Tandheelkundige gezondheid > Oral Problemen > aften > Mondzweren Oorzaken

Mondzweren Oorzaken

 
Misschien wilt u weten over de oorzaken van aften, als ze je lastig, zo nu en dan. Dit artikel is geschreven om u vertrouwd te maken met de oorzaken en behandeling voor hetzelfde.
Mondzweren kan maken eenvoudige activiteiten zoals kauwen eten en praten, erg lastig. Als ze wrijven tegen de keiharde tanden, veroorzaken zij ontsteking en pijn. Je kunt niet eens goed lachen, als je achtervolgd door hen. Je moet warm eten en voedsel, zoals vlees en kip, die veel van de kaak werk nodig heeft, voordat het kan worden overspoeld afzien. Het kan u ook op vloeibaar dieet
Oorzaken
Mondzweren worden ook wel aften, aphthosa stomatitis of aften.; en ze zijn niet besmettelijk. Ze kunnen niet worden gecontracteerd door direct contact, zoals zoenen of het gebruik van iets aangeraakt of gebruikt worden door de persoon die ze heeft. De meeste van de tijd, komen ze, wanneer je jezelf bijt op de binnenkant van de wang. Eenvoudige activiteit van tandenpoetsen, indien verkeerd gedaan, kan zweren in de mond veroorzaken. De duidelijke reden voor terugkerende aften kan niet worden gelokaliseerd. Aantal voorwaarden die het kan veroorzaken, worden hieronder weergegeven.
 • Een tekort aan foliumzuur en ijzer en cyanocobalamine dat wil zeggen, Vitamine B12 wordt vaak aangehaald als de voorkomende oorzaak van zweren in de mond. Vitamine B12 is nodig voor de opname van ijzer, die wordt gebruikt om rode bloedcellen (RBCs) te vervaardigen. Het aantal RBC's aanwezig op de plaats van trauma, bepaalt de hoeveelheid zuurstof naar de weefsels in de stippellijn het percentage nuttige geleverd. Een tekort aan deze vitamine is ook een van de aften oorzaken bij kinderen.
 • Er wordt aangenomen dat, ongeveer, 35-40% van de gevallen van recidiverende zweertjes in de mond en zweren worden overgenomen. In een individu, als zowel van zijn ouders zijn gevoelig voor zweren, is er 80-90% kans op zijn of haar het hebben van het.
 • immunosuppressiva ziekten kunnen leg je open voor een aanval uit de mond zweren, door verlaging van de effectiviteit van het immuunsysteem.
 • enteritis, dat de ontsteking van het maagdarmkanaal, ook bekend als de ziekte van Crohn, veroorzaakt mond en maagzweren.
 • Hormonale veranderingen die elke vrouw geconfronteerd tijdens de menstruele cyclus kan aanleiding geven om het te geven.
 • intolerantie voor gluten, een eiwit aanwezig is in tarwe, rogge en gerst, kan de dunne darm ontvlammen. Deze voorwaarde wordt genoemd als coeliakie, die aften veroorzaakt bij volwassenen.
 • De allergie voor voedingsmiddelen, zoals citroenen, sinaasappelen, ananas, appels, vijgen, tomaten en aardbeien (citrus of zure vruchten) en chocolade, koffie , pinda's, amandelen, zuivelproducten zoals kaas, enz., is bekend dat het risico van aften.
 • Enkele andere oorzaken zijn stress, angst, tuberculose, mondkanker, diabetes, enz
  vergroten
 • Er is een aandoening genaamd reactieve artritis die reactietekst tegen infecties aanwezige elders in het lichaam. Er is kans dat het kan verspreiden naar de mond en veroorzaken ontsteking in de vorm van zweren.
 • Gebruik van bepaalde medicijnen, zoals NSAID's (pijnstillers, ibuprofen en aspirine), Nicorandil of bètablokkers kan ook veroorzaken een aanval van aften.
 • Het ook gezien als een symptoom bij aandoeningen zoals lichen planus en Angina bullosa haemorrhagica, keelontsteking, bloedarmoede, waterpokken en hand, mond- en klauwzeer.
  < b> Behandeling
  onverzorgd aften kan de dingen compliceren en resulteren in een ontsteking van de mond (cellulitis), bacteriële infectie of een tand abces. U dient medisch advies in te winnen, zo vroeg mogelijk beginnen en Aften behandeling. Na een lichamelijk onderzoek van zweren en vraagt ​​veel vragen, kan hij u vragen om bepaalde bloedonderzoeken en /of de huid biopsie, meldingen van die helpt hem om te komen tot een diagnose uit te voeren. De arts kan ook medicatie voor om de ontsteking te verlichten. Geneesmiddelen, zoals pijnstillers en corticosteroïden zijn de beste keuze om de pijn te verlichten. De meest gebruikte corticosteroïden zijn triamcinolon en hydrocortison. Over-the-counter producten, die beschikbaar zijn in drogisterijen zijn, kunnen eveneens nuttig bewijzen bij het verlichten van het ongemak. Antimicrobiële mondwater kan ook worden gebruikt voor dit doel. Volgen de instructies van de producten. Sommige van deze producten mogen niet worden gebruikt voor kinderen jonger dan 16 jaar. Dus, als het uw kind dat u koopt het product, wees voorzichtig.
  Het is noodzakelijk om ulcus behandeling te ondergaan om zich te ontdoen van hen te krijgen en weer, het eten en normaal gesprek. Verplaats zo vroeg mogelijk tegen deze zweren om uw glimlach te herstellen, geniet van elke hap en voldoen aan uw eetlust.