Tandheelkundige gezondheid > Oral Problemen > aften > Afte op Tonsil

Afte op Tonsil

 
A afte op tonsillen is een zeer pijnlijke aandoening te behandelen. Lees op de oorzaken en de behandeling alternatieven voor dezelfde beteugelen kennen.
Onze mond en keel zijn enkele van de meest gebruikte (en misbruikt) delen van het lichaam. Wanneer we iets te eten, gaat het bij de keel en de maag bereikt. Door de constante slijtage gaande in de mondholte en de keel, er een hoge kans op infectie en schade in deze regio's. Een afte op tonsillen is een dergelijke aandoening die zich kunnen voordoen. Hieronder zijn de oorzaken en oplossingen om te gaan.
Wat zijn de oorzaken Aften op de tonsillen?
Een afte is een kleine wond, dat wil zeggen niet-virale en niet- -bacterial in de natuur. Met andere woorden, wordt niet veroorzaakt door een infectie door een pathogeen agens. Wanneer het in de tonsil weergegeven, is het zeer pijnlijk, en steken wanneer de persoon slikt. Als aan deze voorwaarde is niet-pathogeen van aard is, wat de oorzaak is? Het is eigenlijk veroorzaakt door een allergische reactie op bepaalde soorten voedsel, bepaalde medicijnen of een bepaald ingrediënt aanwezig in de tandpasta gebruikt door de persoon. Het kan ook worden veroorzaakt door fysieke irritatie van de tonsillen, zoals door het eten van hard voedsel. Echter, in het einde, het niet kan worden vastgesteld wat de precieze oorzaken van aften, want ieder mens heeft een andere uitlokkende factor voor de ontwikkeling van deze aandoening.
Behandeling

Eerst en vooral, bij het zoeken naar medische behandeling voor aften op tonsillen, moet u begrijpen dat er geen enkele cure-for-all beschikbaar. Als de trekker kan variëren van persoon tot persoon, zal de behandeling ook variëren van persoon tot persoon. Volgende maatregelen kunnen worden genomen om te gaan met een dergelijke voorwaarde.
  • Als u last heeft van aften op een regelmatige basis, is het het beste om een ​​levensmiddel dagboek bij te houden, en noteer alles wat je eet. Dan zien of er een patroon van het optreden van de zweren wordt gezien na de inname van bepaalde soorten voedsel. Zo ja, dan is dat je trigger-factor, en wat je nodig hebt om het te vermijden.
  • Als u de neiging hebben op het ontwikkelen van kankers zweren op uw amandelen, is het het beste om te voorkomen dat het gebruik van tandpasta's die natriumlaurylsulfaat bevatten. Dit is een ingrediënt in bepaalde tandpasta, die fungeert als een schuimmiddel, en is een gemeenschappelijke oorzaak van aften in de mondholte en de amandelen.
  • Voeding speelt een belangrijke rol in het genezen aften. Door het hebben van voedsel zoals yoghurt, die bevat Lactobacillus acidophilus
    , kunt u de ernst van het brandende gevoel te verminderen. Vermijd ook kruidig ​​voedsel volledig, omdat dit de pijn kan verergeren.
  • Een van de eenvoudige en effectieve oplossingen omvatten het maken van het gebruik van zink zuigtabletten. Zink heeft een milde antibiotische werking, die helpt om ziektekiemen die aanwezig zijn in de omgeving van de wond kan doden. Dit versnelt het genezingsproces.
  • Bepaalde mondwaters bevatten ook antibacteriële middelen. Gorgelen met hen zal ook helpen om zich te ontdoen van de afte snel. Als u niet wilt een mondwater te gebruiken, dan is een optie is om te gorgelen met zout water.
  • U kunt een actueel kalmerend middel van toepassing op de pijnlijke, zoals glycerine of een plaatselijke verdoving middel, om het brandende gevoel te beteugelen.
    Men moet begrijpen dat de oorzaak van deze aandoening is variabel. Daarom is het best om zoveel mogelijk voorzorgsmaatregelen te nemen om het optreden van deze aandoening geheel te voorkomen.