Tandheelkundige gezondheid > Oral Problemen > aften > Blaren in de mond

Blaren in de mond

 
Mond blaren kunnen optreden als gevolg van verschillende redenen. Dit artikel geeft wat informatie over de oorzaken en de behandeling van deze aandoening die uiteindelijk zou kunnen blijken.
Mond blaren kan optreden bij zowel kinderen als volwassenen. Ze kunnen optreden op de lippen, binnenste wangen, binnenlippen, mond, tong, en de vloer van de mond. In de meeste gevallen zijn ze niet ernstig en vaak te genezen en te genezen op hun eigen in een paar dagen tijd. Hier zijn de redenen achter hun optreden, gevolgd door de behandeling opties en remedies.
Oorzaken
verwonding of trauma
Schade binnen de mond als gevolg van redenen, zoals per ongeluk de wang bijten of het dragen van een kunstgebit die niet goed passen, kan leiden tot deze aandoening.
Anti
mond blaren of zweertjes in de mond, zou te wijten zijn om een ​​allergische reactie op wat voedsel voorwerp of medicijnen die de persoon heeft toegezegd. Een aandoening die bekend staat als coeliakie, een soort van voedselallergie, veroorzaakt door gluten-intolerantie veroorzaakt vaak zweertjes in de mond. Soms, chemicaliën in producten zoals mondwater, tandpasta, of snoep kan een reactie in het lichaam te activeren, waardoor blaren veroorzaken in de mond.
virale infectie
Virale infecties als gevolg van virussen zoals herpes simplex virus en herpes zoster blaasjes in de mond veroorzaken, zweren op de lippen en zweren in de mond gehemelte. Herpes zoster veroorzaakt deze die behoren tot één zijde van de mond vaak. Gingivostomatitis is een virale infectie van de mond, die aften veroorzaakt. Blaren als gevolg van dergelijke virale infecties veroorzaken vaak ernstige pijn in de mond, die laatste verlengd worden nadat ze zijn genezen.
bacteriële infectie
Een bacteriële infectie veroorzaakt door bacteriën van de mond , tanden of tandvlees kan leiden tot deze aandoening. Mondblaren veroorzaakt door een bacteriële infectie gaan gepaard met ontsteking van de mond. Deze kunnen ook pus binnen hen.
Aften
Bloed blaren in de mond kan te wijten zijn aan aften, ook bekend als aften en als gevolg van een koortslip. De oorzaak van aften is nog niet bekend wanneer deze erg pijnlijk zijn en leiden tot veel ongemak aan de persoon.
ontstekingsziekten
bepaalde ontstekingsziekten zoals inflammatoire darmziekten, kan ook veroorzaken ze. Behcet, een inflammatoire ziekte treft vele organen van het lichaam, zoals de huid, ogen, gewrichten, bloedvaten, maag-darmkanaal, etc., veroorzaakt pijnlijke, aanhoudende mond en tong blaren.
deficiënt dieet

een dieet dat tekort aan essentiële voedingsstoffen die door het lichaam kan ook leiden tot deze aandoening. Een tekort aan vitamine C, vitamine B12, ijzer en zink is vooral bekend om het te veroorzaken.
Behandeling
De behandeling voor mond blaren, veroorzaakt door infecties of ziekten, zal betrekken de behandeling van deze aandoeningen voor het eerst. Als ze gepaard gaan met koorts, is het raadzaam dat een arts wordt geraadpleegd onmiddellijk als zodanig blisters niet thuis kunnen worden behandeld en misschien nog erger worden met de tijd. Artsen algemeen voorschrijven van beide geneesmiddelen zoals penciclovir, famciclovir, of acyclovir. Deze geneesmiddelen helpen bij de genezing van hen sneller, dus het terugdringen van de bijbehorende koorts. Voor blisters die niet worden veroorzaakt door een infectie, kan de arts een corticosteroïd gel dienen te worden toegepast, teneinde te helpen bij het genezingsproces.
Remedies Huis bevatten handhaven mondhygiëne voortdurend door tandenpoetsen tweemaal dag en het gebruik van een medicinale mondspoeling daarna.
weerhouden van dergelijke voedingsmiddelen en dranken die de aandoening verergert, zal het genezingsproces te helpen. Dus, het eten van gekruid eten, warm eten of voedsel dat zuur van aard zijn is een grote nee en het vermijden van dergelijke voedingsmiddelen zal dienen als een remedie voor koortslip evenals die niet gepaard gaat met koorts.
Alcohol en cafeïne inname moet worden vermeden omdat deze stoffen de mond nog meer kunnen irriteren en verhoging van de pijn die ermee verbonden zijn.
Tenslotte geef ze tijd om te genezen op hun eigen. Ze genezen zeer snel, meestal binnen tien dagen, op hun eigen mond speeksel, die de natuurlijke helende eigenschappen heeft bevat.
Met een goede mondhygiëne en een gezond dieet rijk aan ijzer en vitaminen, kan deze aandoening worden voorkomen en verzorgd gemakkelijk.