Tandheelkundige gezondheid > Oral Problemen > aften > Aften Treatment

Aften Treatment

 
The aften behandeling omvat het gebruik van eenvoudige methoden die helpen genezen deze aften in een week of twee. Lees de volgende artikel voor meer informatie over de behandeling opties voor orale aften te leren.
Een pijnlijke mond zweer dat lijkt op een ondiepe laesie aften of afte wordt genoemd. Het komt in de zachte weefsels van de mond en de basis van het tandvlees. Deze aften zijn zeer pijnlijk en komen overal in de mond. Deze zweren zijn zeer vaak voor, maar niet besmettelijk helemaal. Zoals ze zijn erg pijnlijk, zijn mensen die lijden aan deze pijnlijke plekken vaak op zoek naar aften behandeling. We zullen kijken naar de behandeling opties in de volgende paragrafen, maar voor die laten we eens een snelle blik op de oorzaken, classificatie en symptomen van de aandoening.
Oorzaken
One vaak vraagt ​​zich af wat de oorzaak van deze pijnlijke aften in de mond. De oorzaken van afte zijn niet altijd even duidelijk, maar het kan optreden als gevolg van een aantal mogelijke factoren, zoals een klein kauwgom blessure na het tandenpoetsen te hard, het eten van veel kruidig ​​voedsel, per ongeluk bijten de binnenkant van je wangen of na een bezoek aan de tandarts. Sommigen zijn zeer gevoelig voor bepaalde voedingsmiddelen zoals koffie, aardbeien, eieren, zure voedingsmiddelen, chocolade, enz. Dit kan leiden tot ontwikkeling van aften vanwege irritatie in de mond. Vaak, voedselallergie en allergische reactie op bepaalde bacteriën kan ook leiden tot deze zweren. Emotionele stress, voedingstekorten zoals vitamine B, ijzer en foliumzuur deficiëntie, etc kan leiden tot Aften. Ziekten zoals coeliakie, inflammatoire darmziekte, ziekte van Behcet, infecties met Helicobacter pylori
, HIV /AIDS, menstruatie en het gebruik van bepaalde tandpasta en mondspoeling ook tot aften. Echter, de aften niet veroorzaakt of geassocieerd met herpes virus.
De indeling
De aften zijn ingedeeld naar de diameter van de zweer. Er zijn drie categorieën aften:
 • Minor ulceratie bestellen: De zweer is ongeveer 3 tot 10 mm in diameter en is geelachtig of grijs van kleur. Dat zweer duurt ongeveer 2 weken en is zeer pijnlijk
 • Major zweren Twitter:. Deze zweren lijken op kleine zweren. Echter, ze zijn groter en ongeveer 10 mm in diameter. Dit zijn uiterst pijnlijk en duurt ongeveer een maand om te genezen. Deze zweren genezen verlaten van een litteken en kunnen terugkeren in de puberteit
 • herpetiforme zweren Twitter:. Dit zijn de meest ernstige vormen van zweren die vaker voorkomen bij vrouwen. Zij zijn ongeveer 1-3 mm in diameter en komen in clusters. Ze genezen in ongeveer een maand en hebben geen littekens te vormen.
  Symptomen
  een tintelend of branderig gevoel wordt waargenomen in de mond op de plaats waar de aften zal verschijnen. Na een paar dagen, zal men een rode bult die verandert in een maagzweer observeren. De zweer is wit of geel van kleur en heeft een witte halo rond de laesie soms. De zweer is zeer pijnlijk en kan optreden, samen met koorts, pijn in tanden en gezwollen lymfeklieren.
  Behandeling
  We zullen nu op de details van aften mond gaan zweren behandeling. Minor zweren normaal gesproken geen behandeling nodig. Deze kleine aften duidelijk uit op hun eigen in een week of zo. Indien de zweren te groot en zeer pijnlijk kan men moeten enkele behandelingsopties voor aften proberen. Deze omvatten het gebruik van mondspoeling dat de steroïde dexamethason bevatten. Het vermindert de pijn en ontsteking. Orale suspensies die het antibioticum, tetracycline ook genezen van de zweren en de pijn te verminderen. De arts kan ook topische pasta die benzocaïne, fluocinonide, etc bevatten, dat de zweren genezen voorschrijven. Debacterol is een oplossing die is gemaakt voor de behandeling van aften en tandvleesproblemen. Mensen die lijden aan tekorten wordt gevraagd om foliumzuur, vitamine B6, vitamine B12 en zink rijk voedsel als supplementen verbruikt. Toepassing van 'melk van magnesia' plaatselijk over de zweren wordt ook gezegd dat de laesies genezen. Men moet voorkomen dat het eten kruidig, zuur evenals zeer zoute voedingsmiddelen als die lijden aan Aften. Vermijd het drinken van te warme dranken en het gebruik van een zeer zachte tandenborstel om je tanden te poetsen. Rook niet tot de zweren genezen of ze kunnen erger worden.
  Zoals u kunt zien, de behandeling is meestal zeer duidelijk en eenvoudig. De zweer optreedt als gevolg van een onderliggende gezondheidsprobleem, zal de arts proberen om het eerst te pakken en vervolgens de behandeling van de maagzweer. Aften zijn niet besmettelijk en zal niet van de ene persoon naar de andere. Zij zijn echter zeer pijnlijk. Als u twijfelt over deze zweren hebben, spreken met uw arts voor meer informatie.