Tandheelkundige gezondheid > Oral Problemen > aften > Koortsblaasjes Vs. Aften

Koortsblaasjes Vs. Aften

 
koortsblaasjes en Aften, maar qua uiterlijk, hebben verschillende oorzaken. Lees dit artikel voor een gedetailleerde vergelijking tussen de twee.
Ongeveer 20% van de wereldbevolking lijdt aan een koortslip. Dit kolossale aantal voldoende is om de mate waarin de infectie verspreidt begrijpen. Vaker wel dan niet, koortsblaasjes zijn verward met een andere soortgelijke toestand, genaamd aften. Wat zijn aften, en hoe ze verschillen van een koortslip? Laat ons weten uit de vergelijking hieronder gegeven.
koortsblaasjes Vs. Aften
De reden waarom deze beide termen door elkaar worden gebruikt, is hun uiterlijk. Zowel koortsblaasjes en Aften zijn kleine, met vocht gevulde puisten in en rond de mond. Koortsblaasjes zijn waarschijnlijk uitbarsten in en rond de lippen, terwijl Aften ontwikkelen zachte gehemelte, onder de tong, in de lippen, wangen, enz. De volgende parameters van vergelijking het verschil tussen de twee prominent moeten markeren.
Oorzaken
koortslip wordt veroorzaakt door het herpes simplex virus type 1 (HSV-1). Dit is niet hetzelfde virus dat genitale herpes (veroorzaakt door HSV-2) veroorzaakt. De wijze van werken van beide herpesvirussen is enigszins vergelijkbaar. Dit virus infecteert meestal een persoon bij kindertijd zelf. Het blijft diep in het zenuwstelsel, in structuren genoemd ganglion. Het virus blijft slapende in het lichaam, totdat een geschikte gelegenheid zich voordoet. In gebeurtenissen zoals immuunonderdrukking, stress, blootstelling aan zonlicht, enz., Het virus actief en veroorzaakt laesies op de huid.
De exacte reden waarom Aften ontwikkelen, is nog onbekend bij de medische gemeenschap. Aften worden gezien als een vorm van zweren of gelokaliseerde ontsteking. Hun optreden wordt geactiveerd als gevolg van factoren zoals een gebrek aan slaap, vitaminegebrek, stress, enz.
Aandrijftechniek
HSV-1-virus is zeer besmettelijk en kan verspreiden van de ene persoon naar de andere door middel van speeksel. Deze infectie wordt ook wel kissing disease, als het kussen is een van de meest voorkomende vormen van transmissie van koortslip. Tijdens de kindertijd, kan het virus lichaam van een persoon in te voeren door middel van uitwisseling van rietjes, drinken uit hetzelfde glas van een besmet persoon of komen in direct contact met speeksel van een besmet persoon. Aften zijn niet besmettelijk als ze niet worden veroorzaakt als gevolg van een ziekteverwekker.
Stages
Zowel koortsblaasjes en Aften duren ongeveer 7 tot 10 dagen. Voordat koortsblaasjes uitbarsten, kunt u een tintelend gevoel te krijgen. Een rode blister ontstaat vervolgens, die vervolgens wordt gevuld met een vloeistof. Na ongeveer 4 dagen, de blister barst loslaten van de vloeistof. Korst formatie, die de laatste fase van de koortslip genezingsproces signaleert begint later. De wond geneest volledig in ongeveer 14 dagen zonder het verlaten van een litteken. Aften kan een beetje abrupt ontwikkelen en kunnen helen in hetzelfde tempo.
Behandeling
Er is geen permanente behandeling voor koortsblaasjes als het virus blijft altijd bij je. Het virus is diep en veilig weggestopt in het ruggenmerg, waarbij geen antivirale medicatie ooit kan bereiken. Dit maakt het erg moeilijk om de infectie te bestrijden. Toch kunt u de symptomen te bestrijden om pijn en ongemak in toom te houden. Medicijnen over de toonbank, zoals Abreva, Zilactin, Anbesol, Blistex, Carmex, Orabase en Orajel kan helpen bij het verlichten van de pijnlijke symptomen. Het nemen van lysine, vitamine C, enz. Zijn goede preventieve maatregelen tegen terugkerende koortsblaasjes. Deze medicijnen werken het beste als u de koortslip te vallen op het eerste gezicht. Een full blown blaar kan heel moeilijk te behandelen zijn.
Aften, wanneer grote en in veelvouden, kan zeer pijnlijk zijn. Als de korst van de pijn scheuren kan leiden tot bacteriële infecties. Dus het spoelen van de mond met antibacterieel mondwater helpt bij het voorkomen van bacteriële infectie. Evenzo houden van het gebied vochtig met petrolatum bevordert een snellere genezing en voorkomt scheuren van de zweren. Aphthasol is de enige door de FDA goedgekeurd recept medicatie tegen aften. Daarnaast kan u ook profiteren van het gebruik van een van de OTC zalven voor Aften.
Zowel Aften en koortsblaasjes hebben de neiging om weer de kop opsteken. Het onderhouden van goede mondhygiëne is één manier minimaliseren recidiverende infecties. Vermijd contact met gezonde individuen wanneer u een actieve infectie.