Tandheelkundige gezondheid > Oral Problemen > aften > Blaren in de mond en keel

Blaren in de mond en keel

 
Voedingstekorten en infecties zijn de gemeenschappelijke factoren die bijdragen voor blaren in de mond en keel. Deze write-up geeft informatie over oorzaken en remedies voor zweertjes in de mond.
Mouth zweren of blaren kan worden veroorzaakt als gevolg van een verscheidenheid van redenen. Het is een zeer vervelende aandoening die van invloed kunnen zowel kinderen als volwassenen. Wanneer kleine laesies beginnen verschijnen op het slijmvlies van de zachte weefsels van de mond, de patiënt waarschijnlijk ongemak tijdens het eten of drinken. Deze pijnlijke, met vloeistof gevulde mondblaren kunnen afzonderlijk of in clusters voorkomen op de tong, lippen, tandvlees of binnenkant van de wangen. Soms zijn deze kan ook besmettelijk zijn.
factoren
Mondzweren kunnen worden onderverdeeld in koortslip en aften. Hoewel veel mensen deze termen te gebruiken door elkaar, dit zijn twee verschillende omstandigheden. Koortslip wordt ook wel aangeduid als koortsblaasjes. Deze zijn met vocht gevulde blaren die worden veroorzaakt door het herpes simplex virus. Deze worden meestal op de lippen, maar deze laesies kan ook op het tandvlees en gehemelte. Deze zijn zeer pijnlijk en zijn besmettelijk ook.
Aften, daarentegen, zijn ronde of ovale letsels die wit of geel in het midden zijn en zijn omgeven met een rood overzicht. Een verwonding aan het weefsel verantwoordelijk voor de vorming van een afte op de lip, mond kunnen zijn, of in de wangen. Letsels kan ook worden weergegeven als je de binnenkant van je wangen bijten tijdens het eten. Soms kan de orale weefsels geïrriteerd wanneer u een harde tandenborstel gebruiken. Tandpasta's en mondwaters die natriumlaurylsulfaat bevatten, kunnen ook irriteren de mondelinge weefsels en leiden tot de vorming van zweren in de mond en keel.
Steunen en slecht passende prothese kan ook irriteren de mondelinge weefsels en veroorzaken zweren in de mond. De consumptie van pittige of zure voedingsmiddelen of voedselallergie kan ook leiden tot zweren in de mond. Voedingstekorten kan ook zweren in de mond. Als uw dieet niet voldoende hoeveelheden vitamine B12, foliumzuur, of ijzer bevat, kan dit leiden tot het ontstaan ​​van het bloed blaren in de mond. Hormonale onevenwichtigheden en stress kan ook een gevoelig voor aften te maken. Soms zou zweren in de mond een symptoom van andere medische aandoeningen. de ziekte van Behcet, neutrofielen disfunctie ziekten, inflammatoire darmziekten, en hormonale onevenwichtigheden kan ook leiden tot zweertjes in de mond. Virale en bacteriële infecties zoals keelontsteking, keelpijn, amandelontsteking, of mondelinge herpes kan ook leiden tot zweren in de mond.
Behandeling
Sinds blaren als gevolg zou kunnen worden veroorzaakt virale of bacteriële infecties, raadpleeg dan een arts voor een juiste diagnose en behandeling. Antivirale medicatie kan het nodig zijn de behandeling van koortslip. Aangezien deze pijnlijk kan zijn, kunnen artsen pijnstillers voorschrijven. Het gebruik van medicinale tandpasta, anti-microbiële mondwater, of corticosteroïden kan ook nuttig zijn. Als de blaren door voedingstekorten, kan de arts voorstellen het gebruik van bepaalde voedingssupplementen. Je moet er ook voor zorgen dat de bekleding van het zachte weefsel van uw mond niet beschadigd raakt als gevolg van de consumptie van pittige of zure voedingsmiddelen. Zorg ervoor dat uw tandpasta natriumlaurylsulfaat bevat. Met behulp van een zachte tandenborstel is ook belangrijk. Die getroffen zijn door terugkerende uitbraken van Aften kunnen ook honing, aloe vera, melk van magnesiumoxide, of een verdunde waterstofperoxide-oplossing voor het verkrijgen van vrijstelling van Aften van toepassing.
Als u vaak te ontwikkelen zweren in de mond, het veranderen van uw voedingsgewoonten en het verbeteren van uw mondhygiëne kan nuttig blijken te zijn.