Tandheelkundige gezondheid > Oral Problemen > aften > Laesies in Mouth

Laesies in Mouth

 
Lesions in de mond die pijn veroorzaken, vooral wanneer het hebben van maaltijden spruw, aften of zelfs mondkanker kunnen wijzen. Voor meer informatie over de behandeling van deze zweren in de mond weten, lees dan verder.
Laesies in de mond is een ongewenste verandering die activiteiten kan brengen als praten of eten tot stilstand. Laesies of zweren zijn open wonden die bloeden op schrobben. In dat geval het tandenpoetsen met laesies in de mond nogal pijnlijk zijn. Orale laesies of zweren worden meestal waargenomen op de tong, inwendige wangen en het tandvlees. Toch kunnen bepaalde voorzorgsmaatregelen zoals het vermijden van kruidig ​​voedsel helpen om verdere complicaties te voorkomen en te versnellen genezing.
Oorzaken
Er zijn verschillende redenen die kan leiden tot het ontstaan ​​van letsels in de mond, de meest voorkomende zijn onjuiste mondhygiëne
. Andere oorzaken zijn hieronder gegeven:
Mouth Injury
Naar aanleiding van onjuiste praktijken van het reinigen van tanden, zoals te veel borstelen kan het tandvlees, wat kan leiden tot de vorming van aften beschadigen. Het eten van hete en kruidig ​​voedsel kan ook leiden tot schade in de mond en de oorzaak zweren. Ook mensen met behulp van tandpasta die natriumlaurylsulfaat bevat als actief bestanddeel zijn op een hoger risico op het ontwikkelen van deze zweertjes in de mond.
spruw
ook wel aangeduid als schimmelinfectie van de mond, is spruw veroorzaakt door een schimmel bekend als Candida albicans
. Eerlijk, de schimmel is reeds in de mond. Wanneer echter de aanwezigheid overschrijdt dan de normale afstand, de infectie zichtbaar in de vorm van witte vlekken op de tong. Het uiterlijk van deze laesies is niet beperkt tot de tong en kan overal voorkomen in de mond, zoals het tandvlees, gehemelte en de binnenste wangen. Een verzwakt immuunsysteem niet in staat is de groei van schimmel, wat leidt tot infectie controle. Overmatig gebruik van medicijnen zoals antibiotica en corticosteroïden kan ook spruw veroorzaken. Zelfs mensen die lijden aan diabetes en een droge mond op een hoger risico op het krijgen spruw. Ongecontroleerde schimmelinfectie van de mond kan ook binnenvallen de keel, wat leidt tot problemen met slikken en gaat gepaard met koorts.
Aften
Aften verschijnen als witte vlekken in de mond. Ze worden doorgaans onder de tong, maar vaak binnenvallen de binnenste wangen. Deze ovale laesies leiden tot een pijnlijk gevoel, vooral tijdens het eten van voedsel. Mensen die allergisch zijn voor bepaalde voedingsmiddelen zoals chocolade, aardbeien en eieren of die met een dieet met weinig vitamine B12 en zink, zijn waarschijnlijk ook Aften ontwikkelen.
Oral Cancer

Mensen kauwen van tabak of roken van sigaretten op een regelmatige basis worden aanleg voor mondkanker. Zoals we allemaal weten, kanker is niets anders dan willekeurige groei van cellen die een vaste massa (tumor) te vormen en uiteindelijk vallen gezonde weefsels van het lichaam. Duidelijke witte of rode vlekken in de mond zijn de meest voorkomende symptomen van mondkanker. Mond laesies in mondkanker niet reageren op de standaard behandeling. Mondkanker ook invloed op de tanden en het tandvlees. Het tandvlees zijn niet meer in staat om de tanden stevig vast te houden en de patiënt ervaart moeilijkheden, terwijl het slikken van voedsel. Kanker van de mondholte kunnen ook keelpijn, wat kan leiden tot heesheid in de stem veroorzaken.
Herpes Simplex Gids Dit is een virale infectie, die doorgaans van invloed op de slijmvliezen van de mond of lippen. De infectie wordt veroorzaakt door het herpes simplex virus 1 (HSV-1), die ervoor zorgt dat een koortslip in de vorm van waterige blaren in de mond.
De ziekte van Crohn
mensen met Crohn ziekte klagen vaak over laesies in de mond. In deze toestand wordt ontsteking gezien in een deel van het maagdarmkanaal. Hoewel elk gebied van het maagdarmkanaal kunnen woeden de ziekte van Crohn, de meest getroffen gebied van de dunne darm. Als de juiste behandeling is niet genomen, de gezondheid van complicaties in de vorm van de mond zweren en ontsteking van het tandvlees optreden. De orale laesies in deze ziekte verschijnen als witte vlekken, die pijn veroorzaken, terwijl het praten en het consumeren van voedsel.
Coeliakie
In deze toestand, heeft de dunne darm niet goed functioneren. Dientengevolge, het spijsverteringsstelsel niet kan onvoldoende voedingsstoffen opnemen uit voedsel. In deze toestand wordt het lichaam allergisch voor gluten (glutenintolerantie), een eiwit dat van nature wordt gevonden in bepaalde voedingsmiddelen. Onvoldoende opname van voedingsstoffen, leidt vaak tot plotselinge gewichtsverlies. Artsen zijn van mening dat de steeds terugkerende episodes van zweertjes in de mond, is een indicatie van coeliakie.
Behandeling
behandeling zal worden beslist, afhankelijk van de onderliggende oorzaak. Zo worden mensen gediagnosticeerd met spruw vaak geadviseerd om yoghurt die geen suiker bevat eten. Yoghurt is geladen met 'goede' bacteriën die kunnen helpen om zich te ontdoen van de infectie van de mond. In het geval van aften, wordt de behandeling over het algemeen niet nodig en de laesies kunnen verdwijnen op hun eigen binnen een week. Echter, het optreden van grote aften die een diameter van meer dan ½ inch hebben vereisen behandeling in de vorm van een mondspoeling die de steroïde dexamethason bevat. Topical pasta met benzocaïne en amlexanon zijn ook nuttig om de pijn te verminderen.
Over het geheel genomen, behoud van een goede mondhygiëne en het opgeven van onhygiënische gewoonten zoals roken of pruimtabak, kan aanzienlijk het risico van aften te minimaliseren. Ook het nemen van de behandeling in de beginfase van de ontwikkeling van de mond laesies is de sleutel tot het herstel te verminderen.