehemelte. Als u denkt dat u deze voorwaarde, dan is het noodzakelijk dat je weet over de oorzaken, en wat de behandeling omvatten. En dit artikel helpt u met deze informatie.
Een bult op het dak van de mond houdt elke vorm van zwelling die is over het algemeen pijnlijk in de natuur. Het is echter niet altijd dat een persoon die deze aandoening moet worden gealarmeerd, omdat dit ook een anatomisch kenmerk van de harde verhemelte kan zijn.
Oorzakelijke factoren
Torus Palatinus
Het woord ' torus 'betekent stier in het Latijn, en dus is dit soort bult zo genoemd vanwege zijn grote en bolle vorm. Deze hobbels zijn groot en sterk in de natuur, omdat ze zijn gemaakt van bot. Deze harde benige over-gezwellen worden gedekt door roze, stevig, niet veerkrachtig weefsel van het gehemelte. Deze hobbels op het dak van de mond zijn solide en zo onverbiddelijk dat ze niet kunnen worden bewogen door de vinger. Soms zijn deze normaal gesproken beginnen als kleine oneffenheden op het dak van de mond, maar uiteindelijk groeien naarmate de patiënt ouder wordt. Echter, deze over-groei als normale variaties van orale anatomie en derhalve hoeft de aanwezigheid van deze soort een hobbel in de mond niet alarmerend. Soms echter, kunnen deze palatale tori zo groot van aard zijn, dat ze ofwel zijn erg ongemakkelijk, of zij niet toestaan ​​dat orale apparaten te blijven, zoals volledige en gedeeltelijke prothesen. In dat geval is het raadzaam om ze operatief verwijderd, tenzij het apparaat plaatsing kan worden gewerkt omheen.
Growth in kaakholte
Soms vanwege een toename in de bovenkaak, dat het bot van de bovenkaak, kan er een zwelling die kunnen steken in het dak van de mond en zichtbaar als een bult zijn. Dit gebeurt door kaakholte kanker, die met andere symptomen evenals, zoals pijn in de neus kan inhouden, hoofdpijn, verminderde reukzin, etc. Een andere reden voor de ontwikkeling van een dergelijke bult kan adenocarcinoom, wat een soort kanker die van invloed kunnen de kleine speekselklieren die aanwezig zijn in de mond. Dit wordt vaak veroorzaakt door roken of achteruit roken (waarin de verlichte einde is in de mond, dat komt vaker voor bij pijprokers en degenen die cannabis consumeren).
Tandabces
Soms, een tand van de bovenkaak kan tot grond met cariës, die uiteindelijk het wortelkanaal kan bereiken. Dit kan vervolgens leiden tot een tand abces, gewoonlijk periapicale van aard, dat wil zeggen, die optreedt rond de punt van de wortels van de bovenste tand. Dit leidt tot een zwelling op de hellingen van het dak van de mond, die meestal manifesteert als een pijnlijke bult op het gehemelte. Soms, wanneer de persoon zeer slechte mondhygiëne, met veel plaque en tandsteen, dan kunnen er gezwollen tandvlees rond tanden van de bovenkaak, die kunnen manifesteren als een bult in de mond. Bovendien, als er een infectie van de palatale slijmvlies of de minderjarige speekselklieren, is er misschien een zwelling op het dak van de mond.
Andere oorzaken
Zwaar alcoholgebruik kan hobbels veroorzaken. Mucoceles, die over het algemeen verschijnen op de lippen, of onder de tong en het dak van de mond wordt veroorzaakt als gevolg van geblokkeerde speekselklieren. Deze mucoceles zijn pijnloos, maar probeer niet te verwonden of krassen hen of zij kan leiden tot bloedingen.
Behandeling Maatregelen Ondernemingen De behandeling zal afhangen van de onderliggende oorzaak. Zoals hierboven vermeld, wanneer er een anatomische torus aanwezig in de mond, zolang het niet erg groot om problemen tijdens het eten of slikken, het beste niet chirurgisch verwijderen. Echter, als het wordt veroorzaakt door problemen met slikken voedsel of als het komt in de weg van de fabricage van een goed passende prothese, dan is het best om het te krijgen operatief verwijderd. Als de zwelling daarentegen wordt veroorzaakt door een infectie van de mond of de speekselklier, het behandelen van zweren op het gehemelte zal helpen bij het terugwijkende zwelling en dus te ontdoen van de bulten. Ook als er een tand abces, een bezoek aan een tandarts en het krijgen van het behandeld met behulp van antibiotica en door te gaan voor wortelkanaalbehandeling is de beste optie.
Zo, een bult op de mond, hoewel noodzakelijkerwijs niet een zeer alarmerende toestand, kan een belangrijke indicator voor een ernstige aandoening, zoals kaakholte kanker van kleine speekselklier kanker. Daarom is het het beste om een ​​tandarts te bezoeken en krijgen de aandoening gediagnosticeerd en behandeld op zijn vroegst om zo eventuele problemen in de toekomst te voorkomen.