Tandheelkundige gezondheid > Oral Problemen > aften > Afte op Gums

Afte op Gums

 
afte zijn kleine, pijnlijke letsels die zich kunnen ontwikkelen op het tandvlees en de binnenste wangen. Hoewel onschuldig, kunnen ze grote hinder veroorzaken tijdens het eten en drinken. Dit artikel geeft wat informatie over hetzelfde.
Mondzweren kan heel pijnlijk en verontrustend zijn, waardoor ongemak tijdens het eten, praten, of slikken. Een prikkelend gevoel in het tandvlees kan stemmingen verstoren en ook een verstoring van de normale eetgewoonten. En als er afteuze zweren uitbarstende de zachte weefsels van de mond aan de basis van hun tandvlees is een bevestigd geval van afte op tandvlees. Aften zijn kleine en ondiepe laesies losbarst in de mond, op de tong of tandvlees.
Sommige oorzaken en symptomen
meeste van de tijd, deze voorwaarde is een uitkomst van een sterk zuur voedsel of een onbedoelde bijten in de wang. Andere oorzaken zijn onder meer: ​​
 • Rough poetsen van de tanden
 • Ongevallen in de sport
 • Vitaminegebrek
 • Gastro-intestinale aandoeningen (zoals coeliakie)
 • Onregelmatige stoelgang
 • Extreme spanning
 • Auto-immuunziekten (zoals HIV)
 • De hormonale schommelingen tijdens de menstruatie
 • Het gebruik van tandpasta met natriumlaurylsulfaat

  De eerste symptomen verschijnen met een ronde of ovale laesie met een wit centrum en een rode rand. De zweren meestal uitbarsten onder de tong, de bodem van het tandvlees, of binnen de wangen. Speciaal, kan Aften op de tong erg gierig veroorzaken extreme ongemak bij het bijten en het eten te proeven. Als ze klein zijn en verdwijnen binnen een week, zonder medicatie, worden ze genoemd als kleine afte op het tandvlees. Echter, als de pijnlijke plekken zijn ongeveer ½ inch met gekartelde randen en weken duren om te genezen, dan zijn ze grote aften, die medische hulp nodig hebben. Als ze uitbarsten in clusters, staan ​​ze bekend als herpetiforme aften. Als de conditie van de belangrijkste soort, mag de getroffen persoon koorts, lusteloosheid, en gezwollen lymfeklieren ervaren.
  Behandeling
 • Saltwater is de meest effectieve thuis te verhelpen voor de meeste zweren en wonden. Gorgelen en het is een van de beste behandelingen voor mond-gerelateerde problemen. Men kan ook ½ theelepel bakpoeder toe te voegen aan pekel oplossing. Swish de oplossing in de mond voor ongeveer 30 seconden en spugen. Door de osmotische eigenschappen van de oplossing, wordt de bacteriën in de mond gedood. Dit wordt gezien als een van de meest effectieve home remedies.
 • Men kan ook een oplossing van waterstofperoxide, met één deel water maken. Neem een ​​wattenstaafje en dompel het in de oplossing en voorzichtig schar op de afte. Aarzel dan niet de oplossing te slikken. Waterstofperoxide, die betrekking hebben op zijn antimicrobiële eigenschappen te verminderen bacteriële besmetting in de mond en wordt daarom beschouwd als een effectieve behandeling.
 • Een vloeibare suspensie van magnesiumhydroxide, ook bekend als laxeermiddel wordt gezegd dat het een effectieve behandeling te zijn worden na gebruik van de waterstofperoxideoplossing. Opnieuw moet wattenstaafje en laat deze goed en passen op dezelfde, 3-4 keer per dag. De genezing zou sneller zijn.
 • Liquid antihistaminica zoals Benadryl wordt voorgeschreven als orale medicatie voor het bijhouden van een goede mondhygiëne. Meng dit met een deel van de melk van magnesia en spoel je mond met de oplossing. Vergeet niet om het uit te spugen na het spoelen van de mond voor een hele minuut.
 • Daarnaast zijn er een aantal orale medicatie beschikbaar zijn over-the-counter, die helpen bij het verzachting van de pijn van deze laesies op tandvlees. Aften, die van groot en herpetiforme type behandeld met tetracycline (vloeibare vorm), die moet worden opgenomen in de mond gedurende 5 minuten voorafgaand aan het slikken. Echter, dit medicijn niet voorgeschreven voor kleuters en kinderen. Voor ernstige gevallen, Zovirax is een antiviraal geneesmiddel voorgeschreven. Corticosteroïden (zoals prednison en dexamethason) worden ook voorgeschreven.
  Het is duidelijk dat een goede tandheelkundige gezondheid is belangrijk voor een gezond leven. Ongewenste tandheelkundige aandoeningen zoals deze voorwaarde op het tandvlees kan een persoon heel prikkelbaar. Tandheelkundige zorg is een must, als ze uitbarsten op veel plaatsen in de mond. Dit is een sterke aanwijzing voor het feit, dat een dieet bevat geen voldoende vitamine supplementen. Verbruiken veel citrusvruchten zoals sinaasappels, druiven, citroen, zoete limoen, en kruisbessen die zijn verpakt met vitamine C, omdat deze vitamine is essentieel voor gezond tandvlees en tanden. Ook moet men behoren calciumsupplementen in zijn /haar dieet. Zorg ervoor dat u een evenwichtige voeding te consumeren, en onnodig te zeggen, drink veel water per dag. Dit komt omdat veel tijd, maagproblemen zoals indigestie en constipatie kan ook leiden tot deze aandoening. Dus, ontgifting is ook belangrijk en het water dient als de beste detoxifier.